X

Serviciul de securitate al Ucrainei a percheziţionat mănăstirea ortodoxă Lavra Pecerska din Kiev

Serviciul de securitate al Ucrainei a percheziţionat o mănăstire ortodoxă veche de 1.000 de ani aflată în Patrimoniului Mondial UNESCO

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au efectuat marți dimineață o percheziție în principala mănăstire din Kiev, locul de reședință al primatului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, suspectat de spionaj în folosul Rusiei, scrie Le Monde.

SBU „desfășoară măsuri de contrainformații” la locașul Lavra Pecerska, „pentru a face față activităților subversive ale serviciilor speciale ruse din Ucraina”, a spus el pe Telegram, precizând că percheziţia fost efectuată „împreună cu poliția națională și garda națională” .

„Aceste măsuri sunt luate pentru a preveni folosirea [a mănăstirii] ca centru al „lumii ruse”” , adaugă serviciile de securitate SBU pe Facebook, adaugând că a desfăşurat operaţiuni similare în două mănăstiri şi în eparhia regiunii Rivne (Nord-Vest).

Agenții au percheziționat bagajele credincioșilor și le-au verificat actele de identitate. Operațiunea face parte din activitatea sistematică a informațiilor ucrainene pentru a înlătura suspiciunile „cu privire la folosirea spațiilor pentru adăpostirea grupurilor de sabotaj și recunoaștere, cetățeni străini, depozit de arme”.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse a condamnat „actul de intimidare” împotriva credincioșilor ucraineni, scrie La Repubblica

Mănăstirea Peșterilor din Kiev, construită la mijlocul secolului al XI-lea, este cea mai veche mănăstire din Ucraina. Este pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1990. Ucraina este centrală pentru Biserica Ortodoxă Rusă, unele dintre cele mai importante mănăstiri dintre care se află pe teritoriul său. La sfârșitul lunii mai, filiala din Moscova a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a anunțat ruperea legăturilor sale cu Rusia, din cauza ofensivei sale militare. În mai 2019, deja pe fondul tensiunilor diplomatice, o parte a Bisericii Ucrainene reprezentată de Patriarhia Kievului a rupt de Moscova și a jurat credință Patriarhului Constantinopolului.

Kremlin: „Percheziţia Mănăstirii Kiev este un act de război”

Kremlinul denunță că perchezițiile în curs la istorica Mănăstire a Peșterilor din Kiev de către serviciile de informații și securitate ucrainene drept „acțiune militară împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse” a subliniat de purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov citat de agenția Interfax .

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. în partea stângă a marii biserici vor fi scoase Crucea şi Marele prestol şi va fi deschisă o casă mondenă spune:

  Mantuitorul nostru Iisus Hristos:

  „Chiar înainte de venirea lui antihrist, la Lavra Peşterilor, în partea stângă a marii biserici vor fi scoase Crucea şi Marele prestol şi va fi deschisă o casă mondenă („urâciunea pustiirii”).

  https://blacknews.ro/zeci-de-mii-de-dolari-si-literatura-prorusa-in-manastirile-perchezitionate-de-sbu-in-ucraina/

  Atunci icoana Adormirii Maicii Domnului va fi ridicată de Îngeri şi dusă în ceruri, la Prestolul Slavei, şi atunci va apărea antihristul, iar oamenii, uitând de adevăratul Dumnezeu, îi vor pregăti drumul şi-l vor întâmpina”.

  https://crestinortodox.ro/comunitate//group_discussion_view.php?group_id=849&grouptopic_id=7424

 2. Serge Monast:

  Care sunt planurile Noii Ordini Mondiale?

  Ei planifică distrugerea tuturor oamenilor care cred în Biblie, care se închină lui Iisus Hristos și urmaresc dispariția completă a creștinismului pentru a realiza acest plan.
  Noua Ordine Mondială va schimba legile națiunilor pentru ca credințele și simbolurile religioase creștine – cum ar fi crucea, de exemplu – să fie ilegale.
  Sigur ca Paștele și Crăciunul, de exemplu, vor fi înlocuite de festivitățile New Age in întreaga lume.
  👇

  https://www.national.ro/news/magia-untold-a-ajuns-in-bucuresti-intr-un-parc-tematic-de-craciun-imagini-cu-cea-mai-mare-perdea-de-lumini-foto-video-781498.html

 3. Denumirea Untold în traducere desemnează nenumitul, nerostitul.

  Se ştie faptul că, în tradiţia românească, această sferă de forţă ale nenumitului, nerostitului (Untold) se identifică cu Satana, Lucifer, necuratul, nenumitul, nespusul.
  În tradiţia spirituală (populară) românească este prezentă această regulă, de a nu rosti în mod explicit numele unei entităţi malefice, pentru că acestă precizare explicită a numelui invocat, atrage în mod inexorabil acea prezenţă.

  Sfantul Sofronie Saharov ne lamureste:

  Sfanta Scriptura ne spune ca Hristos a primit Nume mai presus de orice alt nume în istoria pământească sau în Cer.
  Și ne-a propus și nouă această cale.
  Noi, creștinii Îl mărturisim pe Hristos ca „Cel Unul-născut” din Tatăl, așa cum Însuși spune.
  Noi nu Îl comparăm cu niciunul din povățuitorii omenirii, ca de pildă cu Buddha, cu Mahomed, ba chiar și cu Moise.
  Hristos nu este după nașterea Sa fiu al omului, ci prin pogorământul Său și prin întrupare S-a făcut „Fiul Omului”, rămânând în esență, Făcătorul a tot ce există.

  Sfantul Varsanufie cel Mare conchide:

  R. 836; 837

  Nu se cuvine crestinilor si iubitorilor de Hristos ca voi sa pretuiti mai mult placerile omenesti, care vatama sufletele, decat slujirea si participarea la Liturghie.
  Toata rugaciunea noastra este ca Dumnezeu sa sporeasca credinta crestinilor intru frica Lui si sa proslaveasca Trupul Bisericii Lui.
  Hristos este nadejdea mantuirii noastre.
  Nu avem alt ajutor decat de la Liturghie si de la rugaciunile sfintilor.
  Cel se sprijina pe harul Liturghiei afla ajutor la timpul potrivit.
  Dar teatrele (spectacolele sub egida Untold n.n.) sunt atelierele diavolului.
  Si cel ce tanjeste sa le intretina (sa participe si a se preumbla prin parcurile Untold n.n.), cade din Trupul lui Hristos – Biserica – si se da de partea diavolului.
  Sa nu va faceti partasi celor ce se preocupa sa sustina teatrele diavolului (Untold n.n.).

 4. Noua ordine mondiala parelnic este ingrijorata de violența împotriva femeilor si în acelasi timp ce le fură maternitatea!

  În ultima vreme, am văzut administratia Bisericii oficiale ca se ocupă de problemele care au devenit clișeie mucegăite referitoare la femei (egalitatea femeilor cu barbatii, violența împotriva femeilor) în cadre „sigilate”, într-un moment în care noua ordine mondiala, aliată cu tehnologia și medicina galopantă, a făcut din abuzul de gen o „știință”.
  În ceea ce privește în special femeile și pentru că noua ordine mondiala, printre altele, dorește să-și asume rolul de a reduce populația, în prezent ne fură sub ochii noștri acest dar unic pe care Dumnezeu l-a dat femeilor: MATERNITATEA.

  Având în vedere că în ultima vreme s-a vorbit mult despre violența domestică, alături de creșterea „serialelor de televiziune” ale rapoartelor poliției privind infracțiunile de violență și abuz sexual în familii, cei care se ocupă de administratia Bisericii oficiale ar trebui să se gândească dacă nu cumva joacă rolul unui idiot util, într-un sistem care vrea să discrediteze și să demonteze tot ceea ce face ceea ce a mai rămas din celula vie a familiei pentru a crea cetățeni dependenți și mameluci fără niciun sprijin și sub propria supraveghere statala absolută.
  La urma urmei, familiile trăiesc în societăți, care sunt în mod constant complicate în fața ochilor noștri cu cea mai murdară subventie de la Stat în sine, iar administratorii Bisericii (care au și relații bune cu Statul așa cum se spune) se prefac că nu văd. Cât mai poate îndura această generatie de familii zbuciumate?

  Și într-un moment în care toate acestea se întâmplă, vedem ierarhia Bisericii oficiale consumată si ingrijorata de spuma egalității și a violenței domestice, deși este indiferentă la abuzul sexual asupra copiilor, si nu emite ceva ziditor și un discurs clar si raspicat împotriva avortului – desi a scandat în ultima vreme de ochii lumii pentru valoarea vieții umane, susține in schimb formulările m-ARN ale liniilor celulare avortate și încorporează așa-numitele „avorturi terapeutice” în vocabularul bisericesc!

  În toate aceste experiențe, administratia Bisericii oficiale „se clatină”, consumându-se si ingrijorandu-se ipocrit de violența domestică in cuplu și de violența împotriva femeilor!

  Dar oamenii confuzi pe care îi scoate la iveală acest sistem nu au familia la orizont, deoarece se „pierd” în propriile traume interne profunde cauzate de agenda anormală neoglobalista inca de la o vârsta fragedă. Avortul devine în egală măsură un obstacol și îi face pe oameni incapabili să procreeze și să crească copii în familii binecuvântate.
  Relația dintre mama unui copil este „înghețată”, în timp ce odată cu dezvoltarea tehnologiei, copiii sunt „deturnați” de la sexul bărbat și sexul femeie pentru a deveni mărfuri pentru oricare nou-normal (transgender).
  Este un război pe mai multe fronturi al noii ordini mondiale împotriva omului, în care sunt folosite tot felul de arme care sunt menite să lovească la maximum și să facă inutile pronia si planurile lui Dumnezeu privind perpetuarea omenirii, astfel încât omul să nu fie capabil să îndeplinească scopul pocăinței sale pentru a primi harul mantuirii.

  Și într-un moment în care acest lucru se întâmplă, în loc ca ierarhia Bisericii oficiale să se ridice pentru a lua atitudine și să blameze planurile demonice, în loc să vorbească clar ÎMPOTRIVA homosexualității, ÎMPOTRIVA avortului, ÎMPOTRIVA pedofiliei moderne si a anomaliei comise chiar de catre Stat, adunarea episcopilor stă in expectativa și inghite ca pelicanul narațiunea pe care i-o serveste New Age pentru ca să-și poata face treaba fara oprelisti.

  Inevitabil, prin urmare, îmi vin din nou în minte tipologia „idioților utili” ai înțeleptului Panagiotis Kondylis, naivitatea care propagă ceea ce aduce beneficii egoistului:

  Dar egoiștii au doar nevoile legitime pe care le satisfac cei care ii manaresc.
  De asemenea, au nevoi practice, adică, spre deosebire de intelectuali, trebuie să acționeze constant în situații specifice în care sunt în joc interese economice și strategice uriașe.
  Când, de exemplu, Pentagonul american își elaborează planurile, care ajung deja adânc în secolul 21, cu siguranță nu-i invită pe Rawls, Habermas sau alți filosofi morali să le asculte și să le urmeze sfaturile. În formularea și desfășurarea politicii, nebuloasele se dizolvă și glumele se termină, iar datele tangibile și tendințele vizibile sunt cântărite.

  Ideologiile ecumeniste nu sunt în niciun fel de bun augur pentru o tranziție reală către un universalism al grupurilor și indivizilor egali. Pentru că teoretic se aplică tuturor, dar în practică sunt interpretate obligatoriu de catre cei puternici și deschid ușile pentru orice intervenție pe care o consideră potrivită in mod arbitrar oriunde.
  Ceea ce „internaționalismul proletar” a fost ieri pentru comuniștii ruși, sunt astăzi pentru americani „drepturile omului”.
  Și în secolul 21, ca întotdeauna în trecut, Istoria va fi determinată de orice Putere care va putea determina obligatoriu pentru restul gloatei conținutul și aplicarea practică a conceptelor dominante (a se citi: ideologii).

  Η νέα τάξη δήθεν ενδιαφέρεται για την βία κατά της γυναίκας την ώρα που της κλέβει την μητρότητα. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/11/26/%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b7-%ce%b4%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b2/#more-61192

 5. (…)
  7c. Incepand cu data de … se va celebra o sarbatoare dedicate mediului inconjurator, in fiecare an la data de 5 iunie, precum si o sarbatoare dedicata pamantului, in data de 14 aprilie.

  Articolul 11:
  11.a. Începând cu data de …, conducător al Bisericii creştine devine Vaticanul.
  Articolul 12:
  Începând cu anul …., toate bisericile creştine se vor adapta noii realităţi a Erei celei Noi.
  Prevederi ale SUPER-MEMORANDUMULUI referitoare la reforma administrativă

  Articolul 1: Începând cu data de …., toţi cetăţenii Comunităţi Europene şi ai Federaţiei Ruse vor fi identificaţi electronic, iar prevederile prezentului articol vor fi acceptate de toate bisericile creştine.
  Articolul 4:
  4a. Începând cu data de …., vor intra în vigoare drepturile homosexualilor. Aceştia vor putea face parade în mod regulat şi liber, pe toate drumurile oraşelor Comunităţii Europene.

  4b. Începând cu data de …., se va proceda la legalizarea căsătoriilor între homosexuali, a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi a înfierii de copii de către cuplurile homosexuale.
  8d. Începând cu data de ….se vor interzice, în întreaga Uniune Europeană, înmormântările religioase şi se va introduce treptat obligativitatea incinerării morţilor.

  8g. Începând cu data de …. nu vor mai fi permise slujbe de sfinţire în Parlament, instituţii de învăţământ şi publice, la fel ca în întreaga Uniune Europeană.
  9b. Începând cu data de …., slujbele de sfinţire vor fi interzise în toate unităţile de învăţământ.

  9c. Începând cu data de …., se va renunţa la botezul obligatoriu al copiilor mici şi se va introduce procedura de stabilire a prenumelui nou-născutului direct la oficiile de Stare Civilă.
  9d. În toate instituţiile de învăţământ universitar şi de interes public, precum şi în cadrul tuturor ministerelor din ţările membre ale Uniunii Europene, se va proceda la crearea de arhive electronice. În acest sens, vor fi montate sisteme de amprentare şi recunoaştere iris, astfel încât accesul tuturor cetăţenilor, elevi, cadre didactice, studenţi şi oameni politici să se facă în instituţiile amintite doar în acest fel.
  10b. Începând cu data de …. se va introduce semnătura electronică obligatorie pentru toţi cetăţenii, în relaţiile cu statul multinaţional al Uniunii Europene.

  Subsemnaţii ne angajăm la acestea şi în numele celor ce ne vor urma la conducere, în sensul implementării reformelor stabilite de comun acord.

  De asemenea, ne rugăm unuia şi singurului Dumnezeu (Lucifer), precum şi omului (faradelegii – antihrist), ca acesta să se arate (reveleze) în lume și să rezolve toate problemele planetei.

  https://www.adlc.ro/influentarea-maselor/masonerie/super-memorandumul-noua-super-religie-masonica/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings