X

9 mai: Papa spune că Putin încheie războiul din Ucraina, occidentalii spun că abia atunci va declara oficial război Ucrainei

Fără victorii în Ucraina, Putin se pregătește la Moscova de o nouă paradă de 9 mai

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Papa Francisc declară că Victor Orban i-a spus că Putin vrea să pună capăt războiului pe 9 mai

Papa Francisc a declarat că premierul ungar Victor Orban i-a spus, atunci când s-au întâlnit, la sfârşitul lunii aprilie, că preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să pună capăt invaziei din Ucraina pe 9 mai – Ziua Victoriei în Rusia, scrie CNN. 

Papa a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian Corriere della Sera într-un interviu publicat marţi.

“Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că ruşii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a declarat Papa Francisc.

“Acest lucru ar explica şi viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci şi de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagră, de tot.”

„Nu există suficientă voinţă pentru pace”, a spus Papa. „Sunt pesimist, dar trebuie să facem tot ce se poate pentru a opri războiul”.

Papa Francisc a repetat declaraţiile anterioare potrivit cărora este pregătit să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu Putin şi a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

Papa a spus că nu va călători deocamdată la Kiev, trimiţând în schimb un reprezentant. „Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar şi eu sunt preot, ce pot să fac? Voi face tot ce pot. Dacă Putin deschide uşa”, a spus el.

Oficiali occidentali avertizează că Putin ar putea în curând să declare oficial război Ucrainei. Ar duce la o mobilizare generală în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea declara oficial război Ucrainei încă din 9 mai, o mişcare care ar duce la o mobilizare generală în Rusia, consideră oficiali americani şi occidentali, citaţi de CNN.

Data de 9 mai, cunoscută ca “Ziua Victoriei” în Rusia, marchează înfrângerea naziştilor, în 1945. Oficialii occidentali au crezut mult timp că Putin va profita de semnificaţia simbolică şi propagandistică a acestei zile pentru a anunţa fie o realizare militară în Ucraina, fie o escaladare majoră a ostilităţilor – sau ambele.

Oficialii au început să se concentreze asupra unui scenariu, şi anume că Putin va declara oficial război Ucrainei pe 9 mai. Până în prezent, Putin a insistat să se refere la conflict ca la o “operaţiune militară specială”, interzicând cuvinte precum invazie şi război.

“Cred că va încerca să se mute de la “operaţiunea sa specială””, a declarat săptămâna trecută secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, la radio LBC. “El a pregătit terenul pentru a putea spune ‘uite, acesta este acum un război împotriva naziştilor, şi am nevoie de mai mulţi oameni’. Am nevoie de mai multă carne de tun”.

Wallace a adăugat că nu ar fi surprins, dar că nu are informaţii în acest sens, să declare că „acum suntem în război cu naziştii din lume şi trebuie să mobilizăm în masă poporul rus'”.

O declaraţie oficială de război pe 9 mai ar putea potenţa sprijinul public pentru invazie. De asemenea, în conformitate cu legislaţia rusă, i-ar permite lui Putin să mobilizeze rezervişti şi să recruteze oameni, despre care oficialii spun că Rusia are nevoie disperată pe fondul unui deficit tot mai mare de forţă de muncă.

Oficialii occidentali şi ucraineni au estimat că cel puţin 10.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în război de când Rusia a invadat Ucraina, în urmă cu puţin peste două luni.

În urma unei serii de eşecuri militare şi logistice, Moscova şi-a concentrat eforturile asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei, care se află în prima linie a conflictului ruso-ucrainean din 2014.

Însă oficialul american a descris luni efortul de război al Rusiei în această zonă ca fiind “anemic”.

Oficialul a spus că problemele care au afectat armata rusă de la atacul iniţial nu au fost rezolvate. “Încă suferă de o comandă şi un control slab, de un moral scăzut în multe unităţi, de o logistică mai puţin ideală”, a spus oficialul.

De asemenea, forţele ruse doresc să evite riscurile care ar putea duce la pierderi suplimentare pentru forţele lor, deja epuizate, a mai spus oficialul, descriind războiul terestru din zonă ca fiind “foarte precaut”.

Între timp, forţele ucrainene făceau progrese semnificative pentru a-i respinge pe ruşi în jurul oraşului Harkov, în extremitatea nord-vestică a regiunii Donbas, a spus oficialul. “Un efort incredibil care, din nou, nu a primit prea multă atenţie, dar este doar o altă piesă a rezistenţei ucrainene puternice”, a spus oficialul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Parintele Elpidie zicea si el ca inca nu a inceput conflictul de fapt. Si conflictul e de fapt intre rusi si americani din pacate, e un mare conflict. Tot mai zicea ca Romania sa nu intre in conflict de nicio parte ca va fi distrusa de cealalta. Ca Dumnezeu a lasat acest razboi sa fie ca sa ne indrepteze caci l-am lasat pe Vrajmas prea adanc in vietile noastre. Si a zis ca sa ne rugam. Toti romanii sa ne rugam zicea, cat putem. Sa ne rugam sa ne ierte Dumnezeu si sa ne salveze tara. Rugaciunea inimii zicea sa facem. Cat mai multa. Ca va dati seama ca nu putem astepta sa se roage toti romanii. Sa ne rugam si pentru cei care nu mai pot sa creada din diverse motive.
    Acest Post multa manie am vazut la oameni, si la mine inclusiv, multe duhuri rele printre noi. Si nici dupa Pasti nu au disparut complet.
    Parintele Elpidie spunea ca acest razboi este condus de insusi Vrajmasul si ca ne va ataca si profund, sa ne tina departe de Sfintele Taine. Posibil sa vina iar cu pandemie sau alta nebunie. Sa ne rugam Domnului sa ne ierte ca e un moment foarte greu pentru noi chiar daca nu ni se pare.
    Papa e poet in continuare. Eu nu sunt Dumnezeu, nu pot cere orbului sa vada si ologului sa mearga. Sa cer Papei sa creada? Daca Papa ar crede corect Dumnezeu i-ar lumina si lui mintea sa le explice la cei din Vest ce se intampla de fapt acum.
    Parintele Elpidie zicea ca rusii au arme ascunse, si ca sunt foarte mandri si posibil asta sa ii distruga. Sufleteste sa ii distruga adica. Ca altfel zice ca vor castiga acest conflict terestru. Dupa ce castiga vine Ah sa “elibereze” de sub rusi.
    https://www.google.com/amp/s/danielvla.wordpress.com/2022/01/31/parintele-elpidie-mesaj-de-razboi-pentru-romani-toti-romanii-sa-se-roage-ca-hristos-sa-salveze-romania-lasati-i-pe-rusi-sa-treaca-spre-sud-daca-va-impotriviti-va-vor-distruge/amp/

  2. Oare, ce-i poate spune lui Putin, iezuitul asta gretos, altceva decat sa “spele putina” din Ucraina! Iar dialogul ar putea continua ca-n schita “Justitie” a lui Caragiale:
    Putin: Da, domn’ judecător-Papica, onoarea mea, săru’ mâna, nereperată, cum rămâne?
    Papica(maliţios): Las’ că ţi-o reperează domn’ Mitică-Robinette!

  3. Eu îl cred pe Orban. Este un om hotărât. Cand spune ceva, este deja făcut. Înainte de 9 mai se va termina!
    HRISTOS A INVIAT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button