X

Elveția și Austria se pregătesc pentru efectele potențiale ale unei crize energetice în viitorul apropiat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Lanțul de supermarketuri Spar din Austria este pregătit pentru o întrerupere generală a energiei electrice.  Lucrătorii primesc instrucțiuni clare de siguranță. La rândul său, și Lidl Elveția se pregătește, de data aceasta și pentru un scenariu terorist cu măsuri de urgență. O întrerupere la nivel național este considerată cel mai rău scenariu și poate aduce viața așa cum o cunoaștem în impas.

Mâncarea este rară, populația intră în panică și face raiduri în magazine. Potrivit Oficiului Federal de Protecție Civilă (FOCP), pregătirile comercianților fac parte din sarcinile și pregătirile de rutină a companiei lor. „La nivel federal, totuși, există o strategie de implementare a personalului federal în cazul unei întreruperi de curent”, explică purtătorul de cuvânt al instituției federale însărcinate cu protecția civilă, Sandra Walker. Majoritatea cantoanelor au pregătit și planuri de urgență.

Mauro Tuena, președintele Comisiei pentru Politică de Securitate, nu consideră suficiente aceste măsuri. „Elveția nu este pregătită pentru un astfel de scenariu. Consiliul Federal trebuie să acționeze imediat”, afirmă consilierul național al UDC. Este necesar un concept de urgență coordonat la toate nivelurile în care să fie definite toate posibilitățile și măsurile ce pot fi luate.

Potrivit lui Tuena, aceasta include și o regândire a energiei nucleare: „Trebuie să ne asigurăm că avem suficientă energie electrică proprie, indiferent de țările străine cu care colaborăm și ce schimburi avem. În plus, în cazul unui deficit de energie, sunt necesare informații despre zonele în care puterea va fi redusă și cum va fi reglementată distribuția puterii rămase. „De asemenea, este necesar să se clarifice modul în care populația poate fi informată și liniștită, astfel încât să nu existe mișcări sociale”, spune Tuena.

“Scenariul nu poate fi exclus. O pană de curent ar avea consecințe groaznice. „Ar fi un haos prin excelență, oamenii ar înnebuni. Așa ceva nu ar trebui să se întâmple”, spune Tuena. Mai presus de toate, întreruperile de curent care durează câteva zile sau săptămâni ar fi un dezastru. „Nu doar magazinele alimentare ar fi afectate de jafuri. Ar putea exista și scene neplăcute în spitale, de exemplu”. În plus, ar fi afectați, printre altele, furnizorii de servicii de plată, transportul public și rețeaua de telecomunicații. „Întreaga noastră infrastructură s-ar prăbuși mai devreme sau mai târziu”, avertizează Tuena.

„În cazul unei pene de curent pe scară largă, există riscul ca oamenii să devină isterici”, spune sociologul Katja Rost de la Universitatea din Zurich. Un exemplu de comportament colectiv și isteric, spune el, a fost prima închidere legata de covid, în care mulți oameni adunau hârtie igienică. „Dacă vezi o persoană care manifestă acest comportament, ai tendința să-l imiți. Când mai mulți oameni adopta comportament similar împreună, acest lucru duce la efecte de nedirit”, explică Rost. În isteria de masă, este asemănător: „Toată lumea la unison în același timp și copiază fără minte comportamentul celorlalți, chiar dacă înrăutățește situația, pe moment avem tendința să nu realizăm asta”.

„Când vine vorba de supraviețuire, oamenii se pun pe ei înșiși pe primul loc”, spune sociologul. Așadar, o bună planificare joacă un rol fundamental: „Dacă se cunosc diferitele scenarii de comportament posibile, există modalități fizice, psihologice, economice și sociologice de a evita comportamentul isteric sau, cel puțin, de a-l dirija în așa fel încât să nu producă pagube mari”.

a contribuit Ciprian Pop

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nu e așa grav Are România și petrol și cărbune și curent din abundență. Austriecii știu unde să caute dacă sunt în nevoi. Și apoi există Dumnezeu dincolo de planurile astea măsluite ale semenilor noștri. Planeta noastră are resurse inimaginalile, nu pot fi evaluate, însă unii nu concep să avem de toate. S-au învățat să facă porții ca să demonstreze că la ei este pâinea și cuțitul. Credință să avem și Dumnezeu nu ne va părăsi, mai degrabă tot îmbuibații aceștioa o vor păți.

  2. Două tinere au fost răpite de pe o stradă din Galați. Femeile au fost forțate să intre într-o mașină și sunt date dispărute spune:

    Două tinere au fost răpite în seara zilei de luni, 18 iulie, de pe o stradă din Galați și sunt căutate de poliție.

    Incidentul a avut loc pe o stradă necirculată din Galați. Două tinere de 24, respectiv 27 de ani, au fost oprite de mai mulți indivizi și băgate cu forța într-o mașină.

    Mașina a demarat apoi în trombă într-o direcție necunoscută. Anchetatorii încearcă acum să dea de urmă fetelor.

    Din primele informații obținute de Antena 3, se pare că indivizii ar fi proxeneți și se ia în calcul ipoteza ca tinerele să fi fost scoase din țară.

    https://ziare.com/tinere/tinere-rapite-galati-strada-masina-proxeneti-1752030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button