X

Afacerea cu vaccinuri a Ursulei von Der Leyen – Șeful Pfizer fuge din fața Parlamentului European!

Afacerea cu vaccinuri a Ursulei von Der Leyen - Șeful Pfizer fuge din fața Parlamentului European!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a decis brusc să nu se mai prezinte la audierea programată în octombrie în fața comisiei speciale a Parlamentului European pentru afacerea vaccinurilor COVID-19, la care era de așteptat să se confrunte cu întrebări dificile cu privire la modul în care au fost încheiate contractele secrete privind vaccinurile, scrie Politico.eu.

În locul său, va compărea în fața comisiei președintele companiei pentru piețele internaționale de dezvoltare, Janine Small. Decizia vine în urma unui raport de audit al strategiei UE de achiziție de vaccinuri publicat la începutul lunii, care a ridicat noi întrebări cu privire la contactul dintre Bourla și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a precedat un contract de vaccinuri de miliarde de euro.

Șeful gigantului farmaceutic american, cel mai mare furnizor de vaccinuri împotriva COVID-19 în UE, era programat să apară în fața comisiei pe 10 octombrie. Comitetul se întâlnește cu oficiali cheie implicați în procesul de achiziție de vaccinuri din UE pentru a dezbate în privința reacției la viitoare pandemii. Președintele comisiei, europarlamentarul belgian Kathleen Van Brempt, a declarat pentru Politico faptul că „regretă profund” decizia luată de Pfizer.

După o vizită la sediul BioNTech săptămâna trecută, Van Brempt declarase public că așteaptă cu nerăbdare discuțiile „cu alți directori executivi”, inclusiv „dl Albert Bourla, CEO-ul Pfizer”, pe 10 octombrie.

Raportul Curții de Conturi Europene a constatat că von der Leyen a fost direct implicată în negocierile preliminare pentru cel mai mare contract de vaccin al UE, de până la 1,8 miliarde de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, care a fost încheiat în mai 2021. Procedura a fost considerată o abatere de la cea tradițională și a fost urmată cu alte contracte, în care o echipă comună de negociere formată din oficiali ai Comisiei și ai țărilor membre a purtat discuții exploratorii.

Organismul de supraveghere al UE a remarcat, de asemenea, că respectiva Comisie a refuzat să furnizeze înregistrări ale discuțiilor cu Pfizer, fie sub formă de procese-verbale, de nume ale experților consultați, de condiții convenite sau de alte dovezi. Încă de anul trecut, New York Times a relatat despre relația aparent confortabilă dintre Bourla și von der Leyen, cei doi făcând schimb de mesaje text în perioada premergătoare înțelegerii.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button