X

Când poporul nu doarme: Serbia anulează festivitățile LGBT EuroPride prevăzute în septembrie, în urma unor proteste masive anti-gay la Belgrad

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Serbia a anulat manifestările EuroPride din septembrie, un eveniment pan-european pro LGBT organizat în fiecare an într-un oraș diferit de pe continent, a anunțat sâmbătă președintele Aleksandar Vucic, invocând o „criză dificilă” în Kosovo.

„În acord cu majoritatea guvernului și cu premierul (…) marșul Pride, sau cum se mai numește, va fi amânat sau anulat (…)”, a declarat Vucic într-o conferință de presă.

„Pur și simplu, la un moment dat, nu poți gestiona totul”, a adăugat el.

Proteste violente la Belgrad

Săptămâna trecută, aproximativ 50.000 de persoane au ieșit pe străzile din Belgrad pentru a protesta împotriva EuroPride, un eveniment LGBTQ+ care era programat să aibă loc între 12 și 18 septembrie.

Participanții la marș au cântat imnuri ortodoxe și cântece patriotice în timp ce purtau cruci, icoane și steaguri. „Nu vă atingeți de copiii noștri” și „nu ocupației” se auzeau în procesiune.

Această ediție EuroPride urma să fie prima din Europa de Est, o regiune în care organizatorii denunță discriminarea homofobă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

    1. Da, Daniel, foarte frumos: sa ne rugam pentru ei – fratii nostri sarbi; dar sa ne rugam mai intai pentru noi – poporul roman!

      1. Cu minoritatea romana din Valea Timocului ? Faptul ca ei sunt considerati vlahi si nu romani , nu au voie nici macar la nume romanesti , nici macar scoala in lb romana !!!! Sarbii de la noi au drepturi in timp ce ei nu !!!

  1. Respect pentru o națiune demnă care nu a plecat capul când americanii îi bombardau nu s-au vaccinat cînd toată lumea îi condamna și nu acceptă nici acum când li se cere să întoarcă fundu . #R E S P E C T Serbia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button