X

Regimul comunist din China va plăti 1.400€ oricui toarnă vecinul dacă bănuiește că are c0vid

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Raportarea vecinului despre care suspectează că a contractat covid-19 și primirea drept recompensă a 10. 000 de yuani (1.418 euro, 1.492 dolari) face parte din practicile care sunt încurajate în China pentru a tăia lanțul de contagieri.

Denunțurile, aflate la apogeu în anii de excese ai Revoluției Culturale (1966-1976), ajung la apogeu mai ales în ceea ce privește China rurală precum județul Jingxiu din provincia nordică Hebei, vecină cu Beijing.

Acolo, autoritățile sale sanitare s-au lăudat în urmă cu câteva săptămâni cu noul său „sistem de pedeapsă și recompensă” pentru ca locuitorii să raporteze „acele persoane care nu au informat, așa cum se cere, intrarea lor în localitate”.

„Oricine dă Guvernului indicii despre contagieri suspecte și în cele din urmă sunt confirmate drept cazuri pozitive, va primi o recompensă de 10.000 de yuani”, se arată într-una dintre circularele autorităților locale.

„Trebuie să cauți toate acele contacte apropiate, subcontacte, care ar trebui să fie în izolare și nu sunt, sau care au intrat în județ fără să informeze, sau fără cod QR de sănătate valabil. Dacă îi găsiți, veți primi recompensa”, adaugă textul.

Scrisoarea se concentrează pe „supravegherea” personalului de securitate, a portarilor urbanizării, a medicilor, farmaciștilor sau funcționarilor, precum și a fi în alertă în cazul în care au loc nunți și înmormântări fără avertisment.

„Este responsabilitatea noastră”

În urmă cu câteva zile, în Chendai, un sat din sud-estul provinciei Fujian, domnul Xie a încasat 5.000 de yuani (709 euro, 746 dolari) pentru „consolidarea participării maselor la lupta împotriva covid”. Xie l-a denunțat pe vecinul său Huang, care a călătorit cu mașina în orașul din Foshan din provincia vecină Guangdong „fără să informeze despre întoarcerea sa”.

„A existat un risc de transmitere și este responsabilitatea noastră, obligația noastră, să oferim indicii pentru a ne proteja pe noi înșine și pe ceilalți. Premiile îi vor inspira pe ceilalți să facă același lucru pentru a garanta realizările înregistrate în lupta împotriva pandemiei”, a spus câștigătorul după primirea premiului, potrivit rețelei locale de știri.

Pe de altă parte, Huang a fost trimis la izolare: potrivit mai multor guverne locale din China, cei care sunt pedepsiți trebuie trași la răspundere conform legii, care prevede pedepse cu închisoare de până la trei ani pentru cei care, „încălcând reglementările impuse de departamentele de sănătate, provoacă transmiterea virusului infecțios”, și trei până la șapte dacă răspândirea este gravă.

Cu toate acestea, pentru cazuri precum ascunderea unui itinerariu de călătorie, „se aplică altă legislație de securitate publică care include până la 10 zile de detenție administrativă”, explică un avocat local, expert în această problemă.

Notificare împotriva afirmațiilor false

Dar nu totul putea fi pedeapsă, așa cum arată pedeapsa primită de domnul Wang pentru „cooperarea cu autoritățile” prin raportarea că se întorcea în oraș cu un tren care circula din provincia de est a Jiangsu, considerată atunci o zonă de risc. Premiul?. Nu trebuia să plătească pentru carantina pe care autoritățile i-au cerut la întoarcere.

Deși există și „acuzații false” pe care funcționarii încearcă să le oprească cerând „autenticitate” de la informatori în acuzațiile lor.

Cei care-i denunță pe alții într-un mod „răuvoitor” vor fi anchetați și pedepsiți, așa cum sa întâmplat în aprilie cu un locuitor din estul Shandong care a raportat – presupus, într-un mod eronat – pozitivi în compania sa, Huajian Aluminium Industrial Group, și a ajuns să fie diagnosticat cu „halucinații, depresie și anxietate”.

Un purtător de cuvânt al Amnesty International indică că nu este ceva neobișnuit ca administrația chineză să răsplătească denunțul: „Sunt inițiative, deocamdată, la nivel foarte local. Guvernul ar trebui să se asigure că plângerile nu sunt depuse în mod necorespunzător și sunt limitate ca sferă și timp. De asemenea, ar trebui să poată demonstra dacă aceste măsuri sunt în conformitate cu cele mai recente și științifice standarde ale drepturilor omului.”

China, agățată de o politică strictă de „zero covid”, se confruntă de mai bine de trei luni cu focare ale variantei Omicron, cel mai grav caz fiind ilustrat de izolarea megalopolis Shanghai (26 de milioane de locuitori) de mai bine de două luni.

La Beijing continuă testele masive, restricțiile și, de asemenea, corecțiile administrative, precum cele aplicate săptămâna aceasta mai multor persoane pentru că au refuzat să scaneze codurile QR de sănătate sau pentru că au luat transportul în comun, în ciuda faptului că au primit o notificare că ar trebui să stea în carantină la domiciliu.

Pe lângă pierderile economice incalculabile și menținerea țării închise spre exterior de mai bine de doi ani, măsurile dure au provocat în ultimele luni semne vizibile de iritare și nemulțumire în rândul populației, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a subliniat în mai că sunt nesustenabile și au recomandat o schimbare de strategie.

Purtătorii de cuvânt ai guvernului chinez, care evidențiază superioritatea regimului comunist în abordarea pandemiei în comparație cu numărul de morți acumulat în Occident, au catalogat OMS „iresponsabilă”, susținând că măsurile luate au reușit să salveze milioane de vieți.

Karen Smith de la Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Aici se aplică foarte bine zicerea, adaptată desigur,: “China este mai catolică decât Papa!!!”
    China, ca să-și justifice satanismul în cees ce privește măsurile nedemocratice luate, afirmă că au scăzut numărul cazurilor Covid. Dar cine se poate “bate” pe plan local în China cu guvernul comunist? Nimeni nu poate face ceva, decât să spere în ajutorul lui Hristos.
    Legat de turnarea vecinilor către autorități, cei ce toarnă nu știu, cum foarte mulți creștini botezați nu realizează, că cel ce toarnă pe aproapele intră de fapt în rolul lui Iuda Iscarioteanul, iar cel turna trece automat în locu lui Hristos. Intrarea în roluri este întărită și de primirea acelor bani în cazul turnătorilor, iar cei prinși urmând să sufere necazurile pe nedrept. De ce zicem că pe nedrept? Pentru că odată ce Dumnezeu(Hristos) ne spune că:”Iar credința lor(dreapta credință ortodoxă) li se va socoti lor ca dreptate”, adunci, prin analogie, credința într-o minciună(Covid) a acelor turnători li se va socoti lor(turnătorilor) în nedreptate. Deci cei turnați vor avea de suferit ca urmare a nedreptății turnătorilor. Regimurile totalitare, mai ales aceste comuniste, slujind răului(satanei), au făcut de-a lungul timpului și vor mai face încă mulți mucenici(vezi pe Yutoube predica de azi, 19 iunie 2022, a Părintelui Ieronim). Dar, oare, acei bani de unde îi va da statul chinez? Nu cumva îi primește de la cineva care are interesul să țină sub control o așa masă de oameni și care să constituie un “etalon” model pentru toate statele lumii? Oare statul chinez este de sine stătator, adică ia singur deciziile în cele ce-l privesc? Răspunsul nu-i greu de dat având în vedere “ascultarea” de care au dat dovadă toți șefii de state când a fost vorba de așa-zisa pandemie Covid. Și ca să se arate cine e cel mai ascultător dintre toți, China continuă “ascultarea” îngenunchindu-și cetățenii săi. Un lucru s-a uitat totuși, că ascultarea e bună doar când este față de Hristos, în rest este ascultare de cel rău. Mare este China, dar mai mare este Adevărul!

  2. Multa ipocrizie socialā in era lui anticrist, la care participa si românii conducatori din fosta natiune ortodoxā, acum o colonie UE / ONU/ SUA/ NATO/ OMS…Ucraina jidoveasca bancara, Israel khazari jidani , etc.

    Cenzura…domnilor…

    Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button