X

În Israel s-a descoperit o mânăstire bizantină de 1.500 de ani în timpul unui exercițiu militar

ruine ale unei mânăstiri

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Soldații din armata israeliană au contribuit la redescoperirea unei mânăstiri vechi de 1.500 de ani în timp ce desfășurau un exercițiu militar în apropierea de orașul Shoham, în centrul țării, a anunțat, luni, Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi, conform Agerpres.

Secţiuni din acea mănăstire bizantină fuseseră deja descoperite în 2002, însă ele au fost acoperite din nou cu pământ pentru a proteja situl arheologic. Două clădiri au fost dezgropate, din care una conţinea o biserică a cărei podea este acoperită cu un mozaic, un hol de intrare, un dormitor comun şi un cimitir subteran.

Cealaltă clădire include o bucătărie, o sală de mese şi spaţii de cazare pentru pelerini.

Părţi din mănăstire au fost avariate accidental în timpul exerciţiului militar, fapt care i-a determinat pe arheologi să îşi reia activitatea în acest sit.

Specialiştii israelieni au presupus că structura descoperită era o fostă mănăstire întrucât scheletele mai multor femei, despre care se crede că ar fi aparţinut unor călugăriţe, au fost descoperite la faţa locului.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button