X

Militarii și polițiștii cer demisia lui Novak pentru că i se pare normal să se cânte imnul secuiesc

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Întrebat într-o conferință de presă pe tema intonării imnului Ținutului Secuiesc la unele competiții sportive din România, Eduard Novak (46 de ani) a spus că „este foarte normal”.

„Domnul meu, e o regiune unde majoritar se vorbește în limba maghiară, e tradiția noastră, nu deranjăm pe nimeni cu nimic. E foarte normal să se cânte imnul Ținutului Secuiesc, este respectat și prin Constituție și e tradiția noastră”, a declarat ministrul Sportului.

Intonarea imnului Ținutului Secuiesc începe să devină o tradiție în Harghita, ceea ce generează controverse. Pe patinoarul „Vakar Lajos”, din Miercurea Ciuc, a devenit un obicei ca jucătorii echipei locale de hochei să îngenuncheze în momentul în care suporterii intonează imnul Ținutului Secuiesc, gest făcut în luna septembrie inclusiv de ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” îi solicită, printr-un comunicat de presă, lui Eduard Novak să demisioneze din funcția de ministru al sportului.

„Domnul Novak a devenit incompatibil cu această funcție de înaltă demnitate pe care încă o deține în Guvernul ROMÂNIEI, atunci când a lansat în spațiul public declarația potrivit căreia “E foarte normal să se cânte imnul ținutului secuiesc” în cadrul unor competiții sportive desfășurate pe teritoriul României.

UMPMV respinge ferm această formă gravă de atac la Constituția României și la simbolurile statului național, suveran, independent unitar și indivizibil. Putem considera chiar că gestul domnului Novak este un atac la siguranța națională, având în vedere faptul că vine din partea unui înalt oficial.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Polițiștii sunt brațul înarmat al legii.
    În cel mai scurt timp era arestat și condamnat pentru nerespectarea Constituției și îndepărtat din funcții publice.
    Pentru cine nu cunoaște, UDMR nu este partid politic, de aceea este ilegal în funcții publice.
    Dar ce pretenții să ai de la niște milițieni, cap de cretă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button