X

Patriarul Kiril le-a cerut soldaţilor ruși să-și apere țara: ‘Rusia iubește pacea. Cu siguranţă nu căutăm războiul sau să facem ceva care le-ar putea dăuna altora’

Putin Kiril

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhul Kiril, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a ţinut duminică o slujbă pentru soldaţi, în care le-a cerut să îşi apere ţara “aşa cum numai ruşii pot” să o facă, în contextul în care Moscova îşi continuă campania militară din Ucraina, informează Reuters. 

În cadrul unei slujbe ţinute la Catedrala Forţelor Armate, în apropierea Moscovei, Patriarhul Kiril le-a spus unor militari, deopotrivă bărbaţi şi femei, că Rusia este o ţară care “iubeşte pacea” şi care a suferit mult din cauza războiului.

“Cu siguranţă nu căutăm războiul sau să facem ceva care le-ar putea dăuna altora”, a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

“Însă am fost crescuţi de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Şi vom fi pregătiţi să o apărăm, aşa cum numai ruşii pot să îşi apere ţara”, a adăugat el.

În vârstă de 75 de ani, Patriarhul Kiril a mai făcut declaraţii de susţinere a acţiunilor militare ale Moscovei în Ucraina şi consideră războiul un mijloc de apărare împotriva culturii liberale occidentale, pe care o descrie drept decadentă, în special din cauza acceptării homosexualităţii.

La slujba sa de duminică, Patriarhul Kiril a mai afirmat că este îngrijorat în legătură cu oamenii afectaţi de acest conflict armat.

“Toţi aceştia sunt oameni ai Rusiei Sfinte. Sunt fraţii şi surorile noastre”, a declarat el.

Sprijinul său pentru intervenţia militară, în care au murit mii de soldaţi şi civili ucraineni, i-a deranjat pe mulţi membri ai Bisericii Ortodoxe din ţară, dar şi din biserici din străinătate subordonate Patriarhiei Moscovei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. AVEȚI MARE DREPTATE. CEI CARE SUNT ÎMPOTRIVA RUSIEI ÎN ACEST RĂZBOI DIN UCRAINA NU SUNT CREȘTINI ORTODOCȘI CU FRICĂ DE DUMNEZEU CI SUNT DOAR CU NUMELE ORTODOCȘI DAR SUNT VÎNDUTI LUI SATAN SI ANTIHRIST.

 1. Au plecat vreo 5 mil de romani din tara dar nu prea sa mai intors nimeni, de ce? Pentru ca au vazut ce inseamna lumea libera, tot o tineti cu homosexuali, dar despre homosexuali si pedofilii ortodoxi nimic ? Asta e tot ce puteti spune ca e decadenta si homosexuali, da prinde la cine nu a iesit din tara si la cei batrani. Prima data cand am iesit din tara prin Ungaria si am trecut granita am simtit cum mi sa luat o ceata de pe minte si a devenit totul mai clar, apropo in vest chiar e mai luminos totul si natura e mai verde, aerul e mai curat, in Romania natura absolut peste tot e putin desaturata, totul are o mica tenta cenusie.

  1. STAI ACOLO ÎN OCCIDENT ȘI AMERICA DACĂ DACĂ ÎI IUBEȘTI AȘA DE MULT PE SATANISTII SI ANTIHRISTII ĂȘTIA DIN AMERICA ȘI OCCIDENT

  2. Pavele ramai acolo unde esti daca esti in “raiul”vestic, noi ne simtim f bine aici in Romania …chiar daca am fost si noi plecati in vest, si credeam ca romanii sunt prosti, afla ca am intalnit oameni cu adevarat prosti, asa ca fratii nostri romani sunt cei mai destepti ..si lor le place sa traiasca in ROMANIA Gradina MAICII DOMNULUI !!!
   DOAMNE AJUTA !

  3. Problema este ca vestul legalizeaza homosexualitatea si decadenta…iar oamenii, din cauza “salariului”…nu mai vad acest lucru.
   Daca iti place sa faci lucruri impotriva firii…pastreaza pt tine asta, (vei da socoteala in numele tau in fata lui Dumnezeu) nu mai trage si pe altii dupa tine (“publicitate LGBT)
   si nu prezenta lucrul asta ca pe ceva normal.
   Asta face vestul…intelegi diferenta?
   Fi sincer cu tine…daca vestul incepand de maine, te-ar plati cu un salariu mai mic, cu al unui muritor de rand din Romania..unde ar fi aerul mai curat?!

  4. voua vi se pare ca in vest nu ajunge rasplata lui Dumnezeu? sa vezi ce foamete si cataclizme se asteapta anii apropiati, veti fugi ca sobolanii de akolo, cind nai sa ai ce minca si nu va fi lumina si motorina ceai sa faci cu milioane euro? dar in statele ortodoxe Dumnezeu va da roada, poate mai putina da va fi

 2. Pavele, Pavele, ai ochi dar nu vezi, ai minte dar nu o folosești.
  De ce crezi că “am simtit cum mi sa luat o ceata de pe minte si a devenit totul mai clar”? Poate pentru că ai plecat din zona țintă a atacului? Forțele întunericului de mult poartă un război nevăzut și ceea ce ai simțit este doar unul din fenomenele care au loc.
  Ceea ce refuzi să vezi este că în occident cușca este aurită și confortul este mai mare, doar pentru a nu vedea gratiile.
  ” În vest chiar e mai luminos totul si natura e mai verde, aerul e mai curat, in Romania natura absolut peste tot e putin desaturata, totul are o mica tenta cenusie.” Sunt mulți care aleg “ubi bene, ubi patria” și pierd drumul, se rătăcesc. Însă sunt mai mulți care au ales să plece doar pentru o viață mai bună, să trimită bani acasă familiei și să pună ceva deoparte să aibă un nou start în România. Se poartă un război, unii au ales să rămână și să lupte, alții să plece pentru a asigura supraviețuirea și a asigura resurse pentru cei lăsați în urmă.
  Unii, cei puțini au ales să devină “frunze – n vânt” și să trăiască clipa.
  Bucură – te cât mai poți, când te lovește “dorul de casă” nu există vindecare. Poți alege să trăiești până în ultima zi cu remușcări și regrete, acolo departe.
  Fiecare are drumul lui de străbătut și propria cruce de purtat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button