X

Germania aplică modelul chinez de urmărire a C0vid: statutul de vaccinare va fi recunoscut după culoare

Too few Germans using coronavirus pandemic tracing app | Coronavirus and Covid-19 - latest news about COVID-19 | DW | 17.09.2020

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach a dezvăluit un nou instrument de urmărire a COVID-19 care utilizează culori în functie de starea de sănătate pentru a determina drepturile unei persoane, la fel ca aplicația folosită în China, scrie Berliner Zeitung. Ministrul a avut recent Covid în ciuda faptului că a fost vaccinat de 4 ori.

Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach își apără planurile controversate privind Covid19 pentru toamnă. Există critici, mai presus de toate, la adresa planului de scutire doar a persoanelor nou vaccinate de obligația măștii.

Acest lucru ar pune, de asemenea, persoanele care au fost deja vaccinate de trei sau patru ori în prezent pe picior de egalitate cu cei nevaccinați. Cu toate acestea Lauterbach nu crede că oamenii vor fi vaccinați o dată la trei luni începând din toamnă pentru a fi scutiți de cerința măștii. El scrie că ideea este „absurdă”. „Niciun doctor nu face asta, nimeni nu vrea asta”.

„Dacă în toamnă sunt disponibile vaccinuri care protejează împotriva infecțiilor, ar trebui să fie benefice și pentru cei care au fost vaccinați. Nu te poți lipsi de o mască în interior toamna. O excepție ar fi justificată pentru cei care tocmai au fost vaccinați.”, afirmă ministrul care apără noul Act de protecție împotriva infecțiilor.

Cu toate acestea, dacă prea mulți oameni folosesc această excepție , „am schimba regula și am închide excepția”, a anunțat Lauterbach. O „cerință generală de mască în interior sau test ar fi atunci o consecință”.

„Acesta va fi cu siguranță un stimulent pentru ca unul sau altul să se gândească dacă ar dori să fie vaccinați”. a spus anterior ministrul Sănătății despre scutirea de mască pentru persoanele nou vaccinate.

În acest context, criticii se tem că va fi dificil sau imposibil pentru restaurante, cinematografe și alte facilități afectate să verifice rapid și ușor cât de des a fost deja vaccinat un vizitator. Și dacă trebuie să poarte sau nu mască.

„Faptul că „un proaspăt vaccinat” nu poate fi verificat este de asemenea greșit, pe aplicatia CWA (Corona-Warn-App) este prevăzută o culoare diferită a certificatului, spune ministrul.

„În ciuda a patru vaccinări și Paxlovid, am avut simptome mai puternice”

Sistemul cu culori diferite există deja în China unde așa-numitele aplicații „Cod de sănătate” joacă un rol crucial. În funcție de culoare, utilizatorii au drepturi diferite. Un cod verde permite circulația liberă, portocaliu și roșu înseamnă carantină timp de până la două săptămâni.

Între timp, ministrul Sănătății din Germania se recuperează după infectarea sa cu Covid. Potrivit lui Lauterbach, lucrurile „se îmbunătățesc încet”. Cu toate acestea, Covid-19 nu este „un lucru mic. În ciuda a patru vaccinări și Paxlovid, am avut simptome mai severe decât mă așteptam.”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button