X

UPDATE: Reacția Arhiepiscopiei. Ticăloșie marca Iohannis: IPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul în timp ce rostea rugăciunile de Ziua marinei: „Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde”

Incident în timpul slujbei lui Teodosie de la Ziua Marinei în Constanţa. Arhiepiscopul Tomisului a plecat: „Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde”

UPDATE: Arhiepiscopia Tomisului cere un punct de vedere oficial din partea organizatorilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

”Referitor la incidentul tăierii microfonului în timpul slujbei IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului consideră că este un gest fără precedent și așteaptă de la organizatori un punct de vedere oficial asupra celor întîmplate. Vă mulțumesc!”, arată mesajul Arhiepiscopiei Tomisului.


Incident în timpul slujbei lui Teodosie de la Ziua Marinei în Constanţa. În timp ce slujea cu ocazia Zilei Marinei, organizatorii i-au tăiat microfonul și au dat cuvântul următorului invitat, șeful Statului Major al Forțelor Navale, Mihai Panait.

Nemaiavând sunet, ÎPS Teodosie şi-a continuat apoi slujba religioasă, aproximativ cinci minute, fără sunet, după care a plecat din Portul Militar înaintea discursului preşedintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă l-a deranjat incidentul Arhiepiscopul Tomisului a declarat că că este pentru prima oară când i se opreşte microfonul în timpul unei slujbe religioase şi că nu vrea să interpreteze acest gest, că nu s-a supărat, dar cei care au făcut asta vor răspunde în fața lui Dumnezeu.

„Nu m-am supărat. De ce se mă supăr? Nu am voie să mă supăr. Îi compătimesc pentru cei ce au făcut asta pentru că înaintea lui Dumnezeu vor răspunde. , a spus ÎPS Teodosie, citat de Ziua de Constanţa.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

25 comentarii

 1. Daca arhiereii ecumenisti, oricare ar fi ei din BOR srl, NU marturisesc cirect pe HRISTOS si potriva injectarilor covid si a ciparii 666 a oamenilor prin ada zisele “vaxx”, atunci DUMNEZEU îi umileste si mai mult si li se taie si pensii si salariile luate de la statul antihrist a lui werner si microfoanele ….😇

  Doamne ajutā!

   1. @tibi: daca cineva are o parere diferita de a ta, asta nu inseamna sa jignesti respectiva persoana. Oricum, nu imi pasa de parerea ta de om fara caracter. Probabil ca esti dus cu pluta sau esti vreun eretic ecumenist.

  1. @ Ghița a Mariei
   Subscriu ție, frate Ghiță, căci adevăr grăit-ai! Iartă-l pe fratwle tibi că nu înțelege încă cum trebuie Ortodoxia. Așa se cade creștinilor, să-ierte pe cei care nu înțeleg cum trebuie trăirea în Adevăr(Hristos). Căci ce vină să aibă cel ce nu înțelege? Pe Hristos, pe Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan și pe toți Sfinții uciși, cine i-au ucis de fapt? Lipsa de înțelegere corectă a fraților lor întru Adam, protopărintele nostru, al tuturor. Subscriu lui Ghița a Mariei de mii de mii de ori!

   1. @Baltag Licā: Multumesc mult de sustinere. Ma voi ruga la HRISTOS pentru tine. Mereu mi-au placut comentariile tale de aici, de-alungul vremii.
    Traim clipe grele toti crestinii ortodocsi si va fi si mai greu. Pânā la urma trebuie sa marturisim si sa murim pentru HRISTOS CEL VIU, o alta cale nu exista. Azi am mers cu familia la închinare laManastirea Sf.Ioan cel Nou de la Suceava. Am plâns la icoana Mântuitorului, dar m-am linistit sufleteste. Daca vine anul acesta Judecata Lumii, putini români se vor mântui…
    Monahii pareau veseli in jurul meu, parca traiau un timp paralel, nu realizeaza ce-i asteapta pe viitor când va incepe marea prigoana impotriva crestinilor. HRISTOS din icoane privea la lumea din biserica si se uita crunt , de parca ne avea la toti pacatele in palmele Lui cele sfinte. Dumnezeirea Pruncului s-a revarsat intr-o clipa eterna si peste noi, mirenii dezbinati si grabiti cu ale vietii, si mai ales la inchinarea la Sfintele Moaste ale Sfântului Ioan Cel Nou. Mare energie este acolo. Mergeti si rugati-vā si luati întārire.
    Sa murim pentru HRISTOS, alta cale nu va fi la tavalugul antihristic ce vine.

    Bunātatea inimii deschide portile raiului!
    Doamne ajutā

    Doamne ajutā!

 2. Avand in vedere ca marinarii sunt indeobste oameni credinciosi (cand esti pe tine cu valul cat casa, nu mai prididesti sa te rogi la toti sfintii), ghiolbaneala de prost gust a asa-zisilor organizatori de a-i lua sonorul preasfintitului taman cand chiar se ruga pentru toti si pentru marinari (aveam o neclaritate asupra momentului cu pricina, dar chiar era rugaciune ce se rostea acolo – iar la Dumnezeu nu incape tocmeala, ci rugaciune; dealtfel in toate bisericile constantene se rosteste rugaciune pentru cei plecati pe ape) ma intreb cum le-a picat marinarilor multa grija a superiorilor lor de a scurta slujba? A mai fost unul, acum doi ani, care se credea buricul pamantului si interzicea el pelerinajul de Sf. Andrei. Se stie ce-a patit. Pana la urma Dumnezeu nu bate cu parul, dar nici nu ramane dator.

  1. IPS: „Nu m-am supărat. De ce se mă supăr? Nu am voie să mă supăr.”
   Problema se pune altfel: IERARHUL A FOT AMARAT ! IAR URMAREA SE CITESTE IN SLUJABA INMORMANTARII ! INFRICOSETOR !!!

 3. Nici nu mai e de mirare, daca tinem cont ca lighioanele cu sortzulet din Armata si Marina Masonica a Coloniei au un singur stapan la care se-nchina: Arhitectul Suprem, cel cu coarne, coada si miros de pucioasa! Problema este ca, in urma unei astfel de blasfemii programate, intreaga marina este privata de binecuvantarea plina de har a arhiereului, si cum rusii sunt prezenti chiar langa tarmurile romanesti ale Marii Negre, n-ar fi exclus ca in scurt timp, destui parinti sa isi planga copiii-marinari! Stiu ca sunt destui propagandisti sau idioti utili care vor spune: pleaca ba de-aici cu bazaconiile tale, las’ ca ne apara NATO intr-o astfel de escaladare!
  Serios?? Sa se jertfeasca pt o ”populatie de maimute”, asa cum suntem in viziunea lor?

  1. @ vlad țepeș
   “întreaga marina este privata de binecuvântarea plină de har a arhiereului”
   Poate ați uitat că au acceptat cu toții Sinodul tâlhăresc din Creta din 16-26 iunie 2016, prin care s-a legiferat ecumenismul și arhiereii nu s-au opus, ba din contră cred că s-au bucurat, caterisirii tuturor preoților care s-au opus Sinodului tâlhăresc. Eu nu-mi doresc o astfel de binecuvântare, căci vine de la cineva care s-a lepădat de Hristos. Singuri se dau anatemei cei care au semnat sau au acceptat Sinodul din Creta. Nu ca să vă supăr scriu acestea, ci pentru că așa văd eu a sta lucrurile privitor la ierarhii noștri astăzi. Niciunul dintre ei nu zice nimic despre căderea în erezia ecumenistă odată cu acceptarea acestui Sinod și nu zic nimic nu pentru că nu ar ști ce păcat s-a comis, nici vorbă, ci ca să se acopere unii pe alții. Mai cred că tăcerea lor este prețul șantajului practicat ca peste tot, deci și în BOR, căci ca oameni fiecare are greșelile și păcatele lui. Tăcerea este cea care le acoperă faptele, căci ei se știu bine unii pe alții, îi mai “ajută” și fosta securitate. La fel se întâmplă și la următoarea treaptă, adică cea dintre ierarhi și preoți. Tăcerea “îi salvează” astfel pe toți, dar numai că Ortodoxia se bazează pe mărturisirea Adevărului, mărturisire de la care toți cei prezentați aici au abdicat. Vă rog, “vlad țepeș”, să fiți drept cu dv. și cu toți membrii BOR și să faceți judecăți drepte și nu părtinitoare. Ne dorim cu toții întoarcerea arhiereilor la Adevăr, iar cine dorește o astfel de binecuvântare de la actualii ierarhi ai BOR n-are decât s-o aștepte, făcând acest gest pe propria răspundere. Nu cred că este vreun om care să vrea binecuvântare de la un vrăjmaș al lui Hristos, iar dacă totuși acceptă binecuvântarea de la o astfel de persoană o va face sigur din neștiință, neștiind ce hram poartă cel care dă binecuvântarea. De aceea se spune, și adevărat este, că neștiința este un mare păcat. Nu-i judecați după haine și funcții, ci după faptele lor. Părintele Papacioc, apropos de judecată, spunea:”Dacă fratele tău îți scoate ochiul, degeaba te superi; dacă fratele tău îți taie mâna, degeaba te superi; dar dacă fratele tău îți atacă dreapta credință, adică pe Hristos Dumnezeu, atunci supără-te tare, fă-te sabie, adică judecă-l cu asprime. Despre această judecată am vorbit mai sus.
   Tuturor mântuire!

   1. Puneți frână în exagerările cu lipsa harului. Asta duce la schismă. E bună acrivia, dar unde este cazul, nu poți generaliza și aplica la întreaga lume ortodoxă din România, considerând că nu mai sunt valabile botezurile, cununiile, hirotoniile etc. Ajungeți fără să vreți în brațele celor de la Slătioara, cum s-a întâmplat cu schitul Rădeni.

    1. Harul există până la condamnarea sinodală, dar nu este bine să te împărtășești din potirul celor căzuți în erezia ecumenistă. Adică ce te împiedică să te îngrădești de ecumeniști? Adică știi că au trădat Ortodoxia și din obișnuință, căci alt motiv nu ai, te duci tot la slujbele lor și te împărtășești împreună cu ei? Biserica este acolo unde a rămas tot adevărul, iar azi nu mai este tot adevărul în BOR cea oficială, ci adevărul întreg a rămas doar la BOR cea din catacombe din care fac parte preoții români caterisiți pe nedrept deoarece au îndrăznit să ia atitudine, adică s-au opus Sinodului din Creta. Ascultarea față de arhierei se face pănă la dogmă, când dogma este călcată în picioare atunci nu mai trebuie să faci ascultare de arhiereii ecumeniști fiindcă ascultându-i vei deveni vrăjmaș lui Hristos. Așadar nu e nicio schismă, ci doar o minciună în care se complace BOR oficială de la momentul Creta 2016 și până azi. Le merge bine cu minciuna, nu au probleme ierarhii, căci diavolul nu pe cei ai lui îi luptă cu ispitele, ci pe cei care mărturisesc adevărul. Așa stă treaba azi în BOR cea oficială. Cine nu vede asta înseamnă că se complace cu ierarhii căzuți în erezie sau că sunt oameni simpli care nu cunosc nimic despre Sfintele Canoane ortodoxe și obligativitatea ascultării lor. Cei care intră pe acest site nu fac parte dintre oamenii cei simpli, adică se complac cu bună știință cu ierarhii români ecumeniști dintre care îl avem aici pe Teodosie. Harul n-a dispărut din BOR oficială, repetăm deja această informație, dar a rămas doar pentru oamenii cei simpli, cei care nu știu nimic despre canoane și consecințele încălcării lor.

     1. Preotii nepomenitori echilibrați au rămas sub 5 la număr. Așadar, nu poți lipsi o comunitate de milioane de ortodocși de Sfintele Taine. Iar în cazul IPS Teodosie este o mare deosebire față de ceilalți ierarhi, la nivel de mărturisire și apărare a drepturilor dreptcredincioșilor pe care-i păstorește!

     2. @Baltag Lică
      Pana la urma, prefer o binecuvantare de la vrednicul ierarh ortodox Teodosie(desigur, nu sunt 100% convins de loialitatea sa totala fatza de adevar) , decat una marxist-satanista venita de la Plavannis, maCiuca lui si generalii cu sortzulet din fruntea Armatei!
      Problema la tine e ca dai prea tare cu baltagul in cam toti ierarhii ortodocsi, desi unii dintre ei nici nu au fost in 2016 in Creta, iar asta nu e bine, caci pana la Schisma nu mai e mult! Dupa cum spunea Hristos: trebuie sa fim intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii!

     3. Dar chiar si daca ai avea 100% dreptate pe acest subiect(desi ma indoiesc), si tot nu e bine cum procedezi, caci dupa ce ca BOR e atacata din exterior de toate satanele, marxistii, ateii si strainii, o mai atacam si noi ortodocsii din interior, tocmai in aceste momente cand e nevoie de solidaritate si jertfa mai mult ca oricand?

     4. @ OrtodoxInfo
      Vizionați pe internet ce furtună s-a dezlănțuit la pelerinajul de anul acesta de la Mănăstirea Nicula și întrebați-vă de ce i-a bătut așa Dumnezeu pe pelerini, căci mai nainte de Sinodul din Creta am fost și eu de vreo 3 sau 4 ori în pelerinaj la Nicula și doar o singură dată a burat câteva minute. Priviți să vedeți cum s-au dezlănțuit norii de hramul Mănăstirii Nicula, adică de Adormirea Maicii Domnului(15 august 2022). V-am spus că harul mai rămâne pentru cei simpli care nu au vină de neștiința lor și nu pentru cei ca dv., ca mine și ca cei ce intră și se documentează pe astfel de site-uri. Dumnezeu nu este nedrept, iar Maica Domnului îi iubește pe cei ce o preamăresc, însă aceștia ce vor să o preamărească trebuie să fie într-un fel anume, să rămână întru dreapta credință. Iar toți cei care participă la slujbele ierarhilor(preoților) ecumeniști este clar că nu mai sunt întru dreapta credință. Jerfa acestor pelerini nu a fost primită fiindcă alegând să-și urmeze păstorii(ierarhii) au ieșit din dreapta credință. Cum gândiți că a rămas vreun ierarh în dreapta credință când BOR i-a caterisit pe motiv de nesupunere față de ierarhie pe toți preoții care s-au opus Sinodului din Creta? Preoții caterisiți nu și-au mai pomenit ierarhii pentru a-i trage de mânecă sau a-i face atenți de încălcarea canoanelor, nicidecum din motiv de nesupunere pe cale ierarhică. Până și morivul catersirii lor este o minciună.

 4. @OrtodoxInfo
  Enumerați preoții îngrădiți și echilibrați, căci vrem să-i știm și noi. Văzându-i înțelegem și în ce constă echilibrul lor raportând cele pe care le știm despre erezie și ecumenism la poziția lor de echilibru. Eu unul sunt din “aripa” celor din care face parte Părintele Ieronim, duhovnicul mănăstirii de maici de lângă Iași și din care a făcut parte și Părintele Antim Gâdioi mutat pe 14 august la Domnul.

 5. Organizatorii nu pot raspunde decat daca ii leaga un Inger la rugaciunile unui pustnic foarte evlavios. Ce altceva puteau face daca nu sa ii taie microfonul? Ca nu mai suportau laude la adresa Maicutei Domnului ca ii ardea prea tare.
  Pe de alta parte o fi semn si pentru Marina Romana, ca nu stiu cu ce se ocupa de fapt dar razboaiele contemporane nu au nimic crestin in ele. Fara rugaciuni, fara protectie? Desi ele totusi au fost spuse.
  Ceva o fi, ca nu poate face nimic Vrajmasul decat numai daca ii permite Dumnezeu. Si Dumnezeu cui da semne? Ateilor sau crestinilor? Ca ce ii pasa ateului, doar crestinul poate lua aminte la semne si se ia teama cea buna.
  Si da se mai intampla asta la momente mai intense la bisericile care au sistem acustic cu microfoane. Tinand cont de momentul cand se intampla eu nu cred ca e vreun accident sau simplu defect tehnic.
  Vremurile sunt cu adevarat (g)rele. Sa ne rugam (mult) mai mult!

 6. @Ortodoxinfo, după ce criterii mai spui că sunt doar 5 preoți nepomenitori?!Lumineaza-ma și pe mine…

 7. @Baltag Licā: Cu respect pentru dvs., poate gresesc în pārerea mea, dar din vasta mea exoerienta a vietii, am beneficiat de marea milā a lui HRISTOS, inclusiv la revenurea la viata dupa o moarte clinicā in 2003, cu iesirea din corp si revenire la viatā dupa circa 30 de minute, inainte de venirea ambulantei , nu dau detalii acum, dar eu si familia mea, din motive temeinice (boala si deseori lipsa banilor), nu putem decât sa mergem la Spovedanie si la Sfânta Îmoārtāsanie la un preot din cartierul vecin, de fapt sunt 2, unul la pensie. Se pomeneste ierarhul locului, probabil ecumenist. Dar….dar,…atentie mare: noi am simtit ca HRISTOS vine in Sfântul Potir, tocmai pentru amārâti ca noi, deci este selectiv. La unul vine cu HARUL DUMNEZEISC si la altul , nevrednic, nu vine, deci împārtāsania este spre osândā a celor nevrednici. Am vāzut din comportamentul lor. Pomul dupa roade îl cunosti. La Londra, era la fel. Aici, in Romania, nu in toate bisericile ortodoxe afli Har si DUHUL SFÂNT . Este selectiv. Mântuire afli numai in Romania, la unele bisetici si manastiri ortodoxe, tocmai pentru ca Duhul lumesc si antihristic se imprastie prin nevrednicia ierarhilor ecumenisti si eretici. Este un paradox, dar HRISTOS vine singur la Sfantul Potir la oamenii vrednici si smeriti. Deci, impartasirea cu ereticii din acelasi potir este cu doua tāisuri. Nu se otraveste potirul ca vine un zabauc pacatos acolo. Îngerul si Duhul Sfânt se coboara pentru cei umili si credinciosi sa le dea putere si viata si izbavire. Lupta e continua. La Londra. In biserica, am auzit Vocea lui HRISTOS care ma indemna sa vin sa iau impartasania pentru viata vesnicā. Nu judec pe nimeni, adica ma straduiesc, dar imi vine greu sa cred ca toti , dar absolut toti din biseruca arvfi fost vrednici. Se stie ca preotii din Londra, toti sunt ecumenisti si pomenesc si pe vrajitoarea😉😟 masoana de regina la Liturghia ortodoxa, mare pacat. Deci, HRISTOS vibe si vine si va veni si in Romania, la bisericile de aici, pentru poporul umil si credincios, care, evident ca nu se poate duce toata lunea, milioane de oameni ortodocsi la 5 preoti nepomenitori, care fac , desigur, mucenicie, dupa umila mea parere.
  Avem protectia Divina a Lui HRISTOS CEL VIU, dragii mei români. Numai sa ne deschidem ochii si inimile si sa urmām Calea strâmta a lui DUMNEZEU si poruncile Domnului si toate celea ni se vor adauga nouā si vietii noastre. Marile incercari, saracia, prigoana duhurilor rele si a lumii , sa nu ne sperie, cand avem Raiul de castigat. Raiul exista si ne asteapta pe toti .
  In Romania, HRISTOS ne vorbeste din icoane, ne protejeaza imoreuna cu Sfintii, cu mucenicii si cu Maica Domnului, Prea Sfânta Nåscåtoare de DUMNEZEU si pururea Fecioara Maria.
  Un alt semn de la DUMNEZEU: in casa mea, la o familie mult incercata, avem o icoana care izvirāste mir, icoana Sfintei Fecioare Maria. Ne ajuta mult. Credinta face totul.
  Ma gāndeam asa: degeaba sunt fatarnici arhiereii ecumenisti, tot in iad ajung. Au pierdut trenul. Nu se stie dacā mai au Timp de întors. HRISTOS poate veni in orice moment la JUDECATA LUMII, in prag de razboi atomic, cipare 666 cu injectii covud, si fiecare injectie da un cod Mac de citire cu tehnologiile satanice bluetooth. Deci, ce zicea Elpidie, timpul e foarte aproaoe, 7 vaccinuri suunt dupa parerea mea, 7 peceti 666 in sângele si ADN -ul schimbat pentru totdeauna. Daca omul nu moare de otravurile vaccinale covid sau alte vaccinuri cu nanocipuri, oxid de grafen nu exista, sunt ceva vrajotoresc la mijloc cu toata tehnologia asta, oua de drac bilute negre in vaccinuri, omul devine hibrid dracesc si cipat. Deci , nu se pune nici un metal musai, este cipare si pecetluire 666, prin vaccinuri si intepare in mânā sau cu betisoarele in nas, acele falsuri teste PCR cu cicluri de amplificare supradimensionate, ca toti ies pozitivi la “boala” covid. Bolile vin prin vaccinuri si prin ceea ce bem si mâncām si prin lepadarea de HRISTOS. Nu va vaccinati cu nici un fel de vaccin. Pe mine ma sperie câte sute de coduri Mac am citit cu smartphone in licee , scoli si mall, la oameni vaccinati covid.
  Desigur, acum incepe dansul, cand se va generializa turnurile 5g. Cipatii rasound la comenzi din 5g. Cum vrea fiara.
  Pseudo- patriarhul Daniel Ciobitea masonul si ecumenistul distruge BOR si sminteste arhiereii. A recomandat vaccinarea Pfizer. La inceput. Oricum, si arhiereii si preotii si calugarii si mirenii si fiecare Alege de ce parte a baricadei este. Cu lepadare sau fara lepadare de HRISTOS.
  Multi cred in idolul “doctori”. Multi au acceptat pecetea si au semnat inainte de vaccinare si pentru ei si oentru copiii lor, cipati si vaccinati cu covid. Boli , sterilitate (nu vor avea copii) si moarte. Si aici si in viata de apoi. Mare pacat vaccinarea si distrugerea copiilor nevinovati cu vaccinarea de orice fel Nu numai covid. Se pun cipuri si otravuri in orice vaccin azi + in mâncarea de la magazin.
  Vaccinatii au fenomenul de shedding, împrāstie bolile luate cu vaxxinurile/ inteparile lor. Cunosc cazuri de oameni care au luat boli de la vaccinati. Viroze severe , sangerari de tot felul plus alergii de piele.
  Asta se face azi cu buna stiinta, pentru cā unii cred in ce spun autoritatile slugile antihristice si medicii.
  Imi cer iertare. Sper ca nu am smintit pe nimeni.
  HRISTOS ne asteapta pe toti!

  Doamne ajutā!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Pe luna Mai, avem doar 30% din resursele necesare pentru a duce mai departe acest proiect. DONAȚII