X

[VIDEO] Viktor Orban, pus la zid la Băile Tuşnad: „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Viktor Orban a aflat pe pielea lui ce înseamnă patriotismul românesc. S-a întâmplat în timp ce ţinea discursul de la Băile Tuşnad.

„Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”, a fost mesajul scris în limba română pe bannerul pe care protestatarii l-au afișat sâmbătă, în Băile Tușnad, iar nemulțumirile erau vizibile în public.

După câteva momente în care s-a strigat de ambele părți, cei care au ridicat bannerul au fost scoși din mulțime.

Protestatarii erau conduși de Mihai Tîrnoveanu, un naționalist cu discurs anti-șovini, fondator al publicației și asociației ”Calea Neamului”. Manifestanții au fost escortați de către agenții de pază la ieșirea din tabăra din Băile Tușnad.

Mesajul afișat pe banner a fost o trimitere la motto-ul celei de-a 31-a ediții a taberei de la Băile Tușnad: „Ce este etern!”.

Mihai Tîrnoveanu a relatat el însuși despre eveniment:

Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc! La Tușnad, în timpul discursului lui Viktor Orban, care a rămas brusc fără cuvinte în fața mesajului nostru, al tuturor românilor și a rumorii produse în marea masă de oameni.

Am ajuns toți cei cinci cu bine acasă. Ne-au scos din mulțimea mânioasa forțele de ordine care ne-au protejat de cei care ne înjurau, îmbrânceau și trăgeau de banner.

Revin la noapte cu întreaga relatare.
Mulțumesc Mihai Berchiu, Daniela Rusu, Elena Ene și Radu! Am fost acolo împreună și v-am avut pe toți în sufletele noastre!

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Cum a reacţionat Viktor Orban?

Telex.hu susţine că Orban ar fi declarat: „Politicos, precum poliția din Budapesta cu drogații de pe pod”, făcând referire la protestele ce au avut loc în capitala Ungariei săptămâna aceasta.

Viktor Orban ţine tradiţionalul său discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, temele abordate pornind de la motto-ul din acest an al evenimentului care este „Van, ami örök”, despre care organizatorii spun că se traduce „Există ceva ce e etern” sau „Unele lucruri sunt eterne”.”

Ultima dată când a vorbit Orban aici a fost în 2019, iar aparițiile sale aici au provocat în mod tradițional o mare agitație, pentru că premierul Ungariei nu numai că evaluează evenimentele politice actuale, dar stabilește și direcția care trebuie urmată de iredentiștii maghiari din România.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button