X

Inteligența Artificială, noul mogul al presei. Cine controlează mass-media de acum înainte

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dintotdeauna, informația a reprezentat arma îndreptată amenințător spre tâmpla „Elitei” ce dirijează mersul lucrurilor în lume. Libertatea de exprimare este glonțul de pe țeavă și fix aici se încearcă în prezent „rezolvarea” problemei. Jurnalismul independent trăiește periculos de când au apărut „factcheckerii”, dar cumva tot a reușit să ducă mesajul corect spre receptorii săi. Acum, o altă amenințare bate la ușă – liderii adunați la Forumul Economic de la Davos au stabilit că este momentul ca un nou mogul de presă să-și facă apariția în piață, Inteligența Artificială!

Rare sunt momentele în care Forumul Economic Mondial (WEF) ia atitudine pe vreun subiect anume și tocmai de aceea mesajul lui Klaus Schwab referitor la libertatea de exprimare este extrem de important.

WEF solicită fuzionarea Inteligenței Artificiale cu cea umană pentru a cenzura „discursul de ură și dezinformarea”! Cu alte cuvinte, informația deținută/controlată de jurnaliști va trece prin filtrul IA și numai ce este conform standardelor stabilite ajunge să fie transmisă mai departe.

Soros, speriat de „lumea întunecată a daunelor online”

În ciuda faptului că nimeni nu le-a solicitat părerea, șefii Forumului Economic Mondial au început să insiste pentru fuziunea sistemelor de inteligență umană și artificială, având drept scop cenzurarea „discursului de ură” și a „dezinformării” online. Se vrea ca IA să controleze tot ce se scrie și asta chiar dinainte de a fi permisă postarea.

Un raport publicat recent pe site-ul oficial WEF avertizează, pe un ton amenințător, cu privire la pericolul „lumii întunecate a daunelor online”.

Speriat de avalanșa dezvălurilor la adres sa apărute în mediul online, George Soros a ordonat să se dea cu mătura prin Internet, iar Klaus Schwab a și sărit cu soluția. WEF propune îmbinarea celor mai puternice aspecte din cenzura umană („factchekerii”) cu algoritmii de învățare automată ai IA, asigurându-se astfel că opiniile contra curentului ajung unde trebuie, pe lista neagră a „Elitei”.

„Combinând în mod unic puterea tehnologiei inovatoare, colectarea informațiilor off-platform și priceperea experților în materie, care înțeleg modul în care acționează actorii amenințărilor, detectarea la scară largă a abuzurilor online poate atinge o precizie aproape perfectă”, se precizează în articolul postat pe site-ul World Economic Forum.

Soluția: Inteligența Artificială să decidă ce se publică!

Articolul se încheie propunând „un nou cadru, o abordare bazată pe Inteligența Artificială este crucială”.

„Prin aducerea inteligenței umane, multi-lingvistice în seturi de învățare, Inteligența Artificială va fi apoi capabilă să detecteze abuzuri nuanțate și noi la scară largă și asta chiar înainte de a ajunge conținutul pe platformele sociale. Completarea acestei detecții automate inteligente cu expertiza umană, pentru a revizui cazurile și a identifica falsurile pozitive și negative, ne va permite să creăm Inteligență Artificială cu minte umană”, zic cei de la WEF.

Pentru cine se mai îndoiește: libertatea de exprimare va fi, foarte probabil, cenzurată încă dinainte de a putea posta ceva pe Facebook, Insta, Twitter etc. I se spune „cenzură preventivă”.

Și, ca totul să îmbrace haina frumoasă a „binelui social”, davosiștii spun că urmăresc doar să oprească amenințările din online „înainte ca ele să ajungă la utilizatori”.

Mulți se întreabă de ce Forumul Economic Mondial, în mijlocul unei crize a costului vieții, a unei viitoare raționalizări a energiei și a unei recesiuni globale, ca să nu mai pomenim de pericolul izbucnirii în orice moment a unui război (chiar nuclear!) se preocupă de toate acestea. De ce nu rămâne „Davosul” concentrat doar pe economie? Încă o dată se dovedește că nu inflația, costurile energiei și securitatea alimentară sunt grijile „Elitei”, care se arată ciudat de surdă la tot ceea ce se întâmplă cu adevărat în întreaga lume.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. “E bine și-așa rău!”
    De ce? Pentru altfel n-ar exista luptă, iar fără luptă, de unde încununare?

  2. Libertatea de exprimare va dispare – PE SITE-URILE si pe SI PE RETELELE LOR!
    Sa sustinem “celelalte” posibilitati.
    Cine se pricepe, sa le enumere/precizeze, va rog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button