X

Soros trage sforile: Să sperăm că Putin și Xi vor fi înlăturați de la putere înainte de a ne putea distruge civilizația

george soros

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Invazia Ucrainei de către Rusia la 24 februarie a fost începutul unui al treilea război mondial care are potențialul de a ne distruge civilizația. Invazia a fost precedată de o lungă întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping pe 4 februarie – începutul sărbătorilor Anului Nou chinezesc și al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. La sfârșitul acelei întâlniri, cei doi bărbați au lansat un document de 5.000 de cuvinte, redactat cu atenție, care anunța un parteneriat strâns între cele două țări. Documentul este mai puternic decât orice tratat și trebuie să fi necesitat negocieri detaliate în prealabil.

Am fost surprins că Xi părea să-i fi dat lui Putin carte albă pentru a invada și a purta un război împotriva Ucrainei. Xi trebuie să fie foarte încrezător că va fi o simplă formalitate confirmarea sa, la sfârșitul acestui an, drept conducător pe viață al Chinei. După ce și-a concentrat toată puterea în propriile mâini, Xi a scris cu atenție scenariul prin care va fi ridicat la nivelul lui Mao Zedong și Deng Xiaoping.

După ce a obținut sprijinul lui Xi, Putin a început să-și realizeze visul vieții cu o brutalitate incredibilă. Apropiindu-se de vârsta de 70 de ani, Putin simte că dacă vrea să-și pună amprenta în istoria Rusiei, este acum sau niciodată. Dar conceptul său despre rolul Rusiei în lume este deformat. El pare să creadă că poporul rus are nevoie de un țar pe care să-l urmeze orbește. Acesta este opusul direct al unei societăți democratice și este o viziune care distorsionează „sufletul” rus, care este emoțional până la sentimentalism. […]

În iulie 2021, Putin a publicat un eseu lung în care susținea că rușii și ucrainenii sunt într-adevăr un singur popor și că ucrainenii au fost induși în eroare de agitatorii neo-naziști. Prima parte a argumentului său nu este lipsită de o justificare istorică, dat fiind că Kievul a fost sediul inițial al Bisericii Ortodoxe Ruse. Dar în a doua parte, Putin este cel care calcă în eroare. Ar fi trebuit să știe mai bine. Mulți ucraineni au luptat curajos în timpul protestelor Euromaidan din 2014.

Evenimentele din 2014 l-au înfuriat foarte tare. Dar armata rusă a avut rezultate slabe când i s-a ordonat să-și atace frații ucraineni. Corupția înrădăcinată în atribuirea contractelor de apărare a jucat, de asemenea, un rol important în performanța sa insuficientă. Totuși, în loc să se învinovățească, Putin pare să fi înnebunit literalmente. El a decis să pedepsească Ucraina pentru că l-a înfruntat și se pare că acționează fără nicio constrângere. El aruncă toată armata rusă în luptă și ignoră toate regulile războiului, nu în ultimul rând bombardând fără discernământ populația civilă. Multe spitale au fost lovite, iar rețeaua electrică care alimentează centrala nucleară de la Cernobîl (ocupată în prezent de trupele rusești) a fost avariată. În Mariupol asediat, 400.000 de oameni au rămas fără apă și mâncare de aproape o săptămână.

Rusia poate pierde războiul. Atât Statele Unite, cât și Uniunea Europeană trimit arme defensive în Ucraina și există eforturi pentru a cumpăra avioane de vânătoare MIG de fabricație rusă pe care piloții ucraineni știu să le piloteze. Acestea ar putea face toată diferența. Indiferent de rezultat, Putin a făcut deja minuni când vine vorba de consolidarea hotărârii și unității UE.

Între timp, Xi pare să fi realizat că Putin s-a dovedit a fi de neîncredere. Pe 8 martie, la o zi după ce ministrul chinez de externe Wang Yi a insistat că prietenia dintre China și Rusia rămânea „solidă”, Xi i-a sunat pe președintele francez Emmanuel Macron și pe cancelarul german Olaf Scholz pentru a spune că le susține eforturile de stabilire a păcii. Xi dorea reținere maximă în fața războiului pentru a evita o criză umanitară.

Este departe de a fi sigur că Putin se va alătura dorințelor lui Xi. Nu putem decât să sperăm că Putin și Xi vor fi înlăturați de la putere înainte de a ne putea distruge civilizația.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

10 comentarii

 1. Civilizatia va fi distrusa de cei care vor sa impuna homoxesualitatea ,pedofilia si deviatiile de tot felul ca unic mod de viata,care vor sa impuna lumii alimentele artificiale si chimizate ,vor sa arunce oamenii in Evul Mediu in numele combaterii poluarii.Vor pleca Putin si Xi ,veti ramane cu Biden,Kamala,Soros,Bill Gates si alti deviati din astia.Asa sa va ajute Dumnezeu.

 2. Gura pacatosului adevar graieste:

  “Nu putem decât să sperăm că Putin și Xi vor fi înlăturați de la putere înainte de a ne putea distruge civilizația.”

  Adica, tradus din limbaj subliminal, NOI (Soros, Gates etc.) NE distrugem civilizatia si speram ca vom trage dupa noi si ceea ce a mai ramas: chinezii si rusii, ca nu cumva sa ne incomodeze in acest demers

 3. Ce e cu articolul asta anti-realitate si pro-Maidan?
  Ineptiile din el apar doar in propaganda Apuseana.

  Nesemnat, …. oricum afirmatille sint aberante iar calificativele josnice.
  E citare din Soros? – sa se spuna!
  Si daca ar fi asa… Redactia e de acord sa fie trompeta lui si sa nu precizeze ca NU EXPRIMA OPINIILE… stiti cum se recuza altii, la case mai mari…

  Nimic despre provocarea, uneltirea si instigarea Apuseana, nimic despre rasturnarea “dreptului” prin asasinate in masa, nimic despre genocidul rus din est, nimic despre inventarea acestui tampon/cordon sanitar Est-Vest inclusiv prin creatura frankenstein-iana Jüd-Craina… nimic despre jidanimea parazita din Ucraina…. doar ura fata de un Putin imaginat de CIA si un Xi pictat ca un diavol…
  ============
  Nu va suparati, am mai vazut pe-aici derapaje de la minima ratiune (sa nu spun [si] de la bun-simt… “‘telectual”: nu sintem toti cititorii tampiti sa inghitim ineptiile globaliste!) si cred ca e ceva “lucratura” sistematica, “servici-sta” la Dumneavoastra, in Redactie.

 4. Una peste alta, Ucraina n-o să mai fie și nici nu merită să mai fie un stat la mărimea de dinainte de invazia rusă. Un popor trufas și asupritor care nu poate trăi în pace si demnitate cu celelalte etnii conlocuitoare. Să zică merci dacă o să mai poată rămâne cu un petic de țară din care să viseze în veci vecilor la Ucraina Mare, exact ca ungurii…

 5. Acum 10-15 ani intr-un interviu, parintele Dionisie de la Colciu (Sf Munte Athos) avertiza ca pacatele oamenilor din ce in ce mai mari, impreuna cu distrugerea nu numai a valorilor crestine dar si a valorilor naturale ale firii omului sadite de Dumnezeu in sufletul sau vor fi pedepsite printr-un razboi infricosetor. Nu se mai poate evita acest razboi, ci se pune doar problema sa mai fie amanat cat se poate de mult, pentru ca prin pocainta sa se mai salveze suflete. Ceea ce se va intampla in Ucraina – foarte probabilele mari suferinte prin care vor trece cei asediati – preinchipuiesc urgia ce va sa vina. Cum spun Sfintii Parinti, nu va mai exista pe pamant locscutit ce suferinte. E GRESIT SA MAI PUNEM PROBLEMA CU IDENTIFICAREA CELOR CE VOR CASTIGA SI A CELOR CE VOR PIERDE. Din Evenimentul Zilei: “Miliardarul american de origine maghiară George Soros a realizat o analiză în care vorbește despre riscul celui de-al Treilea Război Mondial, care are potențialul „de a ne distruge civilizația”. Potrivit miliardarului care și-a notat gândurile într-un articol de opinie publicat pe portalul Project Syndicate, noul război mondial a început deja pe data de 24 februarie, când președintele rus Vladimir Putin a decis să invadeze militar Ucraina. “. OBIECTVUL MAJOR AL OAMENILOR RESPONSABILI: macar “INGHETAREA CONFLICULUI”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button