X

Geopolitica războiului: Gazprom a suspendat complet livrările de gaze către Polonia și Bulgaria

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gazprom a suspendat complet livrările de gaze către Bulgargaz (Bulgaria) și PGNiG (Polonia) din cauza neplății rublelor, a declarat compania rusă. 

“De la sfârșitul zilei de lucru din 26 aprilie, Gazprom Export nu a primit plăți pentru livrările de gaze în aprilie de la aceste companii Bulgargaz (Bulgaria) și PGNiG (Polonia) în ruble, în conformitate cu decretul președintelui Federației Ruse Nr. 172 din 31.03.2022, plățile pentru gazele furnizate de la 1 aprilie trebuie efectuate în ruble folosind noi detalii, despre care contrapărțile au fost informate în timp util”, a spus compania, citată de Interfax.

În acest sens, Gazprom Export a notificat Bulgargaz și PGNiG cu privire la suspendarea livrărilor de gaze, începând cu data de 27 aprilie și până la efectuarea plății în conformitate cu procedura stabilită prin decret.

“Bulgaria și Polonia sunt state de tranzit. În cazul retragerii neautorizate a gazului rusesc din volumele de tranzit către țări terțe, livrările pentru tranzit vor fi reduse cu acest volum”, a reamintit Gazprom.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat în 31 martie Decretul nr.172 “Cu privire la o procedură specială pentru cumpărătorii străini de a-și îndeplini obligațiile față de furnizorii ruși de gaze naturale”. În conformitate cu documentul, plata pentru gazul gazoductului rusesc furnizat după 1 aprilie 2022 contrapărților străine specificate în decret ar trebui să se efectueze exclusiv în ruble.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Dacă se plătește în euro, Russia nu poate să-și primească banii pentru că nu are acces la ei. SUA și EU au blocat accesul. Adică dacă vecinul îmi vinde roșii, eu iau roșiile, le consum după care îi arăt banii și îl asigur că îi pun deoparte ca să-l plătesc când va fi mai cuminte și mai ascultător. Dacă e cuminte, ascultător și își dă acordul ca nevasta lui să doarmă noaptea la mine, atunci s-ar putea să îi dau o parte din banii puși deoparte pentru el. Dacă nu, nu-i dau nimic dar continui să-i țin deoparte și să mai iau roșii de la el după regula anunțată mai înainte, așa că să stea liniștit și să-mi vândă în continuare roșii. Dacă tu ai fi vecinul, ai fi de acord cu asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button