X

Iraelul îi cere lui Zelenski să se predea

Premierul Naftali Bennett i-a spus lui Zelenski să se predea | Președintele Ucrainei a refuzat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul Naftali Bennett i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că îi recomandă Ucrainei să accepte oferta făcută de președintele rus Vladimir Putin de a pune capăt războiului, într-un apel telefonic, potrivit unui oficial din guvernul ucrainean. 

Potrivit oficialului, Zelenski nu a urmat sfatul lui Bennett.

Sursa a susținut că apelul telefonic a fost inițiat de Bennett. „Dacă aș fi în locul tău, m-aș gândi la viața oamenilor mei și aș accepta oferta”, a spus Bennett.

Răspunsul lui Zelenski a fost scurt: „Te aud”, a spus el.

„Bennett ne-a spus să ne predăm”, a spus oficialul. „Nu avem nicio intenție să facem acest lucru. Știm că oferta lui Putin este doar începutul”.

În ultimele două săptămâni, și mai ales după vizita lui Bennett la Moscova, biroul primului ministru și Ministerul de Externe au susținut că eforturile de mediere ale Israelului îi obligă să păstreze o abordare și mai prudentă și mai echilibrată.

Oficialul a mai spus că Israelul a cerut Ucrainei să nu solicite mai mult ajutor militar și de apărare, deoarece o astfel de solicitare ar putea dăuna eforturilor de mediere.

Potrivit oficialului, însă, biroul lui Zelenski nu vede rezultate ale medierii. El a spus că Bennett nu mediază, ci funcționează ca o cutie poștală și doar transmite mesaje între cele două părți. Potrivit acestuia, un mediator trebuie să încerce să pună cap la cap un compromis între cele două părți și să facă propriile oferte.

„Nu avem nevoie de cutie poștală”, a spus oficialul. “Avem destule. Dacă Bennett vrea să fie neutru și să medieze, ne-am aștepta să-l vedem desemnând pe cineva care să lucreze la asta zi și noapte și să încerce să ajungă la un compromis.”

Oficialii ucraineni cred că implicarea lui Bennett în eforturile diplomatice provine din faptul că nu dorește să adopte o poziție clară cu privire la invazia rusă de teamă că aceasta va afecta legăturile Israelului cu Rusia, potrivit The Jerusalem Post.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Comedianul nu se predă că Soroș si banksterii plătesc bine. Ce le pasă lor că creștinii se omoară între ei.
    Dar, după cum zice părintele Elpidie, Putin câștigă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE