X

Avocat Toni Neacșu: CHEMARE la apărarea Constituției

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cred că e timpul ca toți cei care vrem să ne mai simțim demni în țara noastră să renunțăm la orice orgolii, opțiuni politice, dezamăgiri sau pesimism și să acționam împreună pentru a salva ceea ce am convingerea că poate fi salvat: demnitatea Constituției României și implicit a noastră ca români.

Votul în Senat pentru eliminarea Constituției României din hotărârile judecătorești în România va fi dat luni, 17.10.2022, sau, mai probabil, miercuri, 19.10.2022.
Raportul final al comisiei speciale, cuprinzând și acele ultime amendamente mizerabile care înlătură sancțiunea judecătorilor pentru nesocotirea deciziilor Curții Constituționale sau ale ÎCCJ, va fi întocmit luni.

Sunt conștient că publicul larg nu înțelege exact dimensiunea atacului direct la suveranitatea națională, la identitatea națională și la supremația Constituției. Va trebui de data asta să ne creadă pe cuvânt pe toți cei care, din domeniu fiind, înțelegem exact că acest amendament înseamnă subordonarea justiției române altor comandamente, străine, decât legile și Constituția țării.

Am convingerea că senatorii români, indiferent de partidele din care provin, pot fi convinși individual, iar dacă nu, forțați sub presiunea rușinii publice, să nu valideze decizia șefilor lor de partid. Trebuie doar să înțeleagă consecința votului lor.

De aceea, îmi doresc ca în timpul foarte scurt rămas să fim solidari cu toții și mai ales eficienți.

1. Sper ca partidele din opoziția parlamentară (e doar AUR împreună cu câțiva independenți, USR-ul fiind cel care a cerut renunțarea la constituția noastră) și cele multe care se autodesemnează ca suveraniste să își convingă simpatizanții că în momentele cheie politica înseamnă acțiune nu sloganuri și să-și mobilizeze oamenii în fața Senatului. Când se duc la muncă cei doar 136 de senatori trebuie să vadă că oamenii sunt cu ochii pe ei.
APP, CPN, PER, PRN, PARN, PRN și ce inițiale mai sunt pentru cei ce afirmă că fac parte dintr-un bloc suveranist vor avea în fața un vot direct al Senatului pentru renunțarea la suveranitatea justiției României și e momentul să arate că și luptă pentru ceea ce ce afirmă și cer votul oamenilor.

2. AUR și Claudiu Târziu, ca lider de grup, sunt convins că vor știi să își pregătească o strategie de luptă parlamentară în sedința în care se va da votul. E absolut necesar să fie organizați, eficienți și să exploateze slăbiciunile regulamentului. D-na Diana Iovanovici-Șoșoacă este din fericire senator și, chiar fără grup, va putea duce de una singură o rezistență consistentă în ședința plenului.

3. În paralel trebuie dusă o campanie de pichetare (și “placare”) prin mailuri și telefoane a fiecărui senator în parte. Deja circulă atât modele de scrisori cât și mailurile și telefoanele senatorilor. Intrați pe pagina MONA PETRUȚ – despre justiţie şi injustiţie și găsiți toate datele acolo. Elena Radu la fel a organizat și ea o rezistență civică ce poate fi eficientă dacă vom fi mulți care o urmăm.

4. În ce ma privește am să vă rog astăzi să semnați o Petiție a poporului către Senat pentru apărarea Constituției, pe care o lansez imediat ce o termin. Restul a ce fac nu trebuie să fie neapărat public, așa am făcut mereu. Trimit individual mailuri către senatori în care încerc să îi conving tehnic, la nivel uman și profesional, ce grozăvie se pregătesc să voteze și lucrez la o petiție către Avocatul Poporului în vederea sesizării Curții Constituționale pentru controlul legilor imediat ce vor ieși din Parlament. Din păcate nu există numărul minim de parlamentari care să sesizeze legal CCR în altă modalitate. Am trimis deja opiniile mele, tehnice și ele, unor organisme internaționale din justiție, cele cu care mai am contact.

5. Ideal ar fi ca instituțiile din sistemul judiciar să iasă din timiditatea lor și să spună public ceea ce deja în cercuri închise sau instituționale au spus: renunțarea la Constituție e inadmisibilă. Consiliul Superior al Magistraturii, asociațiile profesionale ale magistraților (UNJR, AMR, OAJDO), ba chiar ÎCCJ au demonstrat tehnic că eliminarea obligativității deciziilor CCR si ÎCCJ este o crimă pentru justiție. Nu cred că se va întâmpla

Trebuie să înțelem cu toții că nu mai este vorba despre politică ci despre valorile fundamentale care definesc identitatea noastră națională, Constituția fiind cărămida ființei noastre ca nație.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Constituția a mai rămas singura piedică în fața demolatorilor României și de aceea încearcă “externii” prin cozile lor de topor de la noi, începând cu președintele țării și continuănd cu șefii celorlalte partide, psd, pnl, usr, udmr și care s-or mai preta la astfel de acțiuni de vânzare de țară, să desființeze Constituția, căci dacă nu se mai ține cont de ea este ca și când n-ar mai fi. Aici, în acest punct am ajuns dacă dormim pe noi sau în papuci. Aleșii noștri au sesizat acest aspect al adormirii poporului român și de aceea au îndrăznit ca și-n alte dăți să introducă votarea desființării Constituției. Acum din două una, ori ne trezim și luptăm prin acțiuni de protest, ori dormim în continuare și ne vor călca în picioare boierii(aleșii și tot neamul lor) ca pe niște sclavi, și nu greșim când ne zicem sclavi fiindcă drepturile noastre vor cădea odată cu Constitiția. Române, dacă nu te trezești, ești principalul responsabil de cutremurul ce va să vină, fiindcă prin lipsa ta de simțire sufletească îți condamni atât familia cât și întreaga nație română la pieire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button