X

Noua hartă a Ucrainei, convenită de Occident cu Rusia: României i-ar reveni Bucovina de Nord!

Un parlamentar ucrainean a prezentat o hartă a "noii Ucraine" pe care a văzut-o la televiziunea de stat din Polonia: României i-ar reveni Bucovina de Nord!

Ilia Kiva, fost parlamentar în Ucraina, a prezentat pe canalul său de Telegram o hartă a țării sale (foto), pe care susține că a văzut-o la televiziunea de stat poloneză, TVP 1.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform lui Kiva, aceasta ar fi harta asupra căreia Occidentul s-ar fi înțeles cu Rusia, în urma războiului din Ucraina. Harta este însoțită de comentariul: „Harta arătată pe canalul polonez de televiziune. Tot ce-am vorbit înainte și pentru ce Vestul este pregătit”. Kiva nu a menționat în ce context a arătat TVP1 acea hartă și nici alte detalii. Pe imagine se vede logoul TVP 1 și este în poloneză, dar nu este confirmată de nicio altă sursă.

Conform acelui document, estul Ucrainei ar reveni Rusiei, inclusiv Bugeacul. Vestul țării ar reveni Poloniei, Transcarpatia ar reveni Ungariei, în timp ce României i-ar reveni Nordul Bucovinei. Această hartă apare în contextul în care Polonia se gândește să trimită „trupe de menținere a păcii” în Vestul Ucrainei, iar lideri de la Budapesta vorbesc despre revenirea Transcarpatiei la Ungaria. Ilia Kiva a fost deputat în Parlamentul de la Kiev până pe 15 martie, când a fost exclus pentru comentarii favorabile asupra invaziei ruse din Ucraina.

Ilia Kiva nu este un personaj lipsit de importanță, dat fiind faptul că a fost consilierul ministrului de interne de la Kiev, Arsen Avakov, între 2016-2017. De asemenea, el a fost reprezentantul temutului lider al grupării extremiste „Sectorul de Dreapta”, Dmitro Iaroș, pe când acesta a candidat la președinția Ucrainei, în 2014. Kiva a deținut și funcția de prim-adjunct al șefului poliției ucrainene din regiunea Donețk, cu gradul de maior.

După acest parcurs naționalist ucrainean, Kiva a trecut în tabăra pro-rusă în 2019, când a candidat la președinție din partea Partidului Socialist. Apoi a ajuns în Parlament ca membru al grupării „Platforma Opoziției – Pentru viață”, acuzat de pro-rusism. Acest partid a fost scos în afara legii de către Zelensky, alături de alte 10 formațiuni, recent. În fine, la începutul invaziei ruse din Ucraina, acesta a salutat decizia Moscovei, afirmând că „ucrainenii, rușii și belarușii sunt același popor”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. Probabil e viziunea vestului… Mă indoiesc ca Putin să aibe o pretenție așa modest.
  Harta nu are nici logică!
  Trupe ruse au coborât dinspre Belarus direct spre Kiev și nu degeaba! Este evident ca vor Kievul. Cu sau fără tratative, granița Federației Ruse va fi pe Nipru pentru a încadra și Kievul. Sunt prea multe ambiții vechi și interese, atât din partea Federației Ruse cât și a Bisericii Ortodoxă Ruse ca să renunțe la vechea capitală si patriarhie rusă, tocmai acum când au o așa oportunitate.
  Iar sudul Basarabiei între Dunăre si Nistru (Buceag) NU cred că va fi cedat de Occident, că nu-i vor pe Ruși la gurile Dunării! Ce se va întâmpla cu Buceagul?
  România nu prea are șanse să obțină și Buceagul că e țară NATO și Rusia se va opune. Pe deasupra nici occidentalilor ( de fapt licuricilor) nu le surâde ideeia ca România să devină prea mare. Ca alternativă și compromis, Buceagul rămas stingher, fără nicio legătură cu viitorul Stat Ucraina, posibil că va fi anexat Republicii Moldova cu conditia să nu intre în NATO ( țară tampon).
  În rest, conform strategiei de până acum a lui Putin, chiar și dupa încetarea conflictului, bănuiesc că la granița Ucrainei cu Polonia o să tot “întârzie” o ” armata a 14″ cu familii, căței si purcei, creînd o nouă “transnistrie” drept zonă tampon…
  În orice variantă, Ucraina nu va mai fi ce a fost…

 2. Hai sa fim seriosi !! :)) Demult nu mai exista ţări in sensul adevarat al cuvantului ci doar sfere de influenţă. Atât. Este foarte evident ca totul a fost aplatizat din punct de vedere economic, moral, social, cultural si perceptual in vederea convergentei spre “viitorul de aur al omenirii”. De ce ?… De dresaj

  1. Sa le zică cineva la patrioții aia că au greșit steagul de pe site :) daca nici ordinea culorilor steagului tau nu o știi … Ce patriot ești ?

 3. Stalin a furat teritorii și de la Slovacia. Și sudul Basarabiei?

  Decât așa, mai bine lipsă. N-avem nevoie de frontieră comună cu Rusia.

 4. Dar de ce sa le dea ungurilor asa mult? Transcarpatia conține Maramureșul pierdut, și mai sunt mulți romani pe acolo. Chiar e ciudata harta și extrem de nedreaptă pentru Romania

 5. Harta nu arata rau deloc: Ucraina ar fi readusa in matca ei, Romaniei i-ar reveni o parte din teritoriul pierdut – Bucovina de N. Dar mi-e extrem de greu sa cred ca occidentul – care, in prezent, ii pupa atat de tare in c*r pe ucrainieni, accepta asa ceva.

 6. Pe stadionul Lujniky din Moscova, in prezenta lui Putin si 200000 de rusi s-a cantat:
  “Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova / Acestea sunt țara mea / Sahalin și Kamceatka, munții Urali / Aceasta este țara mea / Teritoriul Krasnoiarsk, Siberia și regiunea Volga / Kazahstan și Caucaz, precum și Țările Baltice.” De unde pana unde ipoteza cu impartirea Ucrainei ? PUTIN VREA TOTUL !
  Mai curand se soreste o extindere a conflictului, si popoarele vecine trebuie momite ca sa intre in razboi…

 7. Vise poloneze ! Ucraina va fi desfiintata din cauza ukronazilor finantati de sua ! Iar Rusia nu va ceda nimic tarilor care s-au facut curve nato !

 8. Daca e asa mare prietenie intre Romania si Ucraina, mai nou, ca sa nu ajunga ocupate de rusi teritoriile romanesti, nu mai bine le-ar ceda acum Ucraina, Romaniei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button