X

Kremlin: Cele patru regiuni ucrainene anexate se află sub protecția arsenalului nuclear rusesc

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Kremlinul a declarat marți că cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova a declarat că le-a anexat în ultimele săptămâni se află sub protecția arsenalului nuclear rusesc, relatează Reuters.

Întrebat de reporteri dacă regiunile se află sub umbrela nucleară a Moscovei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Toate aceste teritorii sunt părți inalienabile ale Federației Ruse și toate sunt protejate. Securitatea lor este asigurată la același nivel ca și în cazul restului teritoriului Rusiei”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luna trecută că Moscova este pregătită să folosească arme nucleare dacă este necesar pentru a apăra „integritatea teritorială” a Rusiei. Președintele american Joe Biden a declarat pe 6 octombrie că amenințarea sa a adus lumea mai aproape de „Armageddon” decât oricând de la Criza rachetelor din Cuba din 1962, când mulți s-au temut că un război nuclear ar putea fi iminent.

Luna trecută, Putin a pretins că teritoriile pe care Moscova le ia de la Ucraina vor face parte din Rusia „pentru totdeauna”. Însă Rusia nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni și încă nu a definit granițele acestora.

Anexarea a fost condamnată ca fiind ilegală de Ucraina, de aliații săi occidentali și de o majoritate covârșitoare a țărilor din Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button