X

Fost ambasador american în URSS: Ucraina trebuie să renunțe la pretențiile sale privind teritoriile care au aderat la Rusia și să se așeze la masa negocierilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ucraina trebuie să renunțe la pretențiile sale privind teritoriile care au aderat la Rusia și să se așeze la masa negocierilor, a declarat fostul ambasador al SUA în URSS, Jack Matlock, într-un articol publicat în The Responsible Statecraft, informează RG.

În articol se menționează că Ucraina, chiar și cu sprijinul NATO, nu va putea crea un stat stabil și funcțional în interiorul granițelor anului 1991.

Matlock este de părere că autoritățile de la Kiev și-a stabilit un obiectiv de neatins. El a adăugat că încercările de a recupera teritoriile vor antrena o spirală a escaladării și vor avea un final trist pentru țară.

„Conflictul putea fi prevenit <…> dacă Ucraina ar fi respectat Acordurile de la Minsk, ar fi recunoscut Donbassul ca entitate autonomă în cadrul Ucrainei, dacă nu ar fi ascultat de consilierii militari ai NATO și s-ar fi angajat să nu se adere la Alianța”, crede Matlock.

În opinia fostului ambasador, un acord de încetare a focului reprezintă singura modalitate de a opri ostilitățile militare, iar Statele Unite trebuie să folosească toate pârghiile de presiune pentru a determina Kievul să ajungă la o reglementare pașnică.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button