X

Parlamentul Ucrainei ar putea interzice mănăstirea Bănceni a IPS Loghin Jar, printr-un proiect de lege ce interzice Biserica Ortodoxă Rusă, iar proprietățile sale, naționalizate în 48 de ore

Un proiect de lege privind interzicerea activităților Bisericii Ortodoxe Ruse se află în dezbatarea Radei Supreme (Parlamentul Ucrainei), anunță Romanian Global News.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit sursei citate, dacă proiectul va fi adoptat, toate proprietățile bisericii și ale conducerii acesteia vor fi naționalizate în 48 de ore. Comunitățile religioase, în decurs de 14 zile, își pot schimba subordonarea pentru a-și păstra proprietățile.

În timpul schimbării subordonării comunităților bisericești, Serviciul de Securitate al Ucrainei va examina dacă acestea au cooperat cu ocupanții. Cei responsabili vor fi trași la răspundere.

„Articolul 3 se completează cu al cincilea paragraf, după cum urmează: Pentru protecția siguranței și ordinii publice, activitatea organizațiilor religioase (asociații) este interzisă, fie direct, fie în calitate de componente ale unei alte organizații (asociații) religioase al cărui centru (conducere) se află în afara Ucrainei într-un stat care este recunoscut de lege că a comis o agresiune militară împotriva Ucrainei și/sau a ocupat temporar o parte a teritoriului Ucrainei”, se menționează în proiectul privind modificarea legii referitoare la libertatea de conștiință și a organizațiilor religioase.

Parohiile românești din Nordul Bucovinei, Herța și Sudul Basarabiei care țin încă de Biserica Ortodoxă Rusă riscă la rândul lor să-și să fie interzise și să-și piardă propietățile. Acestea au posibilitatea să se alăture Mitropoliei Basarabiei, ca parte a Bisericii Ortodoxe Române, în cazul în care SBU, serviciu secret al Ucrainei nu va face presiuni pentru trecerea acestor parohii românești la Biserica Ortodoxă Ucraineană, notează sursa citată.

Contextul este unul complicat. Pe de o parte, patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a aprobat recent războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Pe de altă parte, avertizează sursa citată, autoritățile române trebuie să monitorizeze cu atenție situația și să reacționeze prompt la orice presiune sau amenințare la adresa preoților și credincioșilor români.

Potrivit Timpul.md, în Nordul Bucovinei, Herța și Sudul Basarabiei există cele circa 150 de parohii românești din care țin încă de Biserica Ortodoxă Rusă.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Sa nu slobozeasca Dumnezeu prin mana rusilor vre-o racheta asupra alora de lupta contra Sa. Indata ii va aduce pe uratorii aia de Hristos la judecata Sa.
    Va sufletelor lor de nimicuri.

    1. Nu, îi silește, ca si cu vaccinul. Dar nu se va întâmpla. Vor fi marturisitori si mucenici la nevoie, dar nu vor lepăda ortodoxia canonică. Dar un lucru e clar acum pentru care n-a priceput până acum: slugile spălate pe creier ani de zile trebuie să execute planul – distrugerea ortodoxiei, alungarea lui Dumnezeu din viața omului sub orice formă. Frică, boală, frică, război, frică, foamete, sărăcie, frică, vine astereoidul (stati pe’aproape ca o să vină si ăsta), frică blackout, frică, frică si iar frică… frica însă e calea spre iad, frica naște mânie, mânia – ură, ura naște suferința (din StarWars citire). Suferința este însăși iadul. Există o soluție simplă la toate: Slavă Ție Doamne! – dezvoltati-o fiecare după constiință si nu uitați că veți muri oricum, dar conteaza cum!

  2. da nui nimik ca mitropolia basarabiei are in frunte un mitroplit caterisit in 1992 de BORU? conform canoanelor numai cel ce a oprit de la slujire are dreptul sa scoata interdictia, astfel mitropolia basarabiei e ca o schisma pe teritoriul canonic a altei patriarhii, stiu ca nu va place dar canoanele sunt canoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button