X

Putin îl somează pe Joe Biden să spună dacă SUA a distrus gazoductul Nord Stream!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Administraţia Vladimir Putin a somat, miercuri, Statele Unite să răspundă dacă au atacat gazoductele ruso-germane din Marea Baltică, amintind că preşedintele Joseph Biden a ameninţat în trecut cu oprirea proiectului Nord Stream 2.

“Preşedintele american este obligat să răspundă la întrebarea dacă Statele Unite au dat curs ameninţării”, a declarat miercuri, conform cotidianului Le Monde, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, referindu-se la declaraţia făcută de liderul de la Casa Albă în luna februarie. Statele Unite s-au opus vehement în ultimii ani proiectului gazoductului Nord Stream 2, argumentând că vor să reducă dependenţa energetică a Uniunii Europene de Rusia.

Pe 23 februarie, preşedintele Joseph Biden afirma, referindu-se la o discuţie anterioară cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, că Statele Unite şi-au coordonat “eforturile pentru a opri gazoductul Nord Stream 2 dacă Rusia invadează Ucraina”, conform stenogramei afirmaţiilor, postată pe site-ul Casei Albe. Biden constata că, pe baza consultărilor bilaterale, Germania tocmai anunţase în acel moment oprirea procedurilor de autorizare a gazoductului. Preşedintele SUA anunţa atunci o serie de sancţiuni împotriva companiei care a construit Nord Stream 2 şi avertiza că nu va ezita să treacă la “acţiuni suplimentare” dacă Rusia va continua escaladarea acţiunilor, care pe 24 februarie au condus la invazia militară în Ucraina.

Pe de altă parte, fostul ministru polonez de externe Radoslaw Sikorski a postat luni pe Twitter o imagine cu scurgerea de gaze din Marea Baltică rezultată după exploziile inexplicabile ce au afectat luni gazoductele Nord Stream 1 şi 2, imagine deasupra căreia a scris mesajul: ”Mulţumim, SUA”. ”Nu există o lipsă de capacitate prin conducte pentru a aduce gaze din Rusia în vestul Europei, inclusiv Germania. Unica logică a Nord Stream era ca Putin să poată şantaja sau să pornească în impunitate un război în estul Europei”, a explicat Sikorski în postarea sa. ”Toate statele baltice şi Ucraina s-au opus timp de 20 de ani construcţiei Nord Stream. Acum resturi de metal de 20 de miliarde de dolari zac pe fundul mării, încă un cost pentru Rusia şi decizie sa criminală de a invada Ucraina”, mai notează fostul şef al diplomaţiei poloneze.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. Acuzațiile europenilor, că Moscova și-ar fi bombardat propriile conducte, se destramă rapid, fiindcă n-au absolut nicio logică. Care ar fi motivele pentru care Kremlinul și-ar deteriora propriile active, în valoare de mai multe miliarde de dolari, din moment ce robinetul de sistare totală a gazelor se află la ei în curte? Zeci de miliarde de dolari în infrastructură vitală pentru finanțarea economiei Rusiei și pentru alimentarea și încălzirea economiei germane și europene sunt în ruine. Unde sunt dovezile că rușii au sabotat Nord Stream 1 și 2?
  Prima întrebare care trebuie pusă despre atentatul Nord Stream este: „Cui bono?” Cine beneficiază și cine a avut motivul să îl realizeze? Rusia nu a avut niciun motiv să distrugă amărâta aia de țeavă!
  Conglomeratul rus Gazprom deținea jumătate din conductă, alături de acționari germani, francezi și olandezi, iar aceasta a fost în centrul planurilor Moscovei de a reface legăturile economice cu Europa, atunci când războiul cu NATO din Ucraina se va termina.
  Prin urmare, aruncarea în aer a conductelor este benefică doar pentru două țări: prima este Ucraina, care va deține monopolul asupra livrărilor de gaze rusești către Europa, iar a doua este America, fiindcă prin inițierea unui asemenea demers elimină ponderea gazelor rusești de pe bătrânul continent ca și concurent al gazului lichefiat american, obiectivul major al yankeilor fiind, încă din 2014 de când cu „dinamitarea” Ucrainei, aducerea Europei mai ferm sub controlul lor. Dacă stau și mă gândesc mai bine, SUA au încercat cu mult înainte de 2014 să pună jugul pe gâtul europenilor, mai precis din 2002 de când a avut loc procesul de introducere în circulație a monedei euro care făcea concurență serioasă dolarului în acea vreme.
  În plus, Statele Unite au fost mult mai interesate de producerea acestui sabotaj, pentru că în acest fel ultimele voci din Germania care susțin restabilirea relațiilor cu Rusia vor fi aduse la tăcere.
  Cred că multă lume își amintește de izbucnirea unor conflicte puternice (în 2018, dacă nu mă înșel) între administrația Trump și Berlin, deoarece Trump a impus sancțiuni asupra exporturilor de mașini germane în America și a cerut Berlinului să închidă Nord Stream 2. Apoi în februarie 2022, înainte de începerea operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, în timpul vizitei lui Scholz la Washington, într-o conferință de presă comună, Biden s-a angajat să distrugă conducta Nord Stream 2.
  Politica SUA față de Europa mie personal îmi amintește de avertismentul lui Lev Troțki, de acum aproape un secol, citez cu aproximație:
  „Într-o perioadă de criză, hegemonia SUA va funcționa mai complet,
  mai deschis și mai nemiloasă decât în ​​perioada de boom. Va tăia piețele, va reglementa activitatea finanțatorilor și industriașilor europeni. Dacă dorim să dăm un răspuns clar și precis la întrebarea ce vrea imperialismul american, trebuie să spunem: vrea să pună Europa capitalistă pe rații”. Ceea ce a atenționat evreul bolșevic atunci, descrie PERFECT politica Washingtonului de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button