X

ÎPS Teodosie, despre primarul Constanței: ‘I-am propus un schimb de terenuri. Nu e deloc înțelegător, pare hotărât să-l îngenuncheze pe Dumnezeu’

IPS Teodosie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

”Ne despart câteva ore de cel mai infam moment din istoria ultimelor decenii, prin care se pare că trebuie să treacă credincioșii din străvechiul Tomis, acela al demolării unei biserici”, susține ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, într-o scrisoare adresată primarului Constanței, Vergil Chițac, de la PNL.Ierarhul tomitan i-a cerut edilului să nu demoleze biserica, ci să o relocheze.

„Nu am fost pasivi. L-am solicitat chiar și de două ori pe săptămână i-am propus un teren, dacă acolo nu se poate. De 20 de ani se slujește acolo, oamenii știu că acolo e altarul. Cum poți să-i rănești. Nu poți schimba locul bisericii. Nu s-a dorit rezolvarea acestei probleme. Am auzit voci, neoficial, niște amenințări din partea unor persoane din jurul domnului primar. A fost o pornire pătimașă asupra acestei biserici, vrând parcă să-l îngenuncheze pe Dumnezeu. Este o copilărie, este de neînțeles. Dimineață vom depune încă o dată o petiție ca locul să fie oferit Arhiepiscopiei. Este un loc public, biserica e de utilitate publică. Nimic nu este imposibil dacă ai binevoință, dar în spirit de dușmănie nu se pot face lucruri.

Avem probleme la mai multe biserici. Nu primi avize pentru mai multe lăcașuri de cult. Dacă domnul primar îmi lua în considerare scrisoarea, nu o făceam publică. Nici acum nu am vurt să o facem public. PNL dă libertatea, nu oprește libertatea închinătorilor. Am crezut că pot să am înțelegere cu el. Cred că mâine putem tranșa această situație. Și eu am vorbit cu domnul Gabriel Comănescu. El mi-a spus că nu-l mai ascultă nici pe el și mi-a spus că are o persoană în apropiere, un fel de portstindard al primarului, o persoană feminină, care îl manipulează pe primar. Pe femeia aceea o cunosc de când era copil, dar nu am crezut că poate evolua așa urât. Este vorba de Felicia Ovanesian, city manager al orașului Constanța. A avut niște exprimări mai curioase, legate de credință. Nimeni nu silește pe cineva să fie creștin, dar să nu fim ostili credinciosilor. Chiar dacă se schimbă locul, acolo rămâne Sfânta Masă. Toți cei care au dărâmat lăcașe de cult, au sfârșit tragic. Cred că ei sunt împotriva Bisericii și împotriva lui Dumnezeu. Eu nu sunt supărat pe ei, ci pe Satana care i-a îndemnat să se opună lui Dumnezeu”, a declarat ÎPS Teodosie la Realitatea PLUS

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

   1. @ guti flo
    Părintele Papacioc ne aducea aminte de păcatele lipsirii, adică de faptul că puteai face binele dar nu l-ai facut. În cazul nostru de faptul că Teodosie și toți ierarhii ar fi putut lua atitudine față de pseudo-Sinodul din Creta, mărturisind că acesta încalcă Sfintele Canoane. Nimeni însă nu mărturisește aceste lucruri și nici nu se opun slujirii în comun cu ereticii. Deci faptul că Teodosie a participat sau nu anul acesta la slujbele în comun cu papistașii nu îl absolvă, ca de fapt pe toți ierarhii care nu scot un cuvințel prin care să arate că nu sunt de acord cu slujirea în comun cu ereticii, de a fi ecumenist(i), adică de a fi acceptat voit sau nevoit erezia papistașă. Și atunci cum să-l asculte Dumnezeu pe Teodosie, când Teodosie nu-L ascultă pe Dumnezeu? Degeaba face apel Teodosie
    la înfricoșări din Scriptură cum că cei ce nu vor să facă binele ar trebui să se teamă de Dumnezeu din moment ce Teodosie nu lucrează el însuși binele, călcând în picioare sau trecând cu vederea Sfintele Canoane. Culmea prostiei este că mirenii merg după Teodosie și după cei de un rang cu el ca și cum ar fi legați la ochi sau ar fi beți. De ce oare mirenii nu văd aceste lucruri? Nu-i lasă satana, căci doar cei care iubesc adevărul au putut face pasul îngrădirii de ierarhii căzuți în erezie. Adică Dumnezeu îți dă(îți explică de ce au căzut ierarhii) dar nu-ți bagă și-n traistă, lăsându-te pe tine omule, care te crezi ortodox, să decizi acest lucru. “Guti flo”, desparte-te de ierarhii ecumeniști cât mai e timp!
    Doamne miluiește-ne!

  1. @Duhul Căpitanului
   Rușine că se merge la slujbele unde sunt pomeniți ierarhii ce acceptă sau participă la slujbele în comun cu ereticii, ierarhi sau cler care acceptă Sinodul din Creta. Cine merge la slujbele lor este în comuniune de credință cu acești ierarhi sau cler care a acceptat, acum sub semnătură, ecumenismul. Vădiți-i pe toți ierarhii, pe tot clerul care a acceptat ecumenismul și nu participați la slujbele lor, acest lucru fiind de fapt mărturisirea voastră și a noastră de credință ortodoxă. “Căci iată, Eu n-am venit sa aduc pace, ci sabie. Din cinci câți vor fi într-o casă doi vor fi împotriva altor trei, și trei împotriva altor doi”. De ce? Pentru că unii vor lupta să apere adevărul în timp ce ceilalți se complac cu minciuna care le asigură scaunele, titlurile de domni și doamne, pacea fără de adevăr, adică drăcească.

   1. Sunt îngrădit de erezie și,da, toți episcopii și preoții (cu ghilimele le de rigoare) ecumeniști sunt înafara bisericii.Rusine lor!

 1. Cred ca am gresit. Tinand cont ca in Constanta, populatia makidonesca ( makidonii au o ura mare fata de romani) a patruns in toate insitutiile importante, practic ei conduc Constanta, isi dau autorizatii de contructie, blocuri peste blocuri peste spatii verzi,parcuri, peste alte blocuri daca s-ar putea, faptul ca baraca asta care a devenit biserica este ultima problema a Constantei. Nimeni nu constientizeaza ca in curand, Dobrogea o sa devina republica autonoma makidoneasca. Mai repede ca Tinutul Secuiesc

 2. PS:și creștinii (cu ghilimelele de rigoare)care se duc la slujbele lor,sunt la fel de vinovați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button