X

Prima țară NATO lovită de rachete rusești. Doi oameni au murit: Reuniune de urgență la Varșovia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE3: Surse poloneze: Rachetele rusești căzute în Polonia ar fi fost doborâte de apărarea ucraineană

Mariusz Gierszewski, reporterul postului polonez ZET Radio, care a scris inițial că rachete rusești rătăcite au lovit Polonia, a postat pe Twitter o actualizare potrivit căreia rămășițele unei rachete doborâte au lovit probabil estul Poloniei.

Gierszewski a scris pe Twitter: „Sursele mele din cadrul serviciilor spun că ceea ce a lovit Przewowo este cel mai probabil rămășițele unei rachete doborâte de către Forțele Armate ale Ucrainei.”

Și unele canale de Telegram rusești susțin că în Polonia ar fi căzut de fapt rachete deja lovite de sistemul antiaerian al Ucrainei.

ACTUALIZARE2: Pentagonul spune că va apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO după ce rachetele rusești au lovit teritoriul polonez omorând două persoane.

https://twitter.com/TataTedoradze1/status/1592601035117588481?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1592601035117588481%7Ctwgr%5E5b10c142df12b4735d0509d85fd7e927d0f0c824%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.stiripesurse.ro%2Frachete-rusesti-au-lovit-teritoriul-nato-prima-reactie-a-pentagonului_2657780.html

ACTUALIZARE: Ministrul leton al apărării, Artis Pabriks, a reacționat pe Twitter în chestiunea rachetelor rusești care ar fi căzut în Polonia.

„Condoleanțe fraților noștri polonezi. Regimul rusesc criminal a lansat rachete care nu vizează doar civili ucraineni, ci au aterizat și pe teritoriul NATO din Polonia. Letonia este pe deplin alături de prietenii polonezi și condamnă această crimă”, scrie ministrul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Postul polonez de radio Zet a relatat, marți seara, că două rachete rătăcite au căzut în orașul polonez Przewodów, de pe partea poloneză a graniței cu Ucraina.
Acestea au lovit uscătoarele de cereale. Doi cetățeni polonezi au murit în timpul atacului.

La fața locului se află poliția locală, procuratura și unități ale armatei poloneze

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a convocat o reuniune urgentă a organismului care se ocupă de problemele de securitate naţională şi apărare, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului pe contul de Twitter, relatează Reuters.

Comitetul de Securitate Naţională, din care fac parte titularii portofoliilor de la Apărare, Interne, Justiţie şi Afaceri Externe, precum şi coordonatorul serviciilor de informaţii, este un organism care pregăteşte şi coordonează deciziile privind securitatea şi apărarea naţională, anunță News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului polonez, Piotr Muller, nu a menţionat pe Twitter despre ce urma să discute Comitetul şi nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, precizează Reuters.

Decizia vine însă după ce Rusia a bombardat marţi oraşe şi facilităţi energetice din Ucraina, atacuri soldate cu cel puţin un mort şi mai ales cu pene de curent pe scară largă. Kievul a anunţat că acesta a fost cel mai puternic val de atacuri cu rachete din cele aproape nouă luni de război.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button