X

Iar ne papă Exxon niște sute de milioane de euro. Romgaz va semna contractul de exploatare a gazelor din Marea Neagră

Vin gazele! Săptămâna viitoare se semnează contractul dintre Romgaz și Exxon

Ministrul energiei, Virgil Popescu anunță semnarea contractului dintre Romgaz și Exxon pentru preluarea participației americane în perimetrul Neptun Deep.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Astăzi în AGA Romgaz s-a aprobat tranzacția cu Exxon. Săptămâna viitoare se va semna contractul dintre Romgaz și Exxon. Decizia de investiție va putea fi luată de către OMV Petrom și cei de la Romgaz, la finalul anului acesta sau începutului anului viitor” a declarat ministrul la televiziunea națională.

Producția României se va dubla odată ce gazele din Marea Neagră vor fi exploatate

“Am avut discuții cu cei de la Romgaz și de la Petrom și odată ce vor intra în acest proiect, noi vom încerca să urgentăm și să ardem niște etape, să ajutăm cât se poate cu partea birocratică, cu avizele care nu au fost încă luate, în așa fel încât să grăbim acest lucru”, a specificat Virgil Popescu.

Ministrul a subliniat că partea pozitivă este că producția României se va dubla, vorbim de independență completă și vom deveni furnizor de securitate energetică națională.

Gazul găsit în perimetrele onshore, de mare adâncime, în România

“Dorim să punem primele gaze din perimetrul Caragele în exploatare până în 2024. Vorbim despre încă o resursă care vine mai repede decât gazele din Marea Neagră”, a mai declarat Virgil Popescu.

Ministrul a mai declarat că în acest moment România produce mai mult gaz decât consumă, evident consumul fiind mai mic datorită perioadei de primăvară-vară.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. ExxonMobil este compania lui … Rockefeller.
    Familia Rockefeller controleaza industria peroliera ( in marea ei majoritate) si de asemenea controleaza industria farmaceutica la nivel mondial.
    Bineinteles…vaccinuri..🙄

  2. Cedarea tuturor resurselor tarii de catre slugoii si Iudele dambovitene se face conform sloganului: Totul pt straini, nimic pt romani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button