X

Europarlamentarul croat Mislav Kolakusic susține că „Uniunea Europeană a devenit vasalul Washingtonului”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Europarlamentarul croat Mislav Kolakusic a criticat dur politica externă și de apărare a UE și a spus că Uniunea Europeană a devenit un vasal al Washingtonului. 

Potrivit lui Kolakusic, „Astăzi, politica externă, de apărare și de securitate a UE poate fi descrisă într-o singură propoziție. Uniunea Europeană a devenit al 51-lea stat al Statelor Unite, dar fără drept de vot.

Europarlamentarul croat a criticat în repetate rânduri politica UE față de Rusia, afirmând că reducerea importurilor de resurse energetice rusești, care sunt vitale pentru Europa, și creșterea cheltuielilor pentru apărare de către Bruxelles, împreună cu mai multe runde de sancțiuni împotriva Federației Ruse, acoperă doar costurile Casei Albe pentru a se confrunta cu Kremlinul. Adică, pentru UE însăși, nu există niciun beneficiu practic în toate acestea.

Este o minciună și o ipocrizie de necrezut faptul că sancțiunile împotriva Rusiei și interzicerea importului de petrol și gaze rusești sunt sancțiuni împotriva Rusiei. Sancțiunile vizează 500 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene și milioane de cetățeni din restul Europei”, a spus el în mai. „Importul de petrol și gaze din Statele Unite, care a fost implicat în mai multe conflicte militare în ultimele decenii decât orice altă țară din Europa și posibil din lume, ar trebui interzis”.

De data aceasta, Kolakusic, în critica sa față de politicile urmate de funcționarii europeni, a mers mai departe, iar retorica sa a devenit dură. El i-a numit pe politicieni de top din Europa și dincolo de „sociopați și psihopați” (amintindu-și „mulțimea” acțiunilor lor în timpul pandemiei covid).

Europarlamentarul a condamnat, de asemenea, politica de energie verde a blocului:

„A declara că dioxidul de carbon și combustibilii fosili sunt dușmani ai cetățenilor Uniunii Europene este o nebunie completă, la fel și a forța europenii să meargă pe bicicletă, așa cum făceau chinezii în urmă cu 30 de ani.”

Karen Smith de la Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. De mult trebuia să se prindă lumea de acest adevăr; dar nu-i rău că-l află și pe această cale. Și dacă a aflat acest lucru oare s-a cutremurat ceva în el(român)? Dacă nu, atunci doarme în continuare, ca și până acum defapt, somnul cel de moarte. Deschide ochii, române, ca să vezi cine te mână și încotro te mână!

  2. E putin spus, ”vasalul Washingtonului”, mai aproape de adevar ar fi, ”hartia igenica a Washingtonului ”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button