X

Se confirmă: Comisia Europeană a dat tonul exploziei prețurilor la energie

Ideologia Ursulei von der Leyen au îngenuncheat Europa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Anunțul de accelerare a decarbonizării, făcut de Comisia Europeană în vara anului trecut, a provocat o adevărată catastrofă în piața energiei.  Practic, anunțul a fost urmat imediat de o dublare a tarifelor la certificatele de emisii de carbon și, implicit, de o dublare bruscă a prețurilor la energie. Era momentul în care, de regulă, furnizorii cumpărau energie masiv pentru anul următor, însă aceștia au așteptat să scadă prețurile, care, în realitate, au crescut și cresc fără oprire.

Reprezentanții furnizorilor de energie electrică susțin că nu este vina lor că nu au achiziționat energie mai multă prin contracte pe termen lung, deoarece, în momentul în care se făceau achiziții, prețurile au explodat și au așteptat să scadă. Dublarea prețurilor era o chestiune absolut anormală și nu avea cum să dureze, s-au gândit ei. ”Înainte de criză, furnizorii își achiziționau energie electrică circa 70% din necesarul pentru clienți prin contracte pe termen lung, după care mai făceau niște contracte pe termene mai scurte, pe lună, trimestrial. Zilele trecute, prețul pentru anul viitor a fost de 550 de euro MW. Și ce faci? Că toată lumea spune că este un preț aberant, nu poate să crească mai mult de atât și așteaptă, poate scade. Când prețurile sunt foarte, foarte volatile, nimeni nu cumpără. Prețurile au explodat în august 2021 și, în general, în partea a doua a anului se cumpără energie pentru anul următor. Și atunci furnizorii nu au cumpărat, pentru că se dublase prețul dintr-o dată. Dublarea prețurilor din august a fost produsă de prețul certificatelor de emisii de carbon, care au ajuns, de la 40-50 de euro, la 100 de euro. Trebuie să recunoaștem, s-au făcut și niște speculații pe piața certificatelor de emisii. Și asta din cauza semnalelor transmise de Comisia Europeană, care a anunțat că va accelera decarbonizarea”, ne-a declarat directorul executiv al Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Ion Lungu.

Prețurile dinamitează compensările

Dacă în primele 5 luni, noiembrie 2021- martie 2022, schema de compensare a prețurilor la energie de către Guvern a însemnat un efort bugetar de 2,5 miliarde lei, din aprilie 2022 până în martie 2023 se vehiculează o sumă de aproape 40 de miliarde de lei. Și asta nu doar din cauza includerii consumatorilor noncasnici, cum spun reprezentanții furnizorilor, ci din cauza prețurilor care au crescut la un nivel inimaginabil și, culmea, continuă să crească. ”Ministerul a estimat valoarea compensărilor bazându-se pe un istoric, că din noiembrie 2021 până în martie 2022 s-au plătit compensări de 2,5 miliarde de lei. Numai că nu este deloc așa, pentru că schema este mult mai cuprinzătoare în semestrul II, adică sunt incluse și categoriile de noncasnici. Este greu și pentru ANRE și pentru oricine să facă un calcul exact, în condițiile în care prețurile sunt atât de dinamice. S-au vehiculat sume între 16 miliarde de lei -ANRE, 31 miliarde de lei – ACUE, iar o altă estimare, tot neoficială, a fost de 40 miliarde de lei. Cert este că Guvernul va încasa anul acesta din creșterile de prețuri din domeniul energiei electrice și al gazelor 43 miliarde de lei, ceea ce va acoperi toate compensările”, a mai afirmat directorul executiv al AFEER, Ion Lungu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Despre participarea la Potirul comun în Sicilia cu ereticii.
    Acestia pregătesc turma ametită pentru unirea cu Papa ereziarhul!

    Romano-catolicii il pomenesc pe Papa la „liturghie”. Asta inseamna ca Papa va fi in comuniune cu ortodocsii?! Unde vom ajunge ?!!! Sfantul Maxim Marturisitorul marturisea astfel credinta ortodoxa:

    „Nu mă împărtăşesc cu voi, câtă vreme anatematizaţii sunt pomeniţi la Sfânta Proscomidie. Fiindcă mă tem de osânda anatemei”.
    Papa mai este inca sub osanda anatemei Sinodului prezidat de Sfantul Fotie cel Mare in anul 879, a carui hotararea dogmatica pune sub anatema pe orice crestin care nu marturiseste Crezul (Simbolul Credintei) nestirbit, si care indrazneste sa scoata sau sa adauge ceva la Crez!!! Sau aceste anateme au fost abrogate si Sinodul respectiv a fost anulat?!

    Sfantul Iustin Popovici scria in acest sens:

    „Ce să mai zicem de hotărarea la fel de gravă ca și vanzarea lui luda, de impartasirea din Potirul comun cu romano-catolicii, care este impotriva tuturor Dogmelor și Canoanelor sfinte ale Bisericii Ortodoxe?
    Prin această decizie de conslujire si impartasire din Potirul comun cu ereticii invederați — nemaiauzită in istoria și Tradiția dogmatică și canonică a Bisericii Ortodoxe — intreg trupul Dumnezeiesc—Omenesc al Ortodoxiei a fost rănit adanc.
    Toți Sfinții Părinți și toate Sinoadele au fost disprețuite.
    Dogmele și Canoanele Bisericii au fost călcate in picioare.
    Biserica lui Hristos, Mireasa cea fără prihană, a fost aruncată in mocirla inveninată a ereticilor.
    Astfel de fapte și manifestări, prin nerușinarea lor ieșită din comun, au uimit lumea.
    Ce mărturisesc toate acestea?
    Că ierarhia se află intr-o infiorătoare paralizie duhovnicească.
    Iar ierarhia, astfel fiind, va trebui să reprezinte Biserica Ortodoxă la un posibil Sinod PanOrtodox in viitorul apropiat?
    Să nu ingăduie Dumnezeu o astfel de grozăvie apocaliptică!”

    👇

    În Italia, se savarsesc „rugăciuni” militante, slujbe necanonice și alte acte religioase, care, fără îndoială, vor crește în frecventa in timp pentru a familiariza „fierturile” turmei cu „o fireasca” unire cu Papa ereziarhul.
    Au început in Palermo respectiv în Sicilia.

    Joi, 14 iulie 2022, în catedrala papista Sf. Rozalia a fost celebrată o „liturghie” participand un sobor de preoți.
    Soborul a fost prezidat de George (Stranski), episcopul Bisericii Ortodoxe Cehe și Slovace.
    Potrivit informațiilor primite pe blog, episcopul s-a adunat cu doi preoți din Palermo:
    un ortodox român (Pr. Martignacco) și un ortodox rus din Moscova (Pr. Andrei).

    Ni se precizează că la „liturghie” a conslujit și „Arhiepiscopul catolic de Palermo, Corrado Lorefice, însoțit de preotul paroh, Don Filippo Sarullo”.
    După cum arată fotografiile, o slujbă de pomenire a fost oficiată de ortodocși în cadetrala Sf. Rozalia, la care au participat și papistasi, iar la final clerul s-a închinat relicvelor Rosaliei (1130-1166),
    desi nu figureaza in sinaxarul Bisericii Ortodoxe.
    De asemenea, după cum veți vedea în materialul fotografic, a existat și o icoană a Rosaliei care se pare că a fost venerată.
    Este caracteristic faptul că această icoană specială arată ca una ortodoxă pentru a-i încurca pe credincioși.
    Ecumeniștii inspirați de spiritele necurate se „joacă” constant cu caracteristicile exterioare pentru a-i uni astfel superficial pe ortodocsi si romano-catolicii!

    https://palermo.gds.it/video/cronaca/2022/07/14/festino-liturgia-ortodossa-nella-cattedrale-di-palermo-con-larcivescovo-lorefice-6e525c67-683f-4ec0-9973-203693e64280/

    Părintele Dumitru Staniloae
    ne lămurește:

    Cei ce pledează pentru impartasire din Potirul comun, manifestă nu numai un relativism in privința unității de credință și a importanței Euharistiei, ci și o concepție neontologică despre Biserică, pe care Ortodoxia nu o poate adopta. Ortodoxia, considerand Biserica drept o unitate profund și ontologic ancorată in Hristos, iar Euharistia ca mijlocul culminant de susținere continuă a acestei unități; deci nu poate cobori Euharistia la nivelul unui mijloc de unitate laxă, psihologică și superficială intre creștini.
    Aceasta ar avea repercusiuni pentru insuși sensul ei despre Biserică, pentru insăși menținerea Bisericii in acest sens. Căci ar fi greu să conceapă și să practice Euharistia in două sensuri, ca avand două roluri: intr-unul cand e primită impreună cu membrii Bisericii Ortodoxe și intr-altul cand e primită cu cei ce nu sunt membrii Bisericii Ortodoxe.
    Unitatea credinței și convingerea că in Euharistie ne impărtășim de Insuși Trupul și Sangele lui Hristos, Dumnezeului-Om, sunt solidare in Ortodoxie cu convingerea despre Biserică, ca unitate ontologică profundă a credincioșilor cu Hristos și intreolaltă in Hristos.
    Fără unitatea credinței și fără impărtășirea de insuși Trupul și Sangele Cuvantului Intrupat nu ar putea exista Biserica in sensul deplin al cuvantului.
    Fără unitatea in credință ortodoxa și fără partasia in Trupul Bisericii in acest ințeles nu s-ar putea realiza o astfel de impărtașire euharistică.
    Biserica, trup extins al Cuvantului Intrupat, continuă să se hrănească prin Euharistie, dar e dată de la inceput ca un astfel de trup extins al Cuvantului intrupat in care Hristos continuă să se ofere spre mancare ca trup personal celor ce fac parte din trupul lui extins.
    In sfarșit, fără Biserică și fără o impărtășire euharistică in acest ințeles, n-ar putea dura o unitate de credință. Acestea sunt cele trei coordonate indisolubile și intr-o reciprocă
    condiționare a comuniunii și a vieții depline in Hristos.
    De aceea pentru Biserica Ortodoxă, impartasirea euharistica care dezleagă comuniunea euharistiei de unitatea de credință ortodoxa și de Biserică, este de neconceput, este un pericol de dizolvare a Bisericii, a unității de credință și de anulare a Euharistiei.
    Duhovnicul ortodox, pe la care trebuie să treacă cel ce vrea să se impărtașească de Sfanta Euharistie, verifică mai intai identitatea credinței ortodoxe a acestuia cu credința Bisericii și credința lui in Biserica Ortodoxă ca singura Biserica adevărată, adică apartenența lui in Trupul Bisericii Ortodoxe.
    Neținand seamă de această legătură indisolubilă intre cele trei coordonate ale comuniunii adevărate și depline, pe care Biserica Ortodoxă o accentuează cu deosebită putere, in virtutea concepției ei eclesiologice și euharistice, in timpul din urmă, sub influența mișcării ecumeniste, a inceput să fie susținută și in unele părți ale Ortodoxiei ideea că se poate acorda, in anumite imprejurări, Euharistia membrilor unor comunități neortodoxe, in speță celor ai Romano-Catolicilor, Vechi-Catolici si Necalcedonieni, printr-o extindere a iconomiei.
    Aceasta este insă o greșită interpretare a noțiunii și practicii iconomiei.
    Ea ar duce fie la un indiferentism in privinta credinței, fie la unul in privința Bisericii; fie la nepăsarea față de Biserică, fie la considerarea Tainelor și a credinței ca fiind neesențiale pentru constituirea Bisericii.
    In ambele cazuri, comuniunea adevărată nu se realizează; in ambele cazuri se ajunge la un indiferentism sincretist, desi se crede in infăptuirea unei comuniuni inchipuite.
    In fața unei atitudini favorabile față de impartasirea din Potirul comun cu nonortodocsii e cazul să ne întrebăm: membrii unei confesiuni care se impărtășesc de Tainele Bisericii, cărei „Biserici” aparțin? Din ce unitate organic-spirituală fac parte?
    Nesocotind această solidaritate, conducerea ierarhica impinge spre deplina comuniune euharistică cu romano-catolicii, intemeindu-se pe afirmația gratuită că, după ridicarea reciprocă a anatemelor de la 1054, s-a revenit din punct de vedere dogmatic exact la situația dinainte de acele anateme și că deci nu mai e nicio piedică pentru restabilirea comuniunii euharistice.
    Față de această afirmație, trebuie să amintim că anatemele s-au rostit atunci pe baza deosebirii apărute in privința Purcederii Duhului Sfant și a inceputului de afirmare a dreptului de jurisdicție al Papei asupra ierarhiei din Rasarit
    Iar de atunci incoace dezbinarea romano-catolicilor in credință a progresat, prin formularea
    dogmatică a primatului papal, a infailibilității papale, a purgatoriului, a imaculatei concepții, etc.

    Μιαρές συμπροσευχές και ανίερες ακολουθίες στην Σικελία με αιρετικούς. Ετοιμάζουν το κοιμισμένο ποίμνιο για την ένωση με τον αιρεσιάρχη πάπα. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2022/08/26/%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%b1%cf%81%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b5%cf%81/#more-5602

  2. Marea Resetare” a lui Klaus Schwab:
    Master Planul diabolic pentru tirania mondială a globaliștilor asupra umanității

    (…)

    Mike Yeadon:

    „Vă spun că acesta este sfârșitul libertăților umane, pentru totdeauna!”

    „Vă spun că acesta este sfârșitul libertăților umane, pentru totdeauna! Notam că guvernul nu a fundamentat nimic științific.
    Este adevărat că nu există absolut nicio dovadă că a fi forțat să comunici altora starea ta de vaccinare reduce riscul.
    Este foarte simplu: scopul implicit sau explicit al pașapoartelor de vaccinare este o altă minciună.
    Mai rău, un astfel de sistem va oferi o formă de tiranie medicală asupra noastră, a tuturor, din partea celor care controlează baza de date și algoritmii.
    Imaginați-vă o lume în care există o aplicație pe telefon pe care trebuie să o scanați pentru a intra într-un magazin.
    Cei mai mulți oameni nu ar nega acest lucru, dar au fost oribil spălati pe creier și mințiti.
    Acum imaginați-vă că fișa de vaccinare vă spune că trebuie să mergeți la un centru medical în următoarele două săptămâni pentru a obține o a treia doza de vaccinare „pentru a vă proteja pe dumneavoastră și comunitatea dumneavoastră de o nouă variantă”.
    Dacă nu participați, certificatul de vaccinare va fi nul!
    Din moment ce aveți nevoie de un registru de vaccinare valabil pentru a avea acces la propria viață, nu aveți cum să rezistați.
    Ați accepta revaccinarea pe termen nedefinit.
    Vă spun că acesta este sfârșitul libertăților umane, pentru totdeauna.
    Aceiași oameni controlează, de asemenea, toata mass-media și, prin urmare, aproape toate informațiile pe care le luați cu ușurință din mass-media.
    Dacă vă spun că există o boală nouă, transmisibilă, care ar putea ucide milioane de oameni într-un anumit fel, iar oamenii mor apoi în masă exact în acest fel, marea majoritate nici măcar nu și-ar da seama că are loc o depopulare deliberată, în masă.
    Nu permiteți introducerea pașapoartelor de vaccinare.
    Odată ce acestea sunt introduse, nu se va vedea nicio modalitate de a le scoate.
    Nevaccinatii?
    Acestea vor fi teribil de restricționati, în cele din urmă ceva similar cu arestul la domiciliu pe termen nelimitat.
    Dar de ce au mințit timp de luni de zile?
    De ce distrug fundamentele economiei și ale societății civile?
    De ce să ne refuze tratamentele?
    De ce ne țin captivi?
    De ce să închida frontierele în mod eficient?
    De ce să sugereze un certificat de vaccinare?
    De ce să faca sugestii puternice că în curând vom fi din nou închiși?
    Vă rugăm să împărtășiți aceste și alte avertismente acum și continuu, pentru că există încă ceva timp. Nimeni nu va veni să ne salveze. Numai noi putem face asta.
    Dar nici măcar nu ne lăsăm convinși să ne aruncăm măștile.
    Vă mulțumesc”.

    (…)

    …. în timpul reuniunii de la Davos din ianuarie 2020, acest lucru a devenit foarte clar ce urmaresc prin publicarea raportului Unlocking Technology for the Global Goals
    http://www3.weforum.org/docs/Unlocking_Technology_for_the_Global_Goals.pdf
    (compilat de PWC și pe care l-am acoperit în detaliu în postarea mea The Digital Panopticon of World Economic Forum).
    http://pharos.stiftelsen-pharos.org/wef-digital-panopticon/

    Aceasta înseamnă că marile companii de tehnologie (care fac parte din grupurile de lucru ale Forumului Economic Mondial) ar trebui să rezolve problemele lumii cu ajutorul IA, sateliților, dronelor și internetului obiectelor și cu alimente sintetice pe care ni le vor pune în farfurii.

    Încă din 2006, primul raport WEF a abordat riscurile globale de acțiune necesare în caz de pandemie (unele dintre recomandări au fost testate în 2009 în legătură cu gripa porcină). După aceea, grupurile de lucru au continuat să lucreze pentru a-și întinde plasa.
    Fundația Rockefeller a publicat Scenarii pentru viitorul tehnologiei și dezvoltării internaționale în 2010 – în care scenariul unui viitor lockdown a fost descris aproape profetic.

    https://ia802609.us.archive.org/12/items/pdfy-tNG7MjZUicS-wiJb/Scenarios%20for%20the%20Future%20ofTechnology%20and%20International%20Development.pdf

    „Inițial, ideea unei lumi mai controlate s-a întâlnit cu o largă acceptare și aprobare.
    Cetățenii au cedat de bunăvoie o parte din suveranitatea lor – și din viața privată – unor state mai paternaliste, în schimbul unei mai mari securități și stabilități. Cetățenii au devenit mai toleranți, chiar dornici de instruire și supraveghere de la centru, iar liderii naționali aveau mai multă marjă de manevră pentru a impune ordinea așa cum considerau ei de cuviință”.
    Fundația Rockefeller

    Cu un an înainte ca virusul să înceapă să infecteze lumea, Forumul Economic Mondial a publicat raportul Outbreak

    http://www3.weforum.org/docs/WEF%20HGHI_Outbreak_Readiness_Business_Impact.pdf
    Readiness and Business Impact – Protecting Lives and Livelihoods across the Global Economy.

    Pregătirile cuprinzătoare au fost aproape finalizate.
    În octombrie 2019, a avut loc o repetiție vestimentară cu exercițiul Event 201 (la care au participat părți interesate precum Forumul Economic Mondial, Fundația Bill & Melinda Gates și Universitatea John Hopkins).

    După câteva luni în care au fost „decise” măsuri extreme în diferite societăți și au fost impuse simultan reguli autoritare de control în întreaga lume, Klaus Schwab și António Guterres (împreună cu Prințul Charles, printre alții) au ieșit pe 3 iunie și au oferit o soluție la toate problemele – Marea Resetare.

    Schwab a anunțat că:

    Criza COVID-19 ne-a arătat că sistemele noastre vechi nu sunt adaptate pentru secolul 21. Acesta a subliniat o lipsă fundamentală de coeziune socială, justiție, incluziune și egalitate. Acum este momentul istoric, nu numai pentru a lupta împotriva virusului real, ci și pentru a remodela sistemul în funcție de nevoile care au apărut în legătură cu Corona.

    Avem de ales să rămânem pasivi, ceea ce va duce la amplificarea multora dintre tendințele pe care le vedem astăzi. Polarizare, naționalism, rasism și, în cele din urmă, creșterea tulburărilor sociale cu conflicte.
    Dar avem o altă alegere, putem elabora un nou contract social care să integreze, mai ales, generația următoare.
    Ne putem schimba comportamentul pentru a fi din nou în armonie cu natura și putem vedea că noua tehnologie a celei de-a patra revoluții industriale va fi folosită în cel mai bun mod pentru a crea o viață mai bună pentru noi.

    Pe 9 iulie 2020, Forumul Economic Mondial a publicat cartea COVID-19: Marea Resetare, care explică gândurile lui Schwab și ale coautorului Thierry Malleret (șeful Rețelei globale de risc a Forumului Economic Mondial).
    Scopul cărții este de a crea înțelegere pentru viitorul care ne așteaptă și este împărțit în trei capitole principale.

    Macro Reset – Analizează impactul asupra economiei, societății, geopoliticii și tehnologiei.

    Micro Reset – Analizeaza consecintele pentru industrii si companii.

    Resetare individuală – Discută despre consecințele la nivel individual.

    Potrivit autorilor, ne confruntăm cu o alegere a căii. O modalitate ne conduce către o lume mai bună: mai incluzivă, mai egală și mai respectuoasă față de Mama Pământ.
    Cealaltă cale ne va duce într-o lume care amintește de cea anterioară – dar mai rea și cu surprize repetitive, inconfortabile. Ei amenință să ne intimideze până când cedăm și acceptăm viziunea lor tehnico-utopică pentru lume.

    Resetare macrocomenzi Resetare geopolitică COVID-19 a reamintit lumii că cele mai mari probleme sunt în mod inerent globale (climă, pandemii, terorism, comerț internațional).
    Cu toate acestea, organizațiile globale nu sunt suficient de echipate și există o lipsă de conducere eficientă.
    Potrivit autorilor, sistemul actual nu a fost capabil să facă față crizei corona, dar a fost modelat de măsuri naționale, necoordonate. Potrivit autorilor, acesta subliniază necesitatea unei conduceri mai eficiente și coordonate și că naționalismul nu poate decât să ne inducă în eroare.

    Prin urmare, există îngrijorarea că, fără o guvernanță globală adecvată, vom fi paralizați în încercările noastre de a aborda și de a răspunde provocărilor globale.

    Acest lucru a fost evident în special în Africa, America Latină și Asia, unde națiunile riscă chiar să colaboreze sub presiunea crizei.

    Orice lockdown sau criză sanitară cauzată de coronavirus ar putea duce rapid la disperare și dezordine pe scară largă, ceea ce ar putea declanșa tulburări masive cu implicații globale.

    Violența, foametea, șomajul și haosul revin în schimb.
    Pot apărea foamete de proporții biblice.
    Un nou val de imigrație în masă amenință, similar cu cel din 2015-2016.
    Lumea va fi un loc periculos și mai sărac dacă nu creăm instituții globale, potrivit lui Schwab și Malleret.
    Fără ele, economia globală nu poate fi repornită.
    Nu este greu de presupus că Forumul Economic Mondial ar dori să i se încredințeze această conducere, așa cum arată parteneriatul său cu ONU.
    Următorii ani vor fi, se pare, foarte dificili.
    Este haosul care ar trebui să preceadă ordinea.

    Resetarea mediului

    Potrivit autorilor, atât pandemiile, cât și schimbările climatice/colapsul ecosistemului indică interacțiunea complexă dintre oameni și natură.
    Ei susțin că COVID-19 oferă lumii o idee despre ce înseamnă o criză climatică cuprinzătoare și colapsul ecosistemelor pentru economie, geopolitică, probleme societale și dezvoltare tehnologică.
    Crizele au, de asemenea, atributul comun că sunt globale în impactul lor și pot fi rezolvate numai prin coordonare globală.

    La prima vedere, pandemia și mediul par să fie doar verișori înrudiți la distanță, dar sunt mult mai apropiați și mai împletiți decât credem noi.

    O diferență este că pandemiile necesită acțiuni imediate, unde rezultatul este rapid evident, în timp ce schimbările climatice nu sunt percepute la fel de succint și, prin urmare, sunt abordate cu o prioritate mai mică.
    În timpul unei pandemii, o majoritate acceptă măsuri obligatorii, rezistând în același timp limitărilor în alegerile lor de viață atunci când vine vorba de schimbările climatice, unde dovezile științifice pot fi contestate.

    Cartea prezintă studii în care pandemii precum COVID-19 sunt legate de impactul uman asupra mediului.
    Ca de obicei, noi, oamenii, suntem de vină și se exprimă o anumită dezamăgire că emisiile de dioxid de carbon au fost reduse doar cu 8 % în timpul lockdown-ului.
    Concluzia este că este necesară o schimbare radicală a sistemelor energetice, cum ar fi o schimbare structurală a comportamentului nostru de consum.
    Este discutabil dacă aceste restricții se aplică lui Schwab și prietenilor săi din „Biroul Politic”.

    Dacă, în urma pandemiei, decidem să ne continuăm viața la fel cum am făcut-o și înainte (conducând aceleași mașini, încălzindu-ne casele la fel și așa mai departe), criza COVID-19 va fi fost în zadar în ceea ce privește politica climatică.

    Predicția este că pandemia va domina politica timp de mai mulți ani și, prin urmare, riscă să facă munca climatică mai puțin urgentă – COP26, de exemplu, a fost întrerupt.
    Schwab (împreună cu aliații săi) dorește să evite acest lucru și, în schimb, vede cum criza COVID-19 poate deschide oportunități de a-și introduce politica „viabilă” în domeniul climei.
    În acest scenariu, guvernele și companiile sunt încurajate să ia „decizia corectă” prin dezvoltarea unei noi conștiințe sociale că un alt mod de viață este posibil.
    Acest lucru este condus de un activism format cu succes.

    Deoarece ar putea fi tentant pentru guverne să se întoarcă la vechea ordine, patru domenii cheie trebuie folosite pentru a orienta dezvoltarea în direcția „corectă”.

    O conducere luminată – lideri care mărșăluiesc în prima linie a luptei împotriva schimbărilor climatice „provocate de om” (cartea îl indică pe Prințul Charles, de exemplu).

    Conștientizarea riscurilor – Atenția pe care COVID-19 ne-a adus-o asupra interdependențelor și consecințelor neadmiterii expertizei științifice a crescut gradul de conștientizare.

    Schimbări de comportament – Pandemia ne-a forțat să ne schimbăm tiparele de călătorie și consum pentru a adopta un stil de viață „mai verde”.

    Activism – Coronavirusul a inspirat schimbarea și a creat noi strategii pentru activismul social.
    Activiștii climatici care au văzut o scădere a poluării aerului în timpul lockdown-ului își vor dubla presiunea asupra companiilor și investitorilor.

    Pactul ecologic cuprinzător al Comisiei Europene, cu planul său de a investi un trilion de euro pentru a reduce emisiile și a introduce o economie circulară, va servi drept cel mai valabil exemplu al autorităților care nu au lăsat criza coronavirusului neutilizată.

    Resetare tehnologică

    Autorii cred că criza coronavirusului a făcut ca dezvoltarea digitală să facă un pas într-o lună care altfel ar fi durat până la doi ani. Aproape totul a fost transferat online. Câștigătorii sunt marile companii de tehnologie – iar meritele lor în timpul crizei au fost masive, în timp ce toate ideile de afaceri care se bazează pe întâlniri față în față (cum ar fi sectorul cultural și restaurantele) sunt văzute ca perdanți. Asta e ceva care, în conformitate cu Schwab și Malleret, va rămâne în acest fel pentru cea mai mare parte.
    Criza coronavirusului are un impact asupra muncii, educației, comerțului, medicinei și divertismentului.
    În plus, a însemnat o mare intervenție în viața noastră privată.
    Vom vedea cum urmărirea contacților are o capacitate de neegalat și un loc practic indispensabil în arsenalul de arme necesare pentru combaterea COVID-19, fiind în același timp poziționat pentru a deveni un catalizator pentru supravegherea în masă.
    Acest lucru a condus, de asemenea, la faptul că guvernele lumii au fost nevoite să renunțe la procedura cu consultări îndelungate pentru a reglementa noile tehnologii.
    În schimb, toate inhibițiile au cedat. Reglementări temporare au fost adăugate în timpul crizei și vor continua să existe, potrivit autorilor. Este vorba și despre distanțarea socială.
    Societățile se vor concentra pe restructurarea locurilor de muncă pentru a minimiza contactul uman. Pentru angajații din industria hotelieră și a restaurantelor și din sectorul de formare, viitorul pare sumbru.
    Autorii anticipează automatizarea masivă pentru a gestiona igiena și curățenia, ceea ce, la rândul său, înseamnă o accelerare a transformării digitale.
    Se preconizează că producția internă va crește din cauza creșterii automatizării.

    De la început, a devenit clar că roboții și IA sunt o alternativă naturală atunci când munca umană nu este disponibilă.

    Dar are un preț. Îi face pe oameni de prisos și este evident că locurile de muncă mai simple sunt în zona de risc.
    Totul are un gust rece și foarte mizantrop. Dar lucrurile se înrăutățesc.
    Potrivit autorilor, lockdown-urile au un preț economic ridicat, ceea ce duce la necesitatea altor metode. Acest lucru deschide ușa pentru soluții tehnice permanente, cum ar fi urmărirea contactilor, în care toate mișcările noastre trebuie urmărite și analizate pentru a putea carantina persoanele infectate.

    O aplicație de urmărire obține informații în timp real, de exemplu prin determinarea locației/domiciliu curente a unei persoane prin date geografice prin coordonate GPS sau semnale radio.

    Este vorba despre a ne ține deoparte cu orice preț, dar și de a studia toate proiectele noastre din trecut.
    Mai multe țări, cum ar fi Coreea de Sud, China și Hong Kong, au folosit metode intruzive și forțate de urmărire în timp real în timpul pandemiei.

    În Hong Kong, au fost folosite brățări electronice, în timp ce alte țări au folosit aplicații mobile pentru a verifica dacă persoanele infectate nu au părăsit carantina.
    Aplicația TraceTogether din Singapore, care avertizează atunci când persoanele infectate vin la alții pe o rază de 2 metri și apoi trimite date către Ministerul Sănătății, este văzută ca o rută intermediară imaginabilă de către autori.
    Autorii subliniază, de asemenea, problemele care apar atunci când aceste sisteme sunt voluntare.

    Nicio aplicație de urmărire voluntară a comenzilor nu va funcționa dacă oamenii nu sunt dispuși să furnizeze informațiile lor personale agenției de supraveghere de stat. Dacă o persoană refuză să descarce aplicația (și astfel să rețină informații despre o posibilă infecție, mișcări și contacte), toată lumea va fi afectată negativ.

    Standardele comune pentru depistarea contacților pot fi adoptate în lumina diferitelor sisteme (UE este menționată în mod specific).
    Schwab și Malleret scriu că urmărirea contactilor permite „intervenția timpurie” împotriva „super-răspândirii milieus”, cum ar fi adunările de familie.
    Nu este greu de observat că persecuția poate fi folosită cu ușurință împotriva celor care se răzvrătesc împotriva acestui sistem diabolic.
    Noi, oamenii, suntem cei care, în ochii acestor tirani, suntem infecția.

    Acestea descriu modul în care companiile din întreaga lume (în legătură cu începutul redeschiderii țărilor), astfel încât să nu apară o nouă boală, au început să introducă monitorizarea digitală a angajaților lor.
    Desigur, acest lucru contravine tuturor normelor etice și drepturilor omului.
    Autorii subliniază, de asemenea, că, odată ce sistemele sunt configurate, nu este probabil ca acestea să fie eliminate (deși riscul de infecție ar dispărea).
    Autorii scriu că o mulțime de analiști, factori de decizie și oficiali de securitate anticipează că acest lucru va duce la un viitor distopic. Cartea oferă un avertisment clar că se construiește un stat de supraveghere totalitar din punct de vedere tehnologic cu Corona ca pretext.
    Dar nu există nici o îndoială că autorii cred că avantajele depășesc dezavantajele (lucru care este clar și din cele două cărți ale lui Schwab despre a patra revoluție industrială).

    Este adevărat că în perioada post-pandemie, sănătatea personală va fi o prioritate mult mai mare pentru societate, motiv pentru care geniul supravegherii tehnologice va fi pus din nou pe tapet.
    Schwab și Malleret încheie capitolul subliniind „că conducătorii și noi înșine putem controla și folosi avantajele noilor tehnologii fără a sacrifica valorile și libertățile noastre individuale și colective”. Schwab, care joacă un rol central în promovarea sistemului tiranic de supraveghere, transferă astfel responsabilitatea asupra noastră, a celorlalți dintre noi.

    Micro-resetare

    Pentru antreprenori, potrivit autorilor, acum nu se mai întoarce la sistemul care exista înainte. COVID-19 a schimbat totul.
    Atunci când se confruntă cu acest lucru, unii lideri și directori din industrie pot fi tentați să echivaleze resetarea cu repornirea, sperând să revină la normal și să restabilească ceea ce a funcționat în trecut: tradiții, proceduri încercate și testate și practici familiare – pe scurt, o revenire la afaceri ca de obicei.
    Asta nu se va întâmpla pentru că nu se poate întâmpla.
    În cea mai mare parte, „business as usual” a murit de COVID-19 (sau cel puțin a fost infectat de acesta).

    Potrivit Schwab și Malleret, acum se aplică următoarele:
    Munca la distanță
    Întâlniri virtuale
    Procese decizionale mai eficiente Accelerarea digitalizării și a soluțiilor digitale

    Companiilor care nu respectă recomandările tiranilor pentru o transformare digitală totală le va fi greu să supraviețuiască.
    Câștigătorii sunt marile companii de retail online și servicii de streaming precum Alibaba, Amazon, Netflix și Zoom.
    De exemplu, se spune că averea deja astronomică a CEO-ului Amazon, Jeff Bezos, a crescut cu 60% în timpul crizei.
    Comerțul a fost preluat într-un timp foarte scurt de câțiva paraziți monopoliști. Același lucru este valabil și pentru compania de videoconferințe Zoom, a cărei creștere a fost exponențială în primăvara anului 2020.
    În principiu, se preconizează că se va transfera în sfera cibernetică.
    În 2019, 1 la sută din consultațiile medicale din Anglia au avut loc online.
    În timpul crizei Corona, a fost de 100%.
    Retailul online este, de asemenea, de așteptat să crească dacă clienții sunt forțați să meargă online.
    Big Tech și industria medicală sunt cele care vor ieși victorioase.

    Trei industrii, în special, vor înflori în era post-pandemie (în total):
    Big Tech, Sănătate și Wellness.

    În era post-corona, se așteaptă, de asemenea, ca guvernele să obțină un control mai mare asupra antreprenoriatului.
    Pachetele de stimulente sunt legate de condițiile de funcționare a activităților.
    Ceea ce vine în conformitate cu autorii este capitalismul părților interesate cu guvernanța de mediu, socială și corporativă (ESG). Aceasta înseamnă că întreprinderile ar trebui să își asume responsabilitatea socială și să investească „în mod durabil”.
    Prin activismul ONG-urilor precum Greenpeace, ar trebui exercitată presiune asupra companiilor, astfel încât acestea să ia deciziile corecte. Aceasta amintește cu tărie de formula de sustenabilitate a lui Pieter Winsemius pentru companiile mari, descrisă în cartea sa A Thousand Shades of Green: strategii durabile pentru avantajul competitiv și raportul Comisiei Trilaterale Dincolo de interdependență (la care mă refer în dizertația mea
    http://liu.diva-portal.org/smash/get/diva2:572917/FULLTEXT01.pdf).

    Resetare individuală

    În ultimul capitol, autorii trec prin consecințele individuale ale pandemiei.
    Scriu că, spre deosebire de alte dezastre, cum ar fi cutremurele și inundațiile, care declanșează simpatie și apropie oamenii, pandemia are efectul opus.
    A fost devastator pentru noi, oamenii.
    Pandemia este un proces de lungă durată care combină o teamă puternică de a muri și incertitudine cu privire la momentul în care pericolul se termină.
    Pandemia poate reveni oricând.
    De asemenea, a fost însoțită de măsuri autoritare și imprevizibile din partea autorităților.
    Acest lucru a stârnit temeri.
    Pandemia duce, de asemenea, la acțiuni egoiste, deoarece toți cei din jurul lor sunt văzuți ca potențiali purtători de boli.
    Nu-i ajutăm pe alții prin frica de moarte.
    De asemenea, creează vinovăție și sentimente de rușine. Este imposibil să acționăm „corect”.
    Acest lucru se reflectă, de asemenea, în scara macro a țărilor care și-au închis frontierele și a călătoriilor extrem de limitate. Aceste măsuri au dus, de asemenea, la rasism, patriotism și naționalism.
    Autorii văd acest lucru ca pe un „amestec toxic”.

    Omul este prin natura sa o ființă socială. Convivialitatea și interacțiunile sociale sunt o parte esențială a umanității noastre. Dacă ne sunt reținute, viețile noastre sunt întoarse cu susul în jos.
    Relațiile sociale sunt șterse într-o măsură semnificativă prin măsuri de izolare și distanțare fizică și socială, iar în cazul izolării COVID-19, acest lucru s-a întâmplat într-un moment de anxietate sporită, când aveam cea mai mare nevoie de ea.

    Autorii arată conștientizarea celor care provoacă dezastre cu privire la efectele psihologice pe care izolarea socială le provoaca pentru oameni.
    Nu am putut să căutăm sprijin de la prieteni și familie ca de obicei.
    Am fost lipsiți de proximitatea de care avem nevoie pentru a funcționa.
    Devine ca un calvar lent în care suntem rupți încet.
    Ca urmare, starea de rău psihologică a crescut dramatic în acest an. Ei subliniază acest lucru;

    Persoanele cu probleme psihice anterioare vor avea atacuri de anxietate chiar mai rău.
    Distanțarea socială va crește problemele psihice, chiar și după retragerea măsurilor.
    Pierderea veniturilor și a muncii va crește numărul deceselor cauzate de sinucidere, supradoze, alcoolism etc.
    Violența domestică va crește în timpul pandemiei.
    Persoanele și copiii „vulnerabili”, cei care au nevoie de îngrijire, cei defavorizați social și persoanele cu dizabilități, sunt din ce în ce mai slăbiți psihic.

    Autorii subliniază că aceasta se va reflecta în nevoia de îngrijire mentală (tratament psihologic) în anii următori.
    Ca urmare, zona va fi o prioritate pentru factorii de decizie în urma crizei coronavirusului.
    Arată cât de cu sânge rece și nemiloși sunt acești tirani.
    Ei știu exact ce au cauzat.
    Este efectul pe care și l-au dorit și care ar trebui să ne facă să facem alegerea „corectă”.
    Ca o turmă de oi, trebuie să fim alungați în dictatura lor tehnologică. Capitolul despre antreprenoriat prezintă cum va arăta noua îngrijire:

    Ca și în cazul oricărei alte industrii, digitalizarea va juca un rol semnificativ în modelarea viitorului stării de bine.

    Combinația dintre AI, IoT, precum și senzorii și tehnologia purtabilă vor oferi noi perspective asupra bunăstării personale.
    Ei vor monitoriza modul în care ne descurcăm și cum ne simțim și vor estompa din ce în ce mai mult liniile dintre sistemele de sănătate publică și sistemele personalizate pentru crearea sănătății…

    Pandemia ne oferă această oportunitate:
    „Reprezintă o fereastră rară, dar îngustă, de oportunitate de a reflecta, regândi și remodela lumea noastră”.

    Concluziile discută oarecum surprinzător despre numărul foarte modest de decese cauzate de pandemie.
    Trebuie remarcat faptul că, de la sfârșitul lunii iunie, COVID-19 a ucis doar 0,006% din populația lumii. Acest lucru ar trebui pus în legătură cu ciuma (30-40% din populație) și gripa spaniolă (2,7% din populație). Numărul morților din/cu Corona nu este, prin urmare, nimic care să motiveze un lockdown total al lumii.

    Avem și va trebui să plătim un preț ridicat pentru ceva care a fost exagerat dincolo de orice proporționalitate și folosit ca factor declanșator pentru a introduce o nouă ordine tehnico-totalitară. Tiranii au valorificat foarte eficient principiul „criza este bună pentru afaceri” din suferința pe care ne-au provocat-o nouă, oamenilor.
    De asemenea, amenință să revină cu teroarea lor dacă nu le acceptăm planurile de a ne controla viața și de a o reglementa în detaliu.
    Sunt metode pur mafiote.
    Niciunul dintre noi nu l-a votat pe Schwab și pe prietenii săi de la Clubul Miliardarilor pentru a ne dicta viața.

    Citiți întreaga poveste despre ceea ce se desfășoară în cartea mea:
    https://stiftelsen-pharos.org/english.html
    Rockefeller – controlul jocului.

    Klaus Schwabs „Great Reset”: Der teuflische Masterplan zur Welt-Tyrannei der Globalisten über die Menschheit – Michael Mannheimer Blog
    https://michael-mannheimer.net/2021/06/26/klaus-schwabs-great-reset-der-masterplan-der-welt-tyrannen/

    1. “Vaxinul Skycovion va folosi un adjuvant de la GSK”

      Mici studii observaționale raportate din Finlanda și Suedia în 2012 și studii mai mari din Irlanda raportate în 2012 și raportate în fiecare dintre Anglia, Norvegia și Franța în 2013, au găsit o asociere între narcolepsie și vaccinul A(H1N1)pdm09 care a folosit un adjuvant AS03

      https://www.ima.org.il/FilesUpload/IMAJ/0/193/96921.pdf

      The Safety of Adjuvanted Vaccines Revisited: Vaccine-Induced Narcolepsy – PubMed
      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27228647/

      Narcolepsia este o tulburare neurologică pe termen lung, care implică o capacitate scăzută de a reglementa ciclurile de somn-veghe. Simptomele includ adesea perioade de somnolență excesivă în timpul zilei și scurte episoade involuntare de somn.
      Aproximativ 70% dintre cei afectați se confruntă, de asemenea, cu episoade de pierdere bruscă a forței musculare, cunoscută sub numele de cataplexie.
      Narcolepsia asociata cu cataplexie este dovedit a fi o tulburare autoimună.
      Mai puțin frecvent, pot exista halucinații sau incapacitatea de a se mișca (paralizia in somn) în timp ce dorm sau atunci cand se trezesc.

      👇

      Parintele Athanasie Mytilineos:

      In vremea persecuțiilor din Biserica primara, desigur, exista tortura trupului, dar nu exista nicio influență asupra minții și a sufletului. Dar în martiriul de la sfârșitului vremurilor vom fi influențati in suflet prin metodele care vor fi cele mai rele.

      De ce?

      Căci ne vor pune lucruri chimice în trup (vaxinuri) și ne va paraliza mintea, voința, ne va distorsiona sentimentul și ne va dezorienta mintea.

      Acestea au fost încercate și testate în timpul nostru si sunt bine cunoscute. Deci, cum veți putea să-L mărturisiți pe Hristos și să nu vă închinați antihristului? Ce martiriu teribil!
      De aceea este o necesitate să ne ascundem in munti!
      E o necesitate a ne ascunde!
      Căci în acest martiriu nu știm dacă putem, nu putem îndura, sau cum vom putea suporta si care va fi starea noastră de spirit atunci când lucrurile chimice (vaxinurile) pe care le vor pune în noi isi vor face efectul.
      Un alt fapt este o confuzia.
      Mucenicul in Biserica primara știa clar ce este creștinismul și ce este idolatria.
      Acum lucrurile sunt neclare.
      Credința este neclară!
      Va exista inselare demonica.
      Minunile vor fi făcute de antihrist. Închinătorii la idoli nu au făcut minuni.
      Dar acum, in general, inselarea va prevala.
      De aceea Domnul Hristos ne spune:
      “se vor ridica hristoși mincinoși și proroci mincinoși și vor face semne de va fi cu putinta sa înșele și pe cei aleși”.

      https://youtu.be/aiu2C4V-QQg

      👇

      “Vaxinul Skycovion va folosi un adjuvant de la GSK”

      “folosind un adjuvant de la GSK.”

      EMA prüft Zulassung: Skycovion – ein weiterer Nanopartikel-Impfstoff gegen COVID-19
      https://www.deutsche-apotheker-zeitung.de/news/artikel/2022/08/22/skycovion-ein-weiterer-nanopartikel-impfstoff-gegen-covid-19

      În spatele noului vaccin împotriva COVID-19 Skycovion se află compania SK Bioscience, un dezvoltator de vaccinuri din Coreea de Sud.
      Aceasta anunțase deja la 1 august 2022 că dorește să depună o cerere de autorizare pentru Skycovion la EMA.
      Potrivit EMA, skycovion constă din nanoparticule care conțin părți ale proteinei spike ca antigene.
      SK Bioscience se referă la vaccin ca la un „vaccin cu nanoparticule cu
      auto-asamblare”.

      A fost dezvoltat împreună cu Institutul de Design Proteic (IPD) de la University of Washington School of Medicine, folosind un adjuvant de la GSK.
      Potrivit SK Bioscience, dezvoltarea a fost susținută de Fundația Bill & Melinda Gates și Coaliția pentru Inovare în Pregătirea pentru Epidemii (CEPI), precum și în cadrul programului Orizont 2020 al Uniunii Europene.

  3. Ne înghesuiam nevoie mare să intrăm în UE ca nu cumva să rămânem “pe afară”. Acum, iată, “dansăm după cum ni se cântă”. Mai vrei în UE, popor român?
    S-a intrat în UE pe “muteasca”, adică poporul român habar n-avea la ce se “înhamă”. Însă “mai marii” României, care au semnat aderarea, ai știut la ce greutăți vor supune poporul român. Se pare că nu mai decidem noi deloc, ci UE a preluat conducerea “din mers”, căci poporul român încă doarme în papuci. Poate vine totuși un conducător român la putere care să readucă România pe făgașul normal, adică nu în UE și niciun proprietar străin asupra pământului României. Haideți că, dacă se vrea, se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button