X

DNA reprezintă interesele străinilor în România: Chesnoiu a fost executat pentru că vroia să cumpere cereale pentru rezerva de stat

Adrian Chesnoiu, audiat de DNA într-un dosar de concursuri de angajare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Execuția fulgerătoare și trasă de păr a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a lăsat în urmă multe semne de întrebare. Mulți s-au întrebat ce a făcut Chesnoiu de a călcat pe bec și iată că acum se conturează un răspuns. Fostul ministru a intrat pe un teren minat, ciocnindu-se de interesele traderilor de cereale, cei mai importanți fiind americanii, atunci când și-a anunțat intenția de a achiziționa cereale pentru rezerva de stat.

Sobru, distant și ușor antipatic, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, nu a avut așa priză la public, cum are Petre Daea, pe care îl fugăresc cameramanii prin lanurile de porumb. Măsurile pe care a apucat să le ia anunțau însă un parcurs bun la șefia Ministerului Agriculturii, tocmai de aceea execuția rapidă a acestuia, cu ajutorul DNA, a fost destul de șocantă.

Întrebarea tuturor celor interesați de problemă a fost aceeași: pe cine a supărat? Abia acum însă am aflat un detaliu extrem de important. Chesnoiu și-a anunțat intenția de a achiziționa cereale, prin Casa Unirea, pe care o pusese rapid pe picioare, pentru rezerva de stat. Într-o discuție pe care am avut-o cu Petre Daea, în primul lui mandat de ministru, am abordat și acest subiect, al achiziționării de silozuri de către Casa Unirea, pentru a cumpăra cereale de la fermierii români. Răspunsul acestuia m-a pus pe gânduri: ”Sunt prea multe interese și traderii nu vor să ne lase. Va trebui să mai așteptăm câțiva ani, să vedem cum ne putem strecura”. Deci era periculos să îndrăznești să intri tu, ca stat român, pe piața cerealelor din țara ta. Exact greșeala aceasta a făcut-o Adrian Chesnoiu, din lipsă de informații sau, pur și simplu, și-a asumat riscul.

Mai mult, Adrian Chesnoiu a îndrăznit să facă demersuri pentru cumpărarea de către statul român a unei fabrici de ulei de floarea soarelui și a uneia de zahăr de la patronii străini din România, care le țineau închise. Totodată, același Chesnoiu a obținut un sprijin de 100 milioane de euro pentru procesatorii români. Toate acestea au fost stopate odată cu plecarea forțată a ministrului. Că era deja prea de tot.

Casa Unirea merge mai departe?

Cel puțin după cum i-a promis Petre Daea inițiatorului proiectului, prof. dr. Mircea Coșea, fost ministru de stat, Casa Unirea merge mai departe. Proiectul are ca obiectiv reducerea deficitului comercial prin stoparea importurilor aberante de produse agroalimentare și sprijinirea fermierilor români să-și vândă produsele. ”Casa Unirea trebuie să fie un integrator între producătorii de legume și fructe români, ceea ce înseamnă pregătirea acestora pentru piață, adică transport, depozitare și prelucrarea în țară a acestor produse. Deficitul comercial al României este un mare pericol, crește în permanență prin importurile de produse agroalimentare, ceea ce este de neînțeles într-o țară ca România, care produce atât de multă materie primă agricolă”, ne spune prof. dr. Mircea Coșea.

Activată în 2016, Casa Unirea a fost aproape permanent sabotată, până când fostul ministru Adrian Oros i-a oprit activitatea, acesta fiind un adversar declarat al acestui proiect, pe care nu l-a înțeles și l-a confundat cu un gostat. Când a venit Chesnoiu la minister, l-a chemat pe prof. dr. Mircea Coșea și i-a spus că intenționează să pună ideea în practică, să continue Casa Unirea, lucru pe care l-a și făcut până la schimbarea din funcție a acestuia. Acum, ministrul Petre Daea spune că vrea să continue proiectul, deși totul este oprit.

Deranjează polii de putere

Prof. dr. Mircea Coșea este conștient că multora nu le place acest proiect, cei mai deranjați fiind lanțurile de supermarketuri, care nu vor să aibă concurenți în piață, și traderii de cereale. ”Domnul Chesnoiu a completat ideea inițială a Casei Unirea prin faptul că a dorit să fie un integrator și pe piața cerealelor, adică să poată Casa Unirea să cumpere cereale și să le orienteze către rezerva statului. Eu am convingerea că, dacă nu există un sprijin politic foarte puternic, proiectul nu va merge mai departe, pentru că este un proiect care deranjează anumiți poli de putere pe piața agroalimentară”, ne-a precizat prof. dr. Mircea Coșea, fost ministru de stat.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

7 comentarii

  1. Noi i-am adus cu aclamații în România. Acum sunt stăpânii noștri cu acordul nostru. Nemulțumirea a venit în timp ce jaful a atins cote alarmante. Întrebarea este: ce mai putem face în condițiile în care am semnat pentru subjugare?

    1. @ Rubinescu
      Jos cu toți cei care aflați în fruntea țării nu România o conduc spre bine, ci sujesc interesele celor de afară care i-au uns în aceste posturi. Revin cu sfatul Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa: Fiecare duhovnic să propună pentru următoarele alegeri prezidențiale sau parlamentare(locale) pe cel mai bun ucenic al său. Astfel se va alege cel mai bun dintre cei mai buni oameni și România va intra în normalitate cu oameni aleși de sus. Dați fiecare o mână de ajutor la realizarea acestui plan măreț dacă desigur iubiți adevărul, dreptatea și România.
      Doamne miluiește!

  2. DNA nu exista ca si institutie.
    In vara anului 2017 am mers PERSONAL la ei sa depun o plangere impotriva autoritatii de reglementare in comunicatii vis a vis de sistemul bigbrother din Romania….va pot da si detalii tehnice…sa zicem operator Tier1 din Romania…Nxdata point of interconnection…Statia Sol Cheia…Radiocom-Rartel…Telefoane Ip Cisco…toti cei de la stat sunt ascultati de five eye germani francezi si italieni…asta in afara de cetatenii romani…ca sa revin la dna…procurorul de serviciu atat de las a fost incat nici nu a avut curajul sa-mi preia plangerea penala,doar m-a trecut in registru.Am trimis apoi sesizari/plangeri penale/reclamatii prin posta catre toate procuraturile,politie,presedentie,parlament,catre cei din ue care se ocupa,respectiv berec…nici un raspuns…Romania…nu mai exista ca stat…ca tara….aveti niste sclavi argati la stat platiti de DVS ca sa-i slujeasca pe altii…sna..administratie…invatamant…sanatate…1.3 milioane bugetari platiti de romani sunt in slujba americanilor…europenilor…oricui…mai putin a romanilor.

  3. Ceea ce face astazi DNA se cheama „Inalta Tradare” si intr-un stat suveran si independent se pedepseste cu moartea si confiscarea averilor celor vinovati si a familiilor lor mafiote! Estimez ca in aceasta iarna sau cel tarziu in primavara lui 2023, pe fondul furiei, frustrarilor, foametei, frigului si masurilor dement-sataniste luate de bestiile care ne conduc, la ordin extern, poporul isi va infiinta propriul DNA(Decapitarea Nenorocitilor Autohtoni)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button