X

Europa se pregătește de raționalizarea la gaze, apă caldă, ulei, zahăr, făină și alte alimente

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Germania aplică deja etapa a doua a planului de urgență după ce Rusia a redus livrările de gaze, și posibila raționalizare a apei calde și încălzirii în sezonul rece iar Italia se pregătește. 

În Hamburg va fi raționalizată apa caldă și reduce temperatura pentru încălzirea locuințelor în cazul unei penurii de gaze, a declarat un senator german, țara pregătindu-se pentru posibile întreruperi a importurilor de gaze naturale din Rusia, relatează Reuters.

Germania a trecut deja luna trecută la etapa a doua a planului său de urgență pe trei niveluri privind gazele naturale, după ce Rusia a redus livrările prin gazoductul Nord Stream 1 – ultimul pas înainte ca guvernul să raționalizeze consumul de combustibil.

Guvernul federal face apel la cetățeni și companii să reducă consumul de energie și să ajute țara să-și umple depozitele pentru stocarea gazelor până în toamnă, dar orașele iau în considerare și măsuri în cazul în care gazul se va termina.

„În cazul unei penurii acute de gaz, apa caldă ar putea fi pusă la dispoziție doar în anumite momente ale zilei”, a declarat sâmbătă senatorul pentru mediu din Hamburg, Jens Kerstan, citat de cotidianul Welt am Sonntag.

Kerstan a declarat că orașul ar putea lua în considerare și o reducere generală a temperaturii maxime a camerelor din rețeaua de încălzire a districtului.

Potrivit planului federal de urgență, gospodăriile și instituțiile critice, cum ar fi spitalele, vor avea prioritate față de industrie în cea de-a treia etapă, dar acest lucru ar putea să nu fie posibil peste tot în Hamburg din motive tehnice.

Și Italia ar putea trece la raționalizarea consumului de gaze naturale pentru unele unități industriale de mari dimensiuni, după ce Gazprom a redus de vineri livrările la jumătate

Corrriere della Sera a scris sâmbătă că guvernul italian va purta discuții cu reprezentanții industriei energetice marți și miercuri pentru a găsi soluții la criza gazelor, și probabil va fi declarată o stare de alertă conform protocolului planului de urgență.

Cartela de alimente

Dacă până acum câțiva ani, penuriile de energie, alimente, sau alte produse de strictă necesitate, erau de neconceput pentru lumea occidentală, „sincopele în aprovizionare” din lunile trecute au schimbat complet percepția populației. Astfel că supermarketurile din mai multe state occidentale s-au văzut nevoite să raționalizeze vânzarea unor produse esențiale în diferite momente.

De exemplu, din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor economice impuse Rusiei, făina, uleiul de floarea soarelui și zahărul au fost raționalizate în magazinele din Grecia, din cauza problemelor de aprovizionare.

Lanțul de magazine AB Vassilopoulos a stabilit o limită maximă la achiziția oricărui brand de ulei de porumb sau floarea soarelui precum și de făină, în timp ce Mymarket a stabilit un plafon pentru achizițiile de ulei de floarea soarelui, iar Sklavenitis a adăugat și zahărul la vânzările deja restricționate de ulei de porumb prin intermediul magazinului său online, la maximum patru unități.

În cazul restaurante anumite preparate populare, precum cartofii prăjiți sau alte rețete care presupun prăjirea în ulei ar putea să dispară din meniuri.

În ultimele luni, am văzut măsuri similare implementate și în alte națiuni europene importante. De exemplu, războiul din Ucraina a determinat o raționalizare destul de severă în Spania…

În Spania, fluctuațiile de aprovizionare de la începutul războiului au făcut ca de pe rafturile magazinelor să lipsească tot mai frecvent produse precum laptele și alte produse lactate, iar marile lanțuri de supermarketuri, inclusiv Mercadona și Makro, au început să raționeze uleiul de floarea-soarelui de la începutul lunii iunie.

De acum, magazinelor li se va permite temporar să limiteze „numărul de bunuri care pot fi cumpărate de un client”, potrivit informațiilor din Monitorul Oficial de Stat publicate miercuri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button