X

Nicolae Purcărea PREZENT! 7ani de la mutarea în Garda cerească

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Se împlinesc astăzi 7 ani de la trecerea în veșnicie a fostului deținut politic Nicolae Purcărea. Acesta este un exemplu de urmat, prin curajul, său mai ales pentru studenții de astăzi, când se încearcă docilizarea și supunerea lor față de orice decizie a puterii politice.

„Credința era ultimul resort al rezistenței noastre sufletești. Cu o insistență diabolică eram întrebați: «Mai crezi în Dumnezeu?». Iar la răspunsul nostru afirmativ, demonii înfuriați începeau iar bătăile și torturile… Tot ce era pentru noi mai sfânt, în mintea bolnavă a torționarilor devenea prilej de blasfemie.”

„Idealul pentru care am luptat este viu și va dăinui în veci, cât va trăi omul pe pământ. Credința în Dumnezeu și dragostea de neam sunt cele două axe înscrise în destinul neamului nostru.”

Nicolae Purcărea s-a născut în 1923 la Brașov, unde a urmat și studiile, devenind unul dintre liderii studenților din Brașov, alături de Gheorghe Jimboiu. A reușit să intre la Academia Comercială din orașul natal, fiind ultimul președinte al Centrului Studențesc „Andrei Mureșan” din Brașov. A fost constant urmărit de Securitate fiindcă a refuzat să predea conducerea organizației de studenți comuniștilor și a refuzat să devină un instrument al puterii politice.

A conștientizat pericolul ce plana asupra sa de a fi arestat și a fugit în munți, unde s-a alăturat partizanilor lui Dumitru Apostol, pentru se opune cu arma în mână ocupației comuniste. În 1949, în urma unei confruntări cu trupele de Securitate, a fost prins și trimis la închisoarea din Pitești, trecând mai întâi prin cea de la Craiova, urmând Jilava, Gherla Aiud și Canal.

Eliberat în 1964, a trăit în Brașov, dedicându-se sculpturii în lemn, deprinsă în detenție. A devenit unul dintre cei mai apreciați sculptori de inspirație populară din România.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Construirea unei noi religii a viitorului pentru așa-numita criză climatică

    Pervertirea pocăinței

    Consiliul Mondial al Sectelor

    În urmă cu 10 ani, poate chiar mai mult, deputatul independent Ann Bressington din Australia de Sud, într-un discurs revelator, a reamintit cuvintele lui Mihail Gorbaciov, că „criza de mediu va fi dezastrul internațional care va propulsa Noua Ordine Mondială, adica vom avea Un Guvern Mondial”.
    Și a vorbit și despre Carta (ONU) pământului, care a fost rezultatul Conferinței pământului din 1992 și pentru care autorii săi sperau ca cele stipulate să fie recunoscute „ca cele zece porunci noi, cu ecologismul (ecologia) ca noua Religie a Lumii Unice”, !!!

    Si cercetătorul Patrick Wood spune, de asemenea, următoarele despre textul Cartei pământului:

    „A fost un document care arăta ca o convenție ce obliga pe toata lumea.
    A fost un document foarte religios, umanitar, care a încercat să unească lumea într-un singur concept de globalizare.. în cele din urmă a fost semnat de aproape toate statele Organizației Națiunilor Unite, iar autorul principal al Cartei pământului a fost Steven Rockefeller.
    Așa că rockfelerii au înțeles de timpuriu, ca nu este vorba doar despre sistemul economic, și nu este neapărat vorba doar despre sistemul politic de control, trebuie să fie stabilita și o cutuma religioasă, pe care sa o putem folosi pentru a-i face pe oameni să creadă că ceea ce resetam este pentru binele lor.”

    Așa-numitul „Consiliu Mondial al Bisericilor”, care lucrează în acest scop, a stabilit in a doua zi a celei de-a 11-a Adunări Generale de la Karlsruhe, Germania, o conferință de presă pe această temă:
    „Grija creației”!
    Joy Kennedy, „managerul echipei de schimbări climatice” de la MAI, în pragul isteriei, a spus următoarele despre acest lucru.
    (fragment):
    „PENTRU A AUZI «vocea creației» avem nevoie de o nouă înțelegere și o explorare într-o nouă cosmologie.

    Auzim multe despre POCAINTA….
    Ce este POCAINTA?

    [Interventia blogului din Grecia: Da. Da. Spuneți-ne doamna noastra de la Consiliul Mondial al Sectelor, ce este POCĂINȚA?]

    „Este o schimbare cosmologică în modul în care înțelegem relația noastră, ca specie umană, cu restul lumii naturale și cu Dumnezeu…”

    [Interventia blogului din Grecia: adica sincretismul și Dumnezeu]

    … și cu întreaga creație, cu lumea. !!

    [Interventia Blogului din Grecia:
    Ce spun ei?
    Adică pocăința nu mai are legătură cu restabilirea relației noastre prin har cu Hristos Dumnezeul-Om, ci cu mediul natural; adică nu are legătură cu schimbarea modului de viață (ethosul) pentru a putea ține poruncile lui Hristos, ci cu reducerea amprentei de carbon!?]

    Dacă nu facem acest lucru, dacă nu ascultăm înțelepciunea popoarelor indigene ale mileniului, nu vom putea face schimbările care sunt necesare și care trebuie sa le facem cat mai repede.
    Fereastra catastrofei climatice se închide foarte repede…
    Mai avem poate doar 7 ani până să trecem limita de 1,5 grade Celsius….

    [Interventia Blogului din Grecia: Vorbește despre 2029, chiar înainte de indeplinirea Agendei 2030; calendarul pronostic este bine estimat?]

    Deci suntem în pericol.
    Este un pericol existențial și o amenințare.
    Un pericol real cu care iminent o să ne confruntăm acum, in scurt timp, repede….
    Cuvantul de ordine din partea Consiliului Mondial al Bisericilor, este acesta:
    graba implementarii agendei trebuie să fie prioritatea fiecăruia!
    Pentru a putea efectua schimbarea, resetarea.
    Să o luăm atât de în serios încât este o chestiune de viață și de moarte.

    AVEM NEVOIE DE UN NOU EXEMPLU.

    AVEM NEVOIE DE O NOUĂ TEOLOGIE A SUPRAVIEȚUIRII.

    AVEM NEVOIE DE O NOUĂ DOGMA A MANTUIRII ÎNTR-O PERIOADĂ DE CRIZĂ CLIMATICĂ”.

    ��

    Așa că daca mergem mai departe și ascultăm vocile indigenilor, în special ale tinerilor…
    Ce ne mai pot spune.
    Sincer, măștile lor au căzut deja și nu se mai pot ascunde.

    Ne-am simți mai „în siguranță” dacă ar mai vorbi despre sectele lor.
    Și iata că noua ordine mondiala a antihristului, așa cum o vedem în fiecare zi, inversează in mod sistematic Evanghelia,
    de asemenea, ei au pervertit POCĂINȚA pentru că nu doresc ca fiul risipitor să se întoarcă prin Hristos la Tatăl, ci să o ia pe cealaltă cale care îl va conduce la Satana.
    Este nevoie doar de un pic de spirit de observație pentru a vedea cum pe internet, dacă se face un clic pe cuvinte cheie apar fie unele curente filosofice noi, sau unele mode noi, sau unele trupe noi, creatie cinematografică noua, jocuri pentru copii noi, care prin mesajul transmis sa perverteasca și sa schimbe sensul acestor cuvinte cheie.
    Și iata o nouă lume a sensurilor și percepțiilor este literalmente creată sub nasul nostru.
    Și nu este nerezonabil să presupunem că in modul în care mergem intr-acolo va veni un moment în care noi semnificații vor prevala, la fel de populare, iar cei care trăiesc în lumea crestina si traditionala vor fi considerați nebuni si periculosi.

    Deci, aici e cheia new age… in pocăința ecologică promovată de
    Consiliul Mondial al Sectelor!

    Parintele Nicolae Steinhardt:

    Diavolul a coborat la voi avand manie mare, caci stie ca timpul lui e scurt.
    Apoc. 12, 12.

    Graba. Diavolul e zorit, lucreaza sub semnul iutelii.
    Pentru ca nu uita ca puterea lui e limitata in timp.
    Poate si pentru ca agitatia e forma a torturii.
    Toti cei aflati sub stapanirea demonului sunt manati parca de neastampar si de o inexplicabila iuteala.
    Mai e si dorinta (demonica) de acaparare a cat mai multor bunuri si bucurii in cel mai scurt timp posibil (de “a profita de viata”) si poate in cazul pacatosului nepocait de a termina treaba repede, sa nu fie surprins.
    Dar graba demonica are o raza mult mai vasta si izvoraste din adancimi nespus mai tainuite. De fapt din insusi caracterului cosmic infractional al Satanei.
    De aceea, poate, e Domnul Hristos suparat vazand-o Marta ca se ingrijoreaza si se agita.
    Impulsul de a termina treaba cat mai repede e cel care ii indeamna pe saduchei si pe farisei sa faca apel la Simon din Cirene: scape Rastignitul acesta de o parte a chinului, numai sa ispravim odata cu El.
    Sunt peste masura de zoriti cu totii.
    Iuda a lucrat si el iute.
    Graba e cuvantul de ordine.

    Sfantul Iustin Popovici:

    In imparatia umanismului, locul Dumnezeului-Om Hristos a fost luat de catre Vicarius Christi, Principala caracteristica a caderii in pacat este mereu aceeasi: a dori sa fii bun de dragul propriei tale persoane, a dori sa fii desavarsit pentru tine insuti si a vrea sa fii Dumnezeu tot de dragul tau.
    In acest mod, in chip inconstient, omul se aseamana diavolului, fiindca si diavolul a dorit sa devina Dumnezeu de dragul lui, a dorit sa se aseze in locul lui Dumnezeu. Iar prin aceasta inaltare de sine, el s-a facut de indata diavol, cu totul despartit de Dumnezeu si pururea in contradictie cu El.
    Prin urmare, esenta pacatului, a oricarui pacat, consta in aceasta aroganta marire de sine. Aceasta este esenta insasi a diavolului, a lui satana. Nu este nimic altceva decat a dori sa te pastrezi doar inlauntrul propriei tale fiinte, a nu te dori in adancul fiintei tale decat pe tine insuti.
    Tot diavolul se afla aici: in dorinta de a-L alunga pe Dumnezeu, in dorinta de a exista doar pentru tine insuti si in tine insuti, de a fi pururea in contradictie cu Dumnezeu si tot ceea ce Ii apartine Lui.
    Si ce este oare aceasta? Este egoismul si iubirea de sine imbratisata intru toti vecii, cu alte cuvinte, iadul. Fiindca iata ce este in esenta sa umanistul – intru totul inchis inlauntrul sau, traind prin sine, pentru sine, pururea in contradictie cu Dumnezeu. Aici rezida orice tip de umanism.
    In aceasta lume in care traim totul imbatraneste si moare. Doar persoana care s-a imbracat pe sine intru Hristos si se aseamana cu Dumnezeul-Om Hristos, care participa la viata trupului Sau, Sfanta Biserica Ortodoxa, devenind madular al ei, nu imbatraneste si nu moare fiindca unul ca acesta a devenit parte integranta, vie, a sfantului si vesnicului trup teandric al lui Hristos, Biserica, in care omenitatea fiintei umane se dezvolta si “sporeste in cresterea in Dumnezeu” (Col. 2, 19), dobandind “starea barbatului desavarsit, la masura varstei deplinatatii lui Hristos” (Efes. 4, 13).
    Aceasta inseamna ca omul creste si se dezvolta in continuu si fara de hotar spre unitatea cu Dumnezeu, in dumnezeiasca infinitate in care intreit stralucitorul Domn Dumnezeu a inzestrat umanitatea atunci cand l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa.
    Infailibilitatea este o trasatura teandrica naturala si o functie teandrica naturala a Bisericii, care este Trupul teandric al lui Hristos si al carei vesnic conducator (Cap) este Adevarul, Adevarul atotcuprinzator, Cel de-al doilea Ipostas al Atotsfintei Treimi, Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeul-Om. In ceea ce priveste dogma cu privire la infailibilitatea papei, acesta a fost practic proclamat a fi insasi biserica, iar papa – om fiind – a uzurpat locul Dumnezeului-Om Hristos
    Acesta este cel din urma triumf al umanismului si in acelasi timp “cea de-a doua moarte” (Apoc. 20, 14; 21, 8) a papalitatii, iar prin ea si dupa ea, moartea oricarei forme de umanism.
    Asadar, dogma infailibilitatii papale nu este numai o erezie oarecare, ci cu adevarat cea mai mare erezie impotriva Adevaratei Biserici a lui Hristos care a existat in lumea noastra de la venirea Dumnezeului-Om Hristos printre noi. Nici o alta erezie nu a fost atat de violenta si de totala impotriva Dumnezeului-Om Hristos si a Bisericii Sale precum a fost papalitatea cu dogma infailibilitatii papei (adica a omului). Nu exista nici o indoiala asupra ei.
    Exista oare vreun remediu pentru acele nenumarate boli mortale? Exista, sigur ca exista. Pocainta. Acesta este mesajul vesnic al Evangheliei lui Hristos: “pocaiti-va spre cunoasterea adevarului” (2 Tim. 2, 25). Altminteri nu este cu putinta ca cineva sa creada in atotmantuitoarea Evanghelie a Dumnezeului-Om Hristos: “Pocaiti-va si credeti in Evanghelie” (Marcu 1, 15).
    Pocainta dinaintea Dumnezeului-Om Hristos este singurul leac pentru pacat, singurul leac pentru toate pacatele, chiar pentru cele mai mari cu putinta. Nu exista indoiala. Pocainta este leacul chiar si pentru acesta, pentru cel mai mare pacat al papalitatii, si anume acel arogant pacat al infailibilitatii papale, asa cum este unicul remediu si pentru fiecare forma de umanism luata in parte si pentru toate luate la un loc.

    👇

    Așa se explică de ce preotii noștri nu mai vorbesc despre pocăință și despre dezrădăcinarea patimilor asa cum reiese din marea terapie patristica a Bisericii.
    În schimb, subliniez aici poziția ortodoxă cu privire la problema dezastrelor ecologice, care este tratata, în două articole ale Parintelui Theodoros Zisis:

    „Răul natural și moral în raport cu problema ecologică” și „Mesajul spiritual de la incendiile din Kineta și Mati”.
    https://averoph.wordpress.com/2018/08/26/%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7%ce%b8%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bf%ce%b9%ce%ba/

    https://averoph.wordpress.com/2018/07/29/%cf%80-%ce%b8%ce%b5%cf%8c%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b6%ce%ae%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1/

    ��

    Consiliul Sectelor:

    [de la min. 9.50]
    #WCC assembly – Press conference 01.09.2022 – YouTube
    https://m.youtube.com/watch?v=sOSY5zaclWc&feature=youtu.be

    Χτίζοντας μία νέα θρησκεία για την λεγόμενη κλιματική κρίση. Η διαστροφή της μετάνοιας από το Παγκ. Συμβούλιο Αιρέσεων. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2022/09/26/%cf%87%cf%84%ce%af%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b8%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%ce%b3/

  2. Sfinților Mărturisitori români din temnițele comuniste și din toate temnițele, nerecunoscuți de “Înalt Preasfințiții” noștri, vă rugăm, rugați pe Domnul Dumnezeul nostru Iisus Hristos să mântuiască sufletele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button