X

Analiză: Fabricat la Washington, nu la Moscova

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Poporul vostru nu vede inca pericolul iminent.  Asta e ce ma ingrijoreaza. Nu vedeti ca lumea este impinsa intr-o directie fara intoarcere?

In tot acest timp, oamenii pretind ca nu se intampla nimic. Nu mai stiu cum sa va fac sa intelegeti.” Presedintele Rusiei Vladimir Putin, You Tube, 12 minute video

“Rusii si-au pus armamentul nuclear in alerta maxima. Aceasta este o evolutie semnificativa.. Ei ne trimit un semnal puternic despre cat de in serios iau aceasta criza. Deci, daca noi incepem sa castigam si rusii incep sa piarda, trebuie sa intelegeti ca noi vorbim aici despre inghesuirea unei mari puteri nucleare – care vede ceea ce se intampla ca pe o amenintare existentiala – intr-un colt.. Acest lucru este de-a dreptul periculos.

Sa ne amintim de criza rachetelor din Cuba. Nu cred ca ceea ce s-a intamplat in criza rachetelor din Cuba a fost o amenintare la fel de mare pentru noi fata de cum este situatia actuala pentru rusi. Dar daca ne intoarcem in timp si vedem ce gandeau factorii decizionali atunci, vedem ca erau speriati de moarte.” (Mearsheimer: Riscurile de “a inghesui Rusia intr-un colt“, Twitter minute 1:19)

Putin nu vrea ca rachetele nucleare ale Washington – ului sa fie parcate la granita sa vestica in Ucraina. Din motive de securitate, nu poate permite acest lucru. A spus-o foarte clar si de nenumarate ori. A spus-o si in 21 decembrie, cu mai bine de o luna inainte de inceperea razboiului:

“Daca sistemele de rachete ale SUA si NATO vor fi dislocate in Ucraina, timpul lor de zbor pana la Moscova va fi de doar 7–10 minute, sau chiar 5 minute in cazul sistemelor supersonice.”

Niciun presedinte American nu va permite unui potential adversar sa-si disloce rachetele nucleare in baze de-a lungul granitei cu Mexicul. Riscurile pentru securitatea nationala ar fi mult prea mari.

In realitate, Washington-ul va distruge acele baze de rachete fara sa clipeasca. Toti stim asta. Prin urmare, de ce nu este aplicat acelasi standard si Rusiei? De ce tin politicienii partea SUA si NATO cand toate partile implicate stiu care este miza si stiu ca ei toti au semnat tratate care promit ca “nu-si vor imbunatati propria lor securitate in detrimentul vecinilor lor”? Acestea nu sunt doar ‘angajamente verbale’ fara insemnatate asumate in discutii ocazionale la cocktailuri; acestea sunt promisiuni consemnate in tratate pe care semnatarii sunt chemati sa le respecte. (Nota: SUA si toate tarile member NATO au semnat tratate– Istanbul in 1999 si Astana in 2010– care stipuleaza ca nu-si pot imbunatati propria securitate in detrimental altora.) Nu exista niciun dubiu in faptul ca expansiunea NATO sporeste securitatea Ucrainei si in acelasi timp slabeste securitatea Rusiei. Este incontestabil. Si nu este doar o incalcare a tratatelor, este si o provocare clara aproape ca o declarative de razboi. Cititi acest scurt fragment dintr-un articol scris de Ray McGovern care dezvaluie cateva detalii cruciale omise de mass media occidentala:

“Presedintele Vladimir Putin a avertizat in repetate randuri despre amenintarea existentiala cu care Rusia se confrunta, datorata a ceea ce Rusia denumeste “rachete de atac” cum ar fi Tomahawk si, eventual, rachete supersonice de-a lungul granite sale vestice.

Asa numitele “baze ABM” deja amplasate in Romania si aproape finalizate in Polonia pot lansa rachete Tomahawk si supersonice imediat, trebuie doar introdus un disc in computer… Insusi Putin a spus-o clar intr-o intalnire neobisnuita cu un mic grup de ziaristi occidentali acum 6 ani. (Vedeti primele 10 minute ale acestui video.)

In 21 decembrie 2021, Presedintele Putin le-a spus celor mai vechi conducatori militari ai sai:

“Este extrem de alarmant ca elemente ale sistemului de aparare global american sunt dislocate langa Rusia. Lansatoarele Mk 41, care sunt localizate in Romania si vor fi dislocate in Polonia, sunt adaptate pentru a putea lansa rachete Tomahawk. Daca aceasta infrastructura continua sa inainteze, daca sistemele de rachete ale USA si NATO vor fi dislocate in Ucraina, timpul lor de zbor pana la Moscova va fi de numai 7–10 minute, sau chiar 5 minute in cazul sistemelor supersonice. Aceasta este o provocare uriasa pentru noi, pentru securitatea noastra.”

In 30 decembrie 2021, Biden si Putin au vorbit la telefon la solicitarea expresa a lui Putin. Kremlin – ul a declarat:

“Joseph Biden a accentuat faptul ca Rusia si SUA au o responsabilitate comuna in asigurarea stabilitatii in Europa si intreaga lume si ca Washington – ul nu are nicio intentie de a disloca rachete de atac in Ucraina”. Yuri Ushakov, consilier de top al lui Putin pentru politica externa, a subliniat faptul ca acesta este unul dintre telurile pe care Moscova spera sa-l atinga cu propunerile de garantii de securitate catre USA si NATO.

…In 12 februarie 2022, Ushakov a informat mass media despre convorbirea telefonica dintre Putin si Biden.

“Convorbirea a fost un fel de urmare a … convorbirii telefonice din 30 decembrie. … Presedintele rus a spus clar ca propunerile presedintelui Biden nu se refera in mod explicit la elementele centrale, principale, ale initiativelor rusesti cu privire la neexpansiunea NATO, sau nedislocarea sistemelor de arme de atac pe teritoriul ucrainean … La aceste subiecte, nu am primit niciun raspuns semnificativ”.

In 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina. Pot sa inteleg de ce atat de multi americani au crezut Marea Minciuna ca aceasta a fost “neprovocata,” deoarece pur si simplu nu au stiut.” (“Implacabil: JFK in Cuba; Putin in Ucraina”, Ray McGovern, antiwar.com)

Ce inseamna asta?

Inseamna ca Biden a dat inapoi de la angajamentul initial. Inseamna ca Washington – ul a refuzat chiar sa ia in seama cererea modesta si legitima de securitate avansata inainte de invazia rusa. Inseamna ca Washington – ul stia ca amenintarea expansiunii NATO – si in particular amenintarea cu rachete mortale la granita vestica a Rusiei – nu ii vor lasa lui Putin ALTA ALEGERE decat un raspuns militar pentru a restabili zona proprie de securitate. Putin a descris situatia astfel:

“Noi nu amenintam pe nimeni.… Am spus clar ca orice miscare a NATO catre est este inacceptabila. Nu e nimic neclar aici. Noi nu ne dislocam rachetele la granita USA, dar USA isi aseaza rachetele pe veranda casei noastre. Cerem prea mult? Tocmai ce i-am rugat sa nu isi aduca sistemele de atac langa casa noastra…. Ce este atat de greu de inteles?”(“Putin al Rusiei, USA isi parcheaza rachetele pe veranda casei noastre”, YouTube, Cu incepere de la secunda 48).

Orice persoana rezonabila va concluziona ca Putin are o arma atintita asupra capului si trebuie sa faca ceea ce oricare conducator responsabil ar face intr-o astfel de situatie.

Dar Putin nu a facut ‘ceea ce oricare conducator responsabil ar face’. In schimb, a asteptat. Da, si – a facut publice “cererile de securitate” si de mai multe ori, dar amenintarea cu primirea Ucrainei in NATO nu a fost motivul care a dus la invazie. Ce l-a determinat pe Putin sa invadeze a fost bombardarea civililor de etnie rusa din zona de est a Ucrainei numita Donbas. Conform unui articol precedent,

Ce s-a intamplat de fapt?

Incepand cu 16 februarie—cu 8 zile inainte de invazia rusa—bombardarea Donbas – ului s-a intensificat dramatic si constant toata saptamana, ajungand “la peste 2,000 de proiectile zilnic in 22 februarie.” Marea majoritate a acestor explozii a fost inregistrata in rezumate zilnice de catre observatori OSCE care erau pe pozitii avansate. Cu alte cuvinte, inregistrarile au fost facute de profesionisti antrenati care au colectat dovezi documentate despre bombardarea masiva de catre armata ucraineana a zonelor locuite de proprii cetateni. Pana acum, nu am vazut niciun analist care sa ceara acest registru de dovezi documentate. In schimb, mass media pur si simplu pretinde ca adevarul nu exista. Pur si simplu toti au scos bombardamentul din lista de stiri pentru a se conforma versiunii oficiale de la Washington care ignora complet inregistrarile istorice.” (“Unii dintre noi nu cred ca invazia rusa a fost “Agresiune”, Unz Review)

Dupa cum am spus, acesta a fost motivul care a declansat invazia rusa. “Operatiunea militara speciala” a fost in esenta o misiune de salvare legata strans de probleme urgente de securitate nationala. La fel, cea mai probabila cauza a razboiului, nu a fost largirea NATO, ci bombardarea zonelor civile din Donbas.

Saptamana aceasta, o inregistrare audio confidentiala a fostului prim ministru italian Silvio Berlusconi a fost diseminata pe internet confirmand ca versiunea noastra cu privire la evenimentele care au condus la invazia rusa este, in fapt, corecta. Aruncati o privire asupra acestei postari de pe contul de Twitter al Mariei Tadeo:

Mai mult dintr-un articol din RT:

Fostul prim ministru Italian acuza Kiev – ul ca incita conflictul cu Rusia, conform relatarilor….

Fostul prim ministru italian Silvio Berlusconi ar fi sustinut ca Kiev – ul a declansat un conflict cu Rusia denuntand un plan de pace pentru estul Ucrainei(Tratatul de la Minsk), sugereaza o inregistrare audio distribuita catre media….. Adresandu-se membrilor partidului sau, Forza Italia, marti, Berlusconi ar fi oferit un punct de vedere despre cauza crizei din Ucraina care este contrar narativului favorit al NATO care sustine ca Rusia si-a agresat vecinul fara a fi provocata…

In clipul audio, Berlusconi poate fi auzit acuzand Kiev-ul ca a esuat ani la rand in sustinerea unui plan de pace cu Republicile Populare Donetsk si Lugansk. Cand presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a venit la putere in 2019, s-au “triplat” atacurile asupra acestor regiuni, a afirmat politicianul

Donetsk si Lugansk au cerut protectia Moscovei, a continuat el. Presedintele Rusiei Vladimir Putin a trimis trupe in Ucraina…” (“Berlusconi arunca la pubela narativul NATO despre Ucraina – media“, RT)

Orice s-ar crede despre Berlusconi, versiunea lui despre evenimente se potriveste perfect cu raportul despre intensificarea bombardamentelor produs de de observatorii organizatiei pentru securitate si cooperare in Europa(OSCE). Cineva poate doar sa se intrebe de ce mass media a esuat in a investiga aceste revendicari ostentativ de credibile care arunca o indoiala considerabila asupra versiunii oficiale despre “Cine a inceput de fapt razboiul in Ucraina”?

Intr-un interviu recent pe You Tube, colonelul Douglas MacGregor explica cum Putin a facut toate eforturile pentru a asigura securitatea etnicilor rusi care traiesc sub asediu in Ucraina facand apel catre USA si EU sa abordeze situatia si sa gaseasca o cale pentru a opri violentele. Cererile lui Putin, oricum, au ajuns la urechi surde. Iata ce spune MacGregor:

“Putin a incercat cu disperare sa ne faca sa intelegem, pe noi, pe englezi, pe francezi si pe germani , ca cetatenii rusi ar trebui tratati egal in fata legii, exact ca si cetatenii ucraineni, in interiorul acestui stat multi etnic. (Dar) Zelensky si prietenii sai au spus ‘Nu. Ori deveniti ce suntem noi ori plecati.’ Si acest lucru a determinat aceasta tragica interventie (ruseasca).….

Rusia nu a avut niciun interes in ‘cucerirea Ucrainei’ sau in a merge la Kiev sa impuna o ‘pace sub amenintarea armelor’. Dar, acum, Zelensky a devenit intransigent si manipulatorii sai sunt intransigenti. Noi(USA) am decis ca vom face Rusia sa ”sangereze”. Ii vom sanctiona si le vom distruge economia. Vom ucide sute de mii de rusi si in cele din urma ii vom supune si ii vom forta sa devina parte componenta a maretului sistem financiar global dominat de America.

Nu a fost asa. Toate sanctiunile au avut recul. Acum aliatii nostri europeni sunt intr-o situatie disperata. Si noi suntem intr-o situatie disperata, numai ca nu chiar atat de acuta ca cea din Europa. Si pe deasupra, nu am reusit sa distrugem armata rusa deloc. Este unita foarte, foarte bine si – cum am spus – chiar acum avem aceasta operatiune de mobilizare in sud unde se desfasoara o masiva acumulare de forte de la Minsk pana in vestul Rusiei care vor fi lansate in cele din urma(presupun) cand solul va ingheta deoarece este cea mai buna perioada de actiune pe un astfel de teren.

Mai devreme v-am spus despre ce este vorba de fapt: exista aceasta tentative de a distruge Rusia. Am decis s-o facem un dusman de moarte care trebuie eliminate deoarece refuza sa marsaluiasca pe aceeasi cale pe care merge Europa.” (“Mobilizare masiva”,Colonel Douglas MacGregor”, You Tube, minutul 3)

https://youtu.be/OdLugd25GVU

Cuvinte mai adevarate nu au fost niciodata spuse: SUA au decis sa-si faca din Rusia un dusman de moarte deoarece refuza sa-si pocneasca calcaiele si sa faca ce i se comanda. Rusia refuza sa fie alt nebun plangacios in exaltatul “Sistem bazat pe reguli”.

Prin urmare, acum suntem in plin razboi terestru cu Rusia; un razboi care a fost inventat, instigat, finantat, dirijat si condus de la Washington. Un razboi care—conform oricaror standarde obiective—este razboiul Washington-ului asa cum au fost si razboaiele din Iraq si Afghanistan. Diferenta consta in faptul ca de data asta inamicul nu numai ca se poate apara, dar are si mijloacele de a transforma America continental intr-o gramada fumeganda de moloz. Sa ne amintim de un comentariu facut recent de Putin, comentariu neluat in seama de mass media. A spus:

“Ne vom apara teritoriul cu toate fortele si resursele pe care le avem, si vom face totul pentru a ne proteja poporul.”

Speram ca cineva din echipa lui Biden este sufficient de istet sa inteleaga ce inseamna asta.

tradus de Crin Grigore

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Parintele Serafim Rose:

    Pe masura ce se apropie sfîrsitul lumii, este adevarat ca va veni o vreme de mari suferinte, aşa cum nu a mai vazut omenirea (Matei, 24, 21): va fi foamete, boli, cutremure, razboaie si zvonuri de razboaie, prigoane, proroci mincinosi si Hristosi mincinoşi, iar dragostea multora (inclusiv crestini) se va răci.

    Dar, în acelasi timp, Evanghelia se va propovadui tuturor popoarelor, iar cei care vor rabda pîna la sfîrsit se vor mântuiti cu ajutorul lui Hristos.

    Raul din lume si credinţele mincinoase vor culmina cu domnia Antihristului, un stapânitor care aparent va aduce pacea în locul dezordinii mondiale, care aparent va fi Hristos, venit din nou pe pamînt, si care va domni din Templul reconstruit la Ierusalim

    Astfel ca acest semn al Templului este unul foarte mare/de proportii. Când vedem ca Templul este pe cale de a fi construit, atunci vom sti ca timpul este aproape, fiindca acesta este hotarât a fi chiar unul dintre semnele sfârsitului.

    Avem motive serioase sa ne îndoim ca evenimentele viitoare vor fi atît de simple, si fiindca în chiar tara unde a început domnia ateismului are loc acum o desteptare religioasa care este în sine o restrîngere a ariei de dominatie a ateismului, dar si fiindca Antihristul, potrivit prorociilor ortodoxe, nu va fi doar un tiran ateu precum Stalin, ci o figura religioasa care va convinge oamenii sa-l accepte, mai degrabă decît sa-i silească.
    Un alt semn este faptul ca atunci când va veni, Antihrist trebuie sa fie si conducatorul lumii, iar acest lucru s-a facut posibil numai în vremurile noastre, adica ca un om sa poata conduce întreaga lume. Toate imperiile de pâna acum au putut domni doar asupra unei parti din lume, iar înaintea dezvoltarii mijloacelor de comunicare moderne, era cu neputinta ca un singur om sa domneasca peste o lume întreaga.
    Se pregateste terenul pentru un lucru foarte important ce trebuie sa se produca inainte de sfarsitul lumii,iar acesta este guvernul mondial unic si unificat, din care crestinismul a fost cumva dat afara.
    Mai mult decât atât, odata cu dezvoltarea comunicatiilor, cu bomble atomice si cu armamentul sofisticat, posibilitatea unei catastrofe mondiale devine de acum tot mai probabila/mai mare ca niciodata. Este evident ca urmatorul razboi va fi cel mai distrugator din istoria omenirii, si probabil ca va pricinui, în primele lui zile, mai multe stricaciuni decât au fost în toate razboaiele din istorie. Pe lânga bomble atomice mai sunt diferitele arme bacteriologice utilizate în rapândirea epidemiilor printre oameni, gaze otravitoare si alte tipuri de inventii fantastice ce pot fi folosite într-un razboi total. De asemenea, faptul ca toti locuitorii lumii se afla într-o legatura mai strânsa ca niciodata, înseamna ca în momentul în care într-o tara va veni o catastrofa de proportii – o strâmtorare sau ceva de acest gen – atunci tot restul lumii va fi afectat. Am vazut ceva asemanator în anii 1930, când a avut loc Marea Cadere Economica [Great Depression] din America ale carei urmari s-au resimtit si în Europa. Este evident ca în viitor se va întâmpla ceva mult mai rau. Daca o tara va suferi de foame sau daca în Canada, Australia, America sau Rusia se pierde o recolta – cele patru tari care asigura hrana multor populatii – imaginati-va prin ce suferinta va trece o lume întreaga.

    V-ati intrebat oare vreodata cum ati supravietui daca ati fi aruncati in inchisoare sau intr-un lagar de concentrare, si mai ales daca ati fi izolati in carcere de pedeapsa? Cum ati supravietui? Ati innebuni in scurt timp, daca nu ati avea cu ce sa va ocupati mintea. Ce oare ati putea avea in minte? Daca sunteti plini de impresii lumesti si nu aveti nimic duhovnicesc in minte; daca traiti de pe o zi pe alta, fara a va gandi cu seriozitate la crestinism si la Biserica, fara a constientiza ce este Ortodoxia, si daca ati ajunge intr-o situatie de izolare intr-o celula, unde nu este nimic de facut, nu ai unde sa te duci, nu sunt filme de vazut, ci trebuie sa stai izolat – este putin probabil ca ati supravietui.
    Intr-o asemenea situatie de criza, cand ni se iau toate cartile si lucrurile exterioare de care ne sprijinim, nu mai depindem de nimic altceva decat de ceea ce am adunat inlauntrul nostru.

    Trebuie sa il ai pe Hristos in sufletul tau. Daca El este acolo, atunci noi, crestinii ortodocsi, avem un intreg program pe care putem sa-l folosim in refugiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button