X

[VIDEO] HRISTOS A ÎNVIAT! Venirea Sfântei Lumini, Ierusalim 2022

HRISTOS A ÎNVIAT!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

    1. Cu îngerească sabie de duh,
      cu suflete de crin
      și cu nestinsă candelă-a vegherii
      Biruitori s-ajungeți
      la țărmul de lumini
      și har al Învierii.

      Cu dragoste vă-nvăluie

      Părintele Constantin Voicescu

      1. Bartholomeu din Fanar, anunță un Paște comun cu ereticii în anul 2025.

        Fragment dintr-un mesaj pascal „al Întâistătătorilor „bisericilor” creștine din Turcia”, ca si cum ar fi fost adresat Singurului Trup al Domnului, Singurei Bisericii pe care o mărturisim in Crez!
        Ei speră să culeagă roadele ecumenismului sectelor pe care le-au numit „biserici” la pseudo-sinodul din Creta. Unde ne sunt preotii si episcopii marturisitori?
        Ei stau bine merci in nepasare! Din moment ce nu au reacționat la pseudo-sinodul din Creta, oare vor reacționa acum?

        „Dragi frați și surori în Hristos,
        Hristos a înviat!
        Într-adevăr, a Inviat!

        În calitate de Întâistători și reprezentanți ai „bisericilor” creștine din Turcia, suntem încântați să ne adresăm tuturor credincioșilor în timp ce sărbătorim Învierea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
        Din păcate, încă o dată Paștele în bisericile din est și vest nu va fi sărbătorit în aceeași zi, ci, in anul acesta, cu o diferență de o săptămână.
        Ne rugăm să găsim în curând soluția necesară care să permită tuturor creștinilor din întreaga lume să sărbătorească cea mai importantă sărbătoare a credinței noastre la aceeași dată.
        O bună oportunitate pentru o astfel de inițiativă ar putea fi aniversarea a 1700 de ani de la primul Sinod Ecumenic de la Nisa in anul 2025. […]”

        Bartholomeu Patriarh din Fanar

        Ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη ο πατρ. Βαρθολομαίος, προαναγγέλλει κοινό Πάσχα με τους αιρετικούς το 2025. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
        https://tasthyras.wordpress.com/2022/04/23/%ce%be%cf%8d%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b7-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84/#more-49144

          1. Adevarat a Inviat!
            Vor fi si marturisitori, insa turma va fi ademenita de oficialii ecumenisti!

  1. HRISTOS A ÎNVIAT!
    De este cineva creştin bun şi iubitor de Dumnezeu, să se bucure de acest Praznic frumos şi luminat. De este cineva slugă înţeleaptă, să intre, bucurându-se, întru bucuria Domnului său.

    De s-a ostenit cineva postind, să-şi ia acum răsplata. De a lucrat cineva din ceasul cel dintâi, să-şi primească astăzi răsplata cea dreaptă. De a venit cineva după ceasul al treilea, mulţumind să prăznuiască. De a ajuns cineva după ceasul al şaselea, să nu se îndoiască, nicidecum, că de nimic nu va fi păgubit. De a întârziat cineva până la ceasul al nouălea, să se apropie, nicidecum îndoindu-se.

    De a ajuns cineva abia în ceasul ai unsprezecelea, să nu se teamă din pricina întârzierii, că darnic fiind Stăpânul, primeşte pe cel de pe urmă ca şi pe cel dintâi, odihneşte pe cel din al unsprezecelea ceas ca şi pe cel ce a lucrat din ceasul dintâi; şi pe cel de pe urmă, miluieşte, şi pe cel dintâi mângâie; şi aceluia plăteşte, şi acestuia dăruieşte; şi faptele le primeşte; şi gândul îl ţine în seamă, şi lucrul îl preţuieşte, şi voinţa o laudă.

    Pentru aceasta, intraţi toţi întru bucuria Domnului nostru: şi cei dintâi, şi cei de al doilea, luaţi plata. Bogaţii şi săracii împreună bucuraţi-vă. Cei ce v-aţi înfrânat şi cei leneşi, cinstiţi ziua. Cei ce aţi postit şi cei ce n-aţi postit, veseliţi-vă astăzi. Masa este plină, ospătaţi-vă toţi. Viţelul este mult, nimeni să nu iasă flămând. Gustaţi toţi din ospăţul credinţei; împărtăşiţi-vă toţi din bogăţia bunătăţii. Să nu se plângă nimeni de lipsă, că s-a arătat împărăţia cea de obşte.

    Nimeni să nu se tânguiască pentru păcate, că din mormânt iertare a răsărit. Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a slobozit pe noi moartea Mântuitorului; a stins-o pe ea cel ce a fost ţinut de ea. Prădat-a iadul cel ce s-a coborât în iad; umplutu-l-a de amărăciune, fiindcă a gustat din trupul lui. Şi aceasta mai înainte înţelegând-o Isaia a grăit: iadul, zice, s-a amărât, întâmpinându-te pe tine jos; amărâtu-s-a, că s-a stricat. S-a amărât, că a fost batjocorit; s-a amărât, că a fost omorât; s-a amărât, că s-a surpat; s-a amărât că a fost legat. A primit un trup şi de Dumnezeu a fost lovit. A primit pământ şi s-a întâlnit cu cerul. A primit ceea ce vedea şi a căzut prin ceea ce nu vedea.

    Unde-ţi este, moarte, acul? Unde-ţi este, iadule, biruinţa? Înviat-a Hristos şi tu ai fost nimicit. Sculatu-s-a Hristos şi au căzut diavolii. Înviat-a Hristos şi se bucură îngerii. Înviat-a Hristos şi viaţa stăpâneşte. Înviat-a Hristos şi nici un mort nu aste în groapă; căci Hristos, sculându-se din morţi, începătorul celor adormiţi s-a făcut.

    Lui i se cuvine mărirea şi stăpânirea în vecii vecilor. Amin.

    (Sfântul Ioan Gură de Aur, Cuvânt de învățătură pentru Sfânta și Dumnezeiasca învierea a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos

    Pornind de acest citat, vedem că cea mai mare bucurie oferita creștinului cu acest prilej ar trebui să fie Sfânta Împărtășanie. Dacă s-ar întrerupe pentru o zi toate canoanele date la Spovedanie și nu ar fi atâtea opreliști pentru primirea Sfintei Împărtășanii cu prilejul prăznuirii Învierii Domnului, atunci în noaptea de Paști ar rămâne mai mulți la biserică până la Sfârșitul Sfintei Liturghii. Altminteri, prea mulți se mulțumesc cu Lumina sau cu Paștile care sunt bune, dar nu sunt cele mai importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button