X

NATO pare a se pregăti de un conflict major cu Rusia. Grecia, Bulgaria și România vor fi puternic înarmate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Războiul ruso-ucrainean aduce schimbări din temelii în doctrina Alianței Nord-Atlantice și, prin urmare, și în ceea ce privește poziția Greciei în următorii ani în cadrul NATO, scrie economico.gr, citată de Rador.

Prin decizia de a trimite sisteme de armament compatibile cu know-how-ul pe care îl dețin forțele armate ucrainene (20.000 de kalașnikovuri, 815 lansatoare RPG-18 și 122 de rachete pentru lansatoarele RM-70), Atena și-a arătat de la început voința de a merge pe aceeași linie cu atitudinea – logică – a Alianței de a sprijini Kievul.

În același timp, Grecia a început să se pregătească pentru modernizarea suplimentară a portului Alexandroupolis și transformarea lui într-un hub pentru întărirea părții de sud a flancului estic al NATO, adică a Bulgariei și României.

3.000 de militari și echipamente trimise prin Alexandroupolis în Bulgaria și România.

Cea mai recentă evoluție, dezvăluită joia trecută de ziarul Kathimerini, se referă la intenția forțelor armate americane de a transporta prin Alexandroupolis în total 3.000 de militari și personal, precum și echipamente.

Se așteaptă ca în următoarele zile și ore să sosească nave cu capacitatea de a transporta importante sisteme de armament, care vor fi transferate de la Alexandroupolis în Bulgaria și România.

Grecia se transformă într-un hub pentru transferul de forțe

În esență, Grecia se transformă într-o poartă pentru transferul de forțe către aceste două țări, care datorită statutului lor de state cu ieșire la Marea Neagră dobândesc o nouă importanță pentru NATO, iar rolul lor este crescut la nivel de front nou (frontline states).

Săptămâna trecută, secretarul de stat american Antony Blinken, aflat în vizită la Vilnius, a făcut încă un pas înainte, activând Forța de reacție rapidă (NRF) a NATO și vorbind despre necesitatea staționării permanente (permanent stationing) a unor forțe aliate în flancul estic.

În esență, se schimbă total conceptul de apărare colectivă (collective defense) a Europei de Est, care în următorii ani va fi înzestrată cu capacități și prezență militară sporită.

Un punct de trecere cu mare valoare geografică

Prin portul Alexandroupoli, situat în partea de nord a Greciei, și prin baza Souda din Creta, Grecia devine un pasaj de trecere cu o mare valoare geografică, întrucât este situată la mică distanță de Marea Neagră, dar oferă și acces spre estul Mediteranei, unde marina rusă de la baza siriană Tartus reprezintă o îngrijorare permanentă pentru NATO.

Grecia reprezintă deja o verigă crucială în cadrul NATO datorită capacităților Forțelor sale Aeriene, comparabile cu foarte puține state membre NATO din regiunea mai largă, cu excepția Italiei, care, însă, se află la o distanță mai mare din punct de vedere geografic.

Avioanele grecești patrulează deja pe cerul Macedoniei de Nord și Bulgariei, în timp ce încă din prima zi a invaziei ruse, au fost activate aeronavele din Escadrila 380 a Sistemului Aeropurtat de Avertizare Timpurie și Control (ASEPE) de tip Erieye EMB-145 AEW&C pentru monitorizarea țărmurilor de la Marea Neagră din Bulgaria până în Delta Dunării la granițele României.

Grecia va contribui și cu forțe la NRF

În perioada următoare, Grecia va trebui să contribuie și cu forțe la NRF, care a fost desfășurată în tot flancul estic al NATO și care este întărită permanent.

Și în acest caz, se așteaptă ca serviciile Forțelor Armate elene să fie solicitate pentru consolidarea prezenței aliaților în Bulgaria și România.

Totodată, zilele trecute, elicopterele UH-64 Black Hawk și „Apache” (AH-64) ale Brigăzii Aeropurtate ale Forțelor Aeriene ale SUA au fost transportate prin intermediul Greciei în Polonia. E deja de prisos să subliniem și prezența constantă a unor mari portavioane în mările grecești, precum cel american „Harry S. Truman” și cel francez „Charles de Gaulle”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. The real motivation, the reason for creating a war will always be the same: geo-engineering of population, numbers control, and exploitation of the human spirit at all levels.

  Who is causing all this?
  Those who benefit from human suffering on all levels, those who “eat” Lush which is nothing more than creative energy of manifesting realities coming from beings with connection to the Original Source, real humans.

  These beings cannot exist on their own, because they are egregores of human creation, manifested directly as a result of the concentration of creative attention of human beings.

  Fear concentrates all attention on the object of that fear, blinding reason and vision all around. This is Lush. It is not a substance per-se as Adrenochrome would be although it is of course related. Or it could only be seen to be interpreted as a substance when viewed from the etheric side point of view.

  The creative concentration of reality manifestation formed from fear is very strong, precisely because of its blinding concentration. Without this such entities would disappear, for they cannot sustain their existence alone. They need human suffering to sustain themselves, because they are a product of the human mind. Direct manifestation of all the fears that they have, focused in a single entity form. If you stop paying attention to it, they will dissolve.

  Where are they and who exactly are they?
  They are not local, they are all over the world, they are energies that only manifest as something at certain times when conditions are propitious, and they will always be propitious only by the direct intervention of the creative attention of humans. When they come together to fear a single thing in a specific place, visible entities can emerge in the form of what they call demons, apparitions or whatever they want to call them.

  And by pinpointing as much as possible where they are:
  This comes from just the point where the human becomes the non-human. That threshold of mutual interference, of difficult interaction. It is where the humans behind the Secret Societies merge with the dark entities egregores of humanity, which they, of the deep Cabal, worship.

  So this problem is of a purely human nature or genesis in that they are being victimized by their own creations for not being able to control their own mind.

  https://swaruu.org/transcripts/what-are-wars-all-humanity-should-know-this-athena-swaruu

 2. Acum câțiva ani Maica Domnului a chemat la rugăciune în Kiev pe Sf. Paisie Aghioritul, Sf. Porfirie, Sf. Iacov Tzalikis, Sf. Ioan Rusul, Bătrânul Evmenie Saridakis și alți oameni sfinți în Ucraina, ca să se roage să nu vina un alt război mondial peste lume zicând:

  „Faceți rugăciune, să nu înceapă acum marele război, să dăm timp de pocăință oamenilor!” . Dumnezeu a amânat războiul pentru rugăciunea lor, dar până la urmă Sf. Ioan Rusul a spus: „Nu, trebuie să fie război, căci nu există alt chip prin care să se tămăduiască această lume!”

  https://ortodox.md/o-marturie-cutremuratoare-a-batranului-evmenie-saridakis-despre-razboiul-din-ucraina/ 12:05, luni, 28 februarie, 2022
  Saitul pare sa fie al lui vladica Vladi,ir din Chisinau.

  PS: Personal CRED ca WW3 nu va porni din Ucraina, desi acolo acolo vor fi mari tragedii.

 3. Preot Nicolae Tanase – Valea Plopului, jud Prahova
  ”… Cred că problema noastră trebuie sa fie asta: propriul sfârșit!… Restul e treaba altora, (pregătiți ani de zile pe bani mulți)… sa o facă (analize, previziuni)!…
  Genunchiul la *rugăciune*…*minte* *trează*… *fapte bune*… *Spovedanie*… *Liturghie*… *RUGĂCIUNI* pentru refugiați si prigoniți, rugăciuni pentru luminarea mintii conducătorilor aleși de majoritate si permisi de Dumnezeu și, mai ales, *încetarea războiului cu Dumnezeu*, având ca *arme contra Lui PĂCATELE noastre* dintre care cele mai mari: AVORTUL CHIRURGICAL, AVORTUL HORMONAL (sterilet și pastiluțe…), FOLOSIREA MIJLOACELOR CONTRACEPTIVE (prezervativ… planificare…etc)…  FECUNDAREA IN VITRO… 
  Am tot urmărit zilele acestea direcția creștinilor.
  *Nu ne mai trezește nimic conștiințele, nici boala, nici războiul,* până la urmă, *fiecare zi în plus este un mister.*
  *A început Postul* cel Mare, slujbe, spovedanie, program liturgic extrem de variat și *oportunitatea de a schimba cu adevărat ceva în interiorul nostru.*
  Frica unui război care ar putea da peste cap toate planurile și idealurile noastre ne-a pus în situația să *luăm cu asalt ceea ce iubim mai mult și de ceea ce ne îngrijim în primul rând : pântecele nostru!!!*
  *Cozi și aglomerație în toate magazinele. Isterie,* o frică obsesivă de a nu rămâne cu frigiderul gol.
  Recent s-a declanșat o altă nebunie, cozi de sute de metri la cele mai multe stații de benzinărie.
  **În biserici liniște și câțiva oameni. Nu am văzut cozi la spovedit,* nu se înghesuie lumea la Denia Canonului.
  *Vai nouă! Sufletul este ultima noastră grijă în orice situație.* Nu o luați ca o mustrare, este doar ceea ce cu toții puteți vedea.
  Când se declanșează alarma de incendiu fiecare din noi încearcă să-și salveze din casă lucrurile pe care le prețuiește cel mai mult : unii pun mâna pe bani și alte bunuri materiale. Alții caută să-și tragă în fugă doar câteva haine pe ei. Firesc ar fi să scoatem înainte de orice soția și copiii, sufletul și veșnicia noastră. Dar *suntem atât de lipiți de material, încât mi-e frică că cei mai mulți am uitat că suntem veșnici.*
  _Să nu uităm de sufletele noastre fraților, acum, până când nu este prea târziu!!_
  … Omul religios trebuie să aibă o rânduială. Pentru că religia trebuie să fie liber-consimțită,… adesea omul alege ce vrea și cum vrea în necunoștință de cauză.
  *În Biserica Ortodoxă, creștinii trebuie să aibă o rânduială. Fără rânduială creștinii pot deveni vulnerabili.*
  Auzim adesea: ”…Cred că mi s-au făcut vrăji!…” Subiectul e foarte amplu de discutat. Până a ajunge să cunoaștem mecanismul prin care se poate face rău cuiva,… ar trebui să știm cum devenim imuni la vrăji, farmece și orice lucru rău sau lucrare a dracului, mai precis *cum facem să fim imunizați ca orice rău să nu pătrundă în noi.*
  De știut:
  Biserica nu furnizează ”Servicii”. Biserica este MAMA noastră!…
  Biserica oferă o masă în fiecare duminică și sărbătoare și chiar în restul zilelor Fiilor ei. Masa aceasta este tocmai împărtășirea de și cu Dumnezeu…
  *Cine n-are BISERICA de MAMĂ,… n-are pe DUMNEZEU de TATĂ*!
  Deci: cine nu merge la Biserică rămâne nemâncat.
  Mersul la Biserică înseamnă:
  – _Participare la Slujbe_
  – _Cunoașterea Învățăturii de credință_
  – _Spovedania_
  – _Fapte de Milostenie_
  – _Post după rânduiala Bisericii_
  – _Continuarea rugăciunilor acasă._
  – Și multe altele potrivite unor fii ascultători ai Bisericii.
  Învățăturile străine, noi, nu înseamnă că ne fac a trăi în prezent, ci în confuzie. Nu trebuie să fim moderni, ci înnoiți!… Iar *Dumnezeu le-a făcut toate BUNE FOARTE*!
  Este imposibil să înțelegem cum ne oameni de primă mână se contaminează de un autor, sau de o carte, sau de o idee!…
  Nu există preoți cu ”har” și preoți ”fără har!” De aceea nu trebuie să alergăm după preoți ”speciali”, ci să ținem de preotul parohiei noastre sau de un preot la îndemâna noastră pentru a putea să ne spovedim des.
  Când într-o familie se practică uciderea programată a copiilor, copiii uciși strigă împotriva fraților lor vii din cauza cărora au fost omorâți după principiul CRIMINAL: ”… să-mi trăiască cei care îi am și să am ce le oferi!…”
  Pentru asemenea păcate trebuie făcut CANON,… adică așezat copil în loc…, convingând mame să nu mai avorteze… canon urmat apoi de lacrimi de pocăință.
  Foarte mulți cer dezlegări, dar… dezlegările își au rostul lor. Nu se pot citi dezlegări fără ca cel ce le cere nu e spovedit și e în afară de rânduială și apoi… bineînțeles, participarea la Sfânta Liturghie.
  Sfântul Maslu este pentru cei bolnavi, nu pentru orice fel de neajuns. Creștinii trebuie să ceară sănătate la Taina sf. Maslu, nu orice și oricum.
  Interesant și trist este faptul că baiat și fată trăiesc împreună, evită sau chiar ucid copii și își pun problema că nu le merge bine!… în conditiile în care regula Bisericii în vechime era: *necununatii nu se îngroapă în cimitir (din aceasta învățăm cât de grav este concubinajul,* dacă criminalii se îngroapă în cimitir)!!!
  Când nu avem rânduială în viata noastră, precum am zis mai sus, degeaba facem câteva prescripții religioase (aprindem lumânări, facem sfestanie în casă, post…). Dumnezeu nu poate fi șmecherit de noi!… El, în IUBIREA Lui ne primește oricum, dar DREPTATEA Lui nu lasă împlinirea dorințelor noastre.
  De aceea, *să nu căutăm PREOTI CU HAR, ci preoti sinceri cu mântuirea noastră* ,… “chirurgi iscusiti” care să intervină pentru distrugerea totală a păcatului.
  Când avem probleme în căsnicie …, dacă suntem fii ascultători ai Bisericii…, putem adăuga în rânduiala Rugăciunilor noastre citirea următoarelor Acatiste:
  – Sf. Petru și Fevronia
  – Sf. Arhanghel Rafael
  – Sf. IULIANA din Lazarevo
  – Sf. XENIA din PETERSBURG
  – Sf. Ierarh Nicolae
  – sf. Nicolae Planas
  Părintele Petroniu Tănase (1914-2011) zice:
  “Lumea e aşa de strâmbată şi de îndepărtată de Dumnezeu, încât lucrurile creştineşti i se par nebunie.”
  ” *Să nu ții păcatul mult timp nemărturisit, pentru că păcatul e ca o otravă,* așa cum spune Sfântul Macarie Egipteanul: paralizează sufletul! *De aceea se află lumea actuală așa de afundată în neputință, pentru că nu se spovedește* .”
  “Omul să se retragă din când în când, ca să se întâlnească cu Dumnezeu.”
  “Nu vă amăgiţi: de nu se va curăţi neamul acesta de patimi, Duhul Sfânt nu va veni peste el.”
  *Omul, dacă trăieşte în viaţă dezordonat, devine nesimţitor, nu îşi mai dă seama că un lucru e rău,* ajunge să *bea nedreptatea ca apa* . Face păcatele fără să îl doară capul.
  *Nici un păcat nu degradează fiinţa umană aşa de mult ca desfrânarea* , prin care îţi deteriorezi însăşi fiinţa ta. E încurajată pe toată linia, dar e o *lucrare potrivnică chemării omului, care nu îl duce la fericire, ci la chinurile veşnice.*
  _Nu poți fi om frumos fără să fii curat la suflet._
  Pocăinţa ne deschide calea cea nesfârşită a îndumnezeirii.
  *În ORTODOXIE,… nu avem NOROC, SOARTĂ, PREDESTINATIE, DESTIN,*… ci numai PRONIA (purtarea de grijă) a lui Dumnezeu și PRESTIINTA lui Dumnezeu.
  *A chema URSITORI la Botez înseamnă a pune copilul sub “alta protecție”…  a suprapune peste PRONIATOR o șansă inexistenta*, chiar dacă e în glumă.
  În zilele noastre a devenit activa proorocia Sf. Antonie cel Mare:
  ”… Va veni vremea ca oamenii sa înnebunească și cine nu va înnebuni va fi văzut de ceilalți ca nebun.”
  Sa ne întrebăm:
  Oare trăim aceste vremuri?
  Vremurile când spunem că:
  … e mai bine sa avortezi decât sa hrănești prunc,
  … mai bine sa curvesti decât sa îți întemeiezi o familie,
  … cand oamenii acceptă norocul și nu pronia,
  … când bărbații se împreună cu bărbați și femeile cu femei,
  … când banul e dumnezeu și
  …altul are putere asupra trupului tău sa îți bage ce vrea în el… și… cine nu e de acord cu toate acestea… e NEBUN…
  „Există și oameni care se îmbolnăvesc mai ușor. Mai ales *cei care vor să fie iubiți nu mor niciodată de moarte bună!*!
  Mai există și alții, care caută un răspuns sau o înțelegere din partea anturajului sau care au diferite dorințe. Viața lor este un chin. Așa cum suferi când stai pe cuie, tot așa suferă și sufletul lor. *Fiecare om cu dorințe este un om nefericit*. De exemplu:
  …fata nemăritată care vrea să se mărite,
  …bătrânul care vrea să nu încărunțească,
  …junele care se simte singur și vrea să-i dea Dumnezeu un prieten. Nefericit este și creștinul care dorește să-I fie pe plac lui Dumnezeu, să ajungă desăvârșit, dar, pentru că încă n-a ajuns așa, este plin de zbucium. Pe unul ca acesta, într-o bună zi, o să-l lase inima, ficatul, plămânii, se va îmbolnăvi. De ce? Pentru că vrea să fie desăvârșit. Dumnezeu nu spune așa ceva!! Noi Îi răstălmăcim cuvintele.
  În esență, toate acestea sunt niște căutări egoiste”  (Arhim. Emilianos Simonopetritul)
  COMENTARIU:
  *Cu cât îți dorești mai mult, cu atât suferi mai mult.* Nu contează că dorințele tale par bune sau rele.
  *Încearcă să înveți să te supui voii lui Dumnezeu, lepădându-te de dorințele* tale. El știe mai bine ce îți este de folos.
  *Ai răbdare și vei descoperi că și ce ți se părea a fi bun, în realitate nu era așa!!*
  *Roagă-te simplu: „facă-Se voia Ta”* și lasă totul în grija lui Dumnezeu.

  Religia diavolului:
  MINCIUNA
  Astăzi, mai mult ca niciodată, diavolul propăvăduiește “adevărul”. Are toate măștile la dispoziție.
  Este plin de “iubire”,
  de “pace”. Cu o singură condiție: să i te închini.
  Cu diavolul nu trebuie să faci pace niciodată. Vine ca un înger de lumină, dar își târăște coada și cu coarnele împunge CERUL.
  De ce are din ce în ce mai mulți adepți?!
  Pentru că oamenii au adunat faptele întunericului. Și aceste fapte ale întunericului (care și a le pronunța cu gura este rușinos) atrag ca un magnet pe tatăl lor.

 4. Cancel Your Travel Plans… Its About to Escalate
  https://youtu.be/NGFRZzaOdmw

  Arctic military bases are on high alert in Canada, US threatens Russia, NATO troop deployments ramp up. Europe is mobilizing for a bigger conflict, China battles its biggest wave of the virus to date, Iran firing missiles and the dollar as a global reserve currency is in doubt and the S is about to hit the fan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button