X

ONG-ul unei apropiate al lui Cioloș se află în spatele mecanismului de cenzurare a presei

Events Archives - GlobalFocus

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Știrea referitoare la inițiativa de monitorizare guvernamentală a presei, pentru combaterea propagandei ruse și a știrilor false, a încins spiritele în mass media și în politică. Guvernul a anunțat că activitatea de monitorizare este independentă de funcționarea și structurile Guvernului. Tot Guvernul a făcut trimitere la un ONG care ar fi avut ideea – GlobalFocus Center.

Știrea inițială informa că un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la care s-a alăturat şi Guvernul României, împreună cu CNA şi mai multe ONG-uri, pregăteşte o platformă informatică, ce va scana presa online, dar şi bloguri şi reţele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare şi propagandă în contextul conflictului din Ucraina. Potrivit propunerilor transmise, prima dintre combinaţiile de cuvinte care vor aprinde becuri roşii de posibilă dezinformare şi propaganda rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în acelaşi text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau preşedintele Iohannis cu un context de “corupţie” ori “incompetenţă”, având ca marker de dezinformare expresii precum “mizerie” sau “furtişag”.

GlobalFocus Center anunță că ideile prezentate în presă sunt simple propuneri, iar inițiativa este 100% independentă. ONG-ul vorbește despre experți internaționali și analize puse la dispoziția oricăror beneficiari, fără însă a oferi nume. Nici pe site-ul organizației nu apar prea multe detalii despre identitatea presupușilor experți și ce anume îi recomandă. În schimb, la o căutare rapidă, se poate constata că GlobalFocus Center este condus de un director: Oana Popescu Zamfir. Aceasta a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii, în perioada Guvernului Cioloș. În 2019, Oana Popescu Zamfir, membră la acea vreme a PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, s-a aflat pentru o scurtă vreme pe lista de candidați a Alianței USR PLUS la alegerile parlamentare, poziție din care s-a retras.

Comunicatul GlobalFocus Center:

„MECANISMUL COORDONAT DE GlobalFocus Center PENTRU O INFORMARE CORECTA A POPULATIEI, IN CONTEXTUL CRIZEI DIN UCRAINA

Tocmai pentru ca guvernul a avut o comunicare deficitara in aceste zile, am vazut efectele (lumea ia pastile cu iod, se formeaza cozi la benzinarii, banci si birouri de pasapoarte) si am fost solicitati noi, ca experti, sa clarificam situatia , am luat initiativa de a crea, exclusiv impreuna cu colegi din alte ONG-uri, un mecanism prin care sa punem presiune pe guvern sa comunice mai prompt, mai corect, mai complet.

Acest mecanism este 100% independent, nu exista si nu va exista finantare guvernamentala (de altfel in momentul de fata nu exista deloc finantare – suntem in discutii cu parteneri internationali pentru identificarea acesteia!), guvernul nu va fi unicul beneficiar, nu lucram si nu vom lucra pentru guvern sau ca sa-l protejam, acesta este liber sa ia in considerare sau nu recomandarile noastre. Noi suntem integral responsabili pentru recomandarile pe care le facem, iar guvernul este integral responsabil pentru cum intelege sa reactioneze la ele. Va exista un protocol de colaborare intre acest task-force format din experti si beneficiari (inclusiv guvernul) care va specifica foarte clar ce face si ce este si mai ales ce NU face si NU este acest mecanism, astfel incat sa ne asiguram ca el sprijina, nu impiedica libertatea de exprimare. Toata activitatea noastra de pana acum a fost pusa in slujba informarii corecte si adesea acest lucru ne-a adus in conflict cu institutii politice sau guvernamentale.

Mecanismul nu este definitivat. Termenii de cautare circulati in public nu au nicio valoare, nu sunt cei definitivi, sunt colectati de la institutii guvernamentale si alti parteneri din societatea civila intr-un proces de brainstorming. Am solicitat contributii si idei de la mai multi parteneri, inclusiv de la guvern si asteptam in continuare sa ni le furnizeze. Pe baza lor, dar mai ales a metodologiei noastre, noi vom alege si decide cum vor arata algoritmii de cautare. Lista de parteneri cu competenta in domeniu ramane deschisa si ni se poate alatura oricine este interesat si poate sa aduca o contributie relevanta.

Din punct de vedere tehnic, vom folosi aplicatiile Pulsar si CrowdTangle pentru a identifica temele prioritare de discutie in spatiul public, instrumente care sunt disponibile, cu licenta, oricarei alte organizatii sau altor persoane care doresc sa faca propria lor monitorizare online si social media. Filtrarea finala privind recomandarile de reactie din partea institutiilor statului sau societatii civile/ mediului privat va fi insa facuta de experti. Vom transmite la final rapoarte regulate catre ONG-uri, asociatii patronale si sindicale, guvern, mediu academic, institutii care au un rol in comunicarea pe acele teme cu recomandari de reactie.

GlobalFocus Center este parte a unor retele internationale de experti de prestigiu care lupta cu dezinformarea (Beacon Project , Open Information Partnership , etc.) si pe baza acestei experiente, inclusiv in perioada Covid in care am derulat initiative similare (vezi linkuri mai jos), stim ce efecte devastatoare la nivel social poate avea comunicarea oficiala deficitara. Cand mecanismul de lucru va fi definitivat, va fi perfect transparent si vom fi bucurosi sa-l explicam oricui este interesat; de altfel, metodologia folosita este similara cu cea a partenerilor nostri, Bellingcat si DFRLab , cele mai prestigioase institutii in plan international care promoveaza informarea corecta, fact-checking si lupta cu dezinformarea si impreuna cu care am organizat in trecut cursuri de pregatire a expertilor din societatea civila si presa in utilizarea exact acestor instrumente pe care le folosim acum.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. O posibilă explicaţie a conflictului din Ucraina (extras dintr-un documentar din 2016)

    https://brighteon.com/efc0ed0d-65a8-4560-bb76-806e8894500c

    (video-ul original se vedea pe tot ecranul; ce arată brighteon acum din video nu e formatul iniţial) Dacă merge sacadat, puneţi să meargă la o rezoluţie mai mică.
    Clip-ul e din documentarul ”Ucraine on fire” (Tensiuni în Ucraina, produs de Oliver Stone şi apărut în 2016. În acest scurt fragment apar Putin, Viktor Yanukovitch (fostul preşedinte al Ucrainei, scos cu forţa din post în 2014 printr-o aparentă lovitură de stat deghizată sub forma unor proteste violente ale poporului), un analist numit Robert Parry.

  2. Conflictul din Ucraina văzut de un om (aparent) din armata rusă

    http://thesaker.is/the-opinion-of-a-professional-about-the-special-operation-in-ukraine-must-read/

    La adresa de mai sus se găseşte un text în engleză, despre care admin-ul acelui site spune că e traducerea manuală din rusă a unui mesaj transmis pe WhatsApp de un om numit Alexander Dubrovsky . Din detaliile pe care le dă omul, pare a fi un militar din Armata Rusă (posibil ofiţer superior) prezent în aceste zile în Ucraina.
    Din felul cum scrie, mie îmi sună ca un jurnal scris de un militar rus chiar pe front (posibil să fie ofiţer superior rus)

    Ce spune omul în textul lui:
    Conflictul ridică dificultăţi atât pentru ruşi cât şi pentru ucrainieni, deoarece mor oameni.
    Ruşii au primit ordin să minimizeze victimele în rândul civililor ucrainieni, dar trebuie să minimizeze pierderile şi din rândul gărzilor patriotice ucrainiene (Armed Patriotic Units – APU), adică civilii care au primit arme. Ruşii trebuie să nu provoace pierderi grele în rândurile APU, iar omul nu ştie cum ar putea să facă asta.
    Se opune categoric publicării datelor despre numărul de victime până la finalul operaţiunii, pentru a preveni folosirea datelor în războiul informaţional.
    Statul major rus a făcut o greşeală prin faptul că nu le-a explicat clar soldaţilor obiectivele operaţiunii, necesitatea ei, faptul că inevitabil vor apărea victime.

    Prima fază a operaţiunii

    Omul spune că forţele ruse au subestimat puterea ucrainienilor de a face război informaţional, război ideologic; au subestimat rezistenţa psihologică a lor. Ucrainienii îi aşteptau. Propaganda americană, prin media, a întors împotriva ruşilor populaţia civilă şi pe soldaţii din Forţele Armate ale Ucrainei (Armed Forces of Ukraine – AFU) care erau gata să fie neutri. Au făcut-o folosind milioane de dolari, mii de oameni din IT, corporaţii media globale. Aceştia au deprivat Ucraina de orice informaţie obiectivă despre acest conflict.
    Cele mai multe pierderi ale ruşilor au fost în primele trei zile, dar acum pierderile se reduc rapid. Armata rusă nu mai efectuează misiuni de menţinere a păcii şi de securizare a coridoarelor umanitare precum cel din Crimeea. Soldaţii ruşi au primit alte ordine, au devenit mai implicaţi, mai nervoşi, s-au regrupat; a dispărut orice speranţă că vor fi sprijiniţi de populaţia civilă a Ucrainei şi de soldaţi din AFU.
    Soldaţii ruşi au fost întâmpinaţi cu puţine flori şi bucăţi de pâine; oamenii au fost vrăjiţi de minciunile propagandei şi terorizaţi până la înnebunire de către nazişti. Propaganda din Ucraina a ajuns la un nivel canceros, dar omul spune că ruşii îi vor vindeca pe ucrainieni.
    În primele zile tactica ruşilor a fost ”recunoaşterea terenului prin luptă”, aplicată în Marele Război Patriotic (în al doilea război Mondial). Ruşii au efectuat o pătrundere rapidă şi adâncă în teritoriul ocupat de (ceea ce el numeşte) nazişti. Au scos la luptă unităţi din APU şi din Garda Naţională Ucrainiană (GNU) folosind grupuri tactice, i-au scos pe aceea din locaţiile lor.
    Uneori era imposibil să suprime piesele de artilerie şi mortierele ascunse în locaţii rezidenţiale, prin cartiere. Locaţiile urbane nu au putut fi curăţate metodic folosind formaţii de luptă.
    Acest fel de război este nefamiliar pentru veteranii ruşi, mai ales când zona aeriană este complet sub controlul ruşilor, aerporturile sunt pline de avioane de atac şi bombardiere, sistemele de rachete tactice şi rachete operaţionale sunt active, există multă artilerie grea. Acuma a devenit clar că denumirea corectă pentru ce se întâmpă e ”o operaţiune militară specială pentru denazificare”.
    Demilitarizarea Ucrainei era terminată la sfârşitul celei de a treia zi. APU a încetat să existe ca structură unită şi eficientă care poate fi condusă de la centru. Astăzi există zeci de grupuri de diferite mărimi care sunt izolate unele de altele, ascunse în oraşe. Nu au aprovizionare centralizată, nu au sprijin aerian, nu vin întăriri. Nu pot acţiona confom nici unui plan emis de Statul Major al Ucrainei. Acestea au devenit mase de oameni înarmaţi care au primit ordin să reziste până la moarte.
    Principalele grupuri ale APU – Nord şi Est – a fost lăsate fără comandă operativă. Acestea totalizează 22 de brigăzi care au primit misiunea onorabilă de a îneca Donbass-ul în sânge la începutul lunii martie. Spune că ruşii le-au luat-o înainte cu o săptămână sau două, începând propria lor operaţiune. În acest moment există 150.000 de soldaţi din APU (împeună cu rezerve naţionale) care sunt blocaţi în diverse locaţii, fără contact între ele. Acest lucru a fost reuşit de forţe ruse în număr mai puţin decât ei, şi în numai 5 zile.
    Nu există o rezistenţă organizată în alte zone operaţionale. Există grupuri separate de uniţăţi ale AFU, batalioane naţionale, grupuri de sabotaj. Toţi acţionează la discreţie, cu diverse niveluri de activitate. Nu au nici o posibilitate să se deplaseze în coloană, să se regrupeze, să îşi refacă stocul de muniţie, combustibil, echipament, nici măcar în depozitele locale. Toate locaţiile lor de aprovizionare sunt distruse în mod sistematic folosind avioane şi arme de mare precizie.
    Într-o săptămână maxim două, 80 % din AFU se va transforma în detaşamente deprivate complet de muniţie, combustibil, medicamente, hrană. Vor deveni extenuaţi mental şi fizic, fără o conducere unificată, fără obiective militare. Pentru o armată acesta e un lucru groaznic – demoralizarea şi destructurarea. În special pentru soldaţii ucrainieni (din armata regulată) care sunt ţinuţi sub teroare de detaşamentele Bandera. Soldaţii se tem pentru vieţile familiilor lor rămase în spatele frontului.

    A doua fază a operaţiunii

    Aşa cum mă aşteptam, se repetă scenariul din Siria. O populaţie ţinută sub teroare, printre care e imposibil să identifici militanţii. Armata rusă nu cucereşte astfel de localităţi unde se află batalioane Bandera (extremişti ucrainieni). În curând vom observa autobuze mergând înspre Vest, după ce nu vor mai avea susţinere din exterior.
    În alte localităţi se aplică o tactică diferită – oraşele respective sunt semi-încercuite. În acest fel, apărătorii sunt invitaţi să părăsească singuri oraşele . Ucrainienii nu desfăşoară coloane militare organizate, echipamente grele. Echipamentele grele sunt distruse. Există pericolul pentru ruşi să apară un mare număr de grupuri de sabotaj.
    La nivel strategic, sunt rezovate trei obiective ale operaţiunii speciale: minimizarea pierderilor în populaţia civilă şi infrastructura ucrainiană, minimizarea pierderilor în propriile unităţi ale ruşilor şi în armata Ucrainei.
    Dacă armatele ruse şi ucrainiană s-a distruge reciproc în mod violent, acest lucru ar fi un dar prea mare făcut Washington-ului şi Euro-Reich-ului, în opinia lui. Detaşamentele de partizani Bandera sunt enevante, dar ideea comandamentului nu e rea. De aceste grupuri se vor ocupa detaşamentele de contra-terorism, poliţia militară şi oamenii lui Ramzan Kadyrov din Garda Naţională Cecenă.
    Mercenari trimişi de Euroeich (aşa îl numeşte el) nu sunt organizaţi în unităţi de luptă (nu au avut timp), ci în grupuri tactice şi grupuri de sabotaj. Statul Major Rus deja a declarat că pe aceştia nu îi consideră combatanţi, nu li se aplică convenţia privind prizonierii de război.

    A treia fază a operaţiunii

    Nu voi spune în detaliu unde se desfăşoară luptele şi în ce fel, există destulă informaţie de la profesioniştii din zona publică. Dar spun că tot ce se întâmplă în operaţiune are loc conform planurilor. Ruşii nici măcar nu au început să trasfere rezervele de la graniţă – aceştia aşteaptă încolonaţi la graniţa cu Ucraina. Pierderile nu numai că sunt tolerabile (din punct de vedere al statisticii militare), sunt insignifiante. Nu există nici o singură unitate de luptă a ruşilor care să fi trecut prin re-formare sau odihnă, ceea ce înseamnă că e complet gata de luptă.
    Uitaţi-vă la hartă, estimaţi distanţele, ciocnirile constante, regrupările, manevrele pe zeci de km, şi gândiţi-vă – oamenii noştri se confruntă cu a treia armată a Europei (ca mărime) la care se adaugă formaţiuni naziste extrem de motivate. Militarii ruşi au nevoie să asigure mai bine spatele, să aibe un pic de odihnă, să menţină echipamentul, să facă un număr de lucruri neprevăzute.
    Nu este nevoie să presăm pe nimeni, nu trebuie să cerem acţiuni mai decisive – să fluture steagul victoriei deasupra Mariupolului, Sumy-ului, Chernihiv-ului, Kharkov-ului, Odessei; cu atât mai puţin asupra KIev-ului, unde sunt trei milioane de cetăţeni panicaţi şi îndopaţi cu propagandă. Obiectivele acestei opeaţiuni sunt la nivel strategic şi tactic. În acest capitol complet nou din arta războiului, graba e inacceptabilă.
    Colegul meu de la academie a întrebat ieri într-o postare: De ce ajutorul militar către Ucraina nu e distrus imediat ce ajunge la aeroport ? Cum este posibil ca avioanele de transport ale Nato să treacă prin spaţiul aerian al Ucrainei ? Nu cumva diplomaţii noştri încep să submineze eforturile armatei ? În privinţa celei de a treia întrebări: nu există nici o împiedicare, toate obiectivele operaţiunii speciale vor fi îndeplinite. Acest lucru este repetat categoric în fiecare zid de Lavrov, iar Puti a zis-o ieri. Macron nu a reuşit nimic cu medierea lui. Medinsky îşi bate joc în mod subtil de metrosexalii din delegaţia de negociatori ai Ucrainei. Nu ai cu cine să vorbeşti acolo. Uită-te la Comandantul suprem ucrainian. Are o personalitate ce se dezintegrează complet sub influenţa drogurilor. Americanii nu îi vor da voie să negocieze, şi proprii lui nazişti îl vor ucide. Obiectivul lor este altul – să distrugă complet ţara, să o scufunde în haos, aşa încât să nu mai rămână nimic pentru nimeni.
    Operaţiunea specială nu se opreşte, nu vor mai fi întârzieri. Fiecare zi de întârziere ne produce daune în mod categoric, deoarece apar probleme neprevăzute în plan diplomatic, politic, economic şi militar.
    În privinţa aeronavelor cu marcaje Nato care furnizează arme: acest lucru e imposibil prin aer, spaţiul aerian de deasupra Ucrainei şi de peste Sudul Rusiei este închis pentru zboruri. Ei vor face livrări de arme pe cale terestră, din Polonia. Noi nu vom distruge aceste convoaie cu ”ajutor umanitar”. De ce ? , mă întrebi. Mai bine întreabă-mă altceva – Cine mai exact deţine puterea în Ucraina ? Nazişti calificaţi. Au luat ostateci milioane de civili în oraşe, fără să le asigure coridoare umanitare, i-au condus pe oamenii speriaţi în subsoluri şi staţii de metrou. I-au otrăvit pe oameni cu minciuni despre ”atrocităţile ruseşti”, împuşcături în masă, execuţii, violenţă, bombardament greu (carpet bombing). EI pun civili înarmaţi cu pistoale-mitralieră lângă clădiri strategice de comandă şi control, cum au făcut în Kiev cu clădirea SBU (serviciul ucrainian de informaţii), aproape de catedrala Sfânta Sofia.
    Oamenii lui Zelensy şi batalioanele Bandera orchestrează o catastrofă umanitară, au lăsat în pace oraşele şi satele din Donbass şi aruncă în aer tot ce prind: poduri, staţii, benzinării. Amintiţi-vă cum a fost eliberată Ucraina în 1945 (din controlul armatei germane). Conducătorul nazist al germanilor a dat ordin să fie distrusă toată infrastructura Germaniei: ”Dacă pierdem războiul, nu mai contează de nici un fel că vor muri oamenii” (notă: Hitler a ordonat distrugerea infrastructurii, dar Albert Speer – Ministrul Economiei – a sfidat ordinul lui Hitler luni de zile şi nu l-a aplicat niciodată).
    Este util să cunoaştem ceva istorie pentru a putea anticipa comportamentul naziştilor. Aceasta e ideologia lor, normele lor de viaţă socială, aceasta e viziunea asupra lumii.
    Prin urmare, coloanele militare (cu ajutoare) nu vor fi distruse din trei motive: mai întâi, pentru că sunt trofee; apoi, acele arme nu vor ajunge la unităţile de luptă ale AFU şi la batalioanele naţionale din S-E – cei cărora le sunt trimise sunt blocaţi de ruşi; în al treilea rând, totul va fi transportat în camioane normale ale civililor (probabil vrea să spună că nu distrug coloanele pentru că vor să captureze intacte şi camioanele, şi muniţia). Suportul logistic al unităţilor AFU este făcut bucăţi, am distrus flote întregi.
    Se poate calcula cu precizie şi lovi exact camioanele cu containere ? Teoretic, da. Dar ţineţi cont că toate drumurile către vămile din Vestul Ucrainei sunt blocate cu coloane de maşini ale cetăţenilor care fug, coloanele se întind pe sute de km. Traficul acolo e foarte greu. În acele maşini se află femei şi copii. Iar Polonia şi Ungaia nu au extins punctele de verificare pe adâncime în teritoriul lor, nu au crescut capacitatea de verificare a vămilor aducând persoal suplimentar. Adică grănicerii ucrainieni şi colegii lor îi ţin pe oameni pe loc zile întregi la vamă. Vreţi să continui să descriu scenariul pe care se bazează cei de la Kiev şi de la Washington ? Sau vă daţi seama singuri ce fel de imagini se aşteaptă ”lumea civilizată” să dea la televizor ? Ei visează că ”ruşii însetaţi de sânge” vor începe să bombardeze maşinile civililor sau liniile de cale ferată.
    Dar este greu să crezi astfel de scenarii. Este clar pentru toată lumea – Ucraina este învinsă, nu mai poate fi ajutată de vestici indiferent câte arme trimit. Dar anumite cantităţi de arme cu siguranţă vor ajunge la Lyov, mercenarii şi trupele Bandera (extremişti) le vor primi. Iar apoi vor începe să comită acte de sabotaj oganizaţi în grupuri, vor intimida administraţiile locale din ţară, vor încerca să saboteze liniile noastre de comunicaţie şi aprovizionare. Dar aici avem de a face cu o altă operaţiune specială, una poliţienească. Această operaţiune va putea fi efectuată de ucrainienii înşişi cu un minim sprijin rusesc, de îndată ce îşi revin din şoc. Aceasta e ţara lor, ei trăiesc aici. Dar noi vom rezolva problema mai repede.
    Vreau să vă asigur, ne aflăm în a doisprezecea zi iar oamenii noştri acţionează într-o reaitate operaţională şi tactică diferită, piederile vor scădea rapid. Dacă la început a fost un ordin strict să nu se producă nici măcar ipotetic un rău civililor şi obiectelor civile, astăzi ordinul a fost modificat. Într-o singură frază: ”nu în detrimentul personalului militar (al Rusiei)”.
    Dacă tragem într-o coloană, va urma întregul protocol de acţiuni din manuale. Astfel de ordine pot fi aplicate numai în acest fel. Va suferi populaţia civilă ? Da, anumite pierderi sunt inevitabile, dar nu din vina noastră. Conform regulamentului, noi nu luăm cu asalt oraşele; trecem pe lângă ele sau acţionăm cu precizie chirurgicală folosind forţele speciale.
    Acum îi lăsăm pe ucrainieni să stea alături de trupele Bandera şi ”batalioanele teritoriale” păcălite de propaganda nazistă.
    Punctul final de cotitură va fi după ce vom securiza Harkov-ul şi vom bloca sau cuceri Odessa. Toate forţele eroice de auto-apărare din celelalte locaţii se vor destrăma singure. În oraşele încercuite deja sunt semne vizibile aşe catastrofei umanitare.
    Populaţia nu e pregătită moral să reziste până la unul. Reţelele de socializare din Ucraina sunt deja pline de mesaje din locuri unde administraţia locală a rămas în funcţie după ce a sosit armata rusă; alimentele sunt distribuite ca la carte, luminile stradale sunt aprinse, poliţia locală patrulează străzile. Cu fiecare zi care trece, isteria falsă va dispărea, apoi în mintea conducerii va apărea întrebarea: ce facem mai departe ?
    Oare trupele Bandera încercuite vor începe să comită atrocităţi în furia lor neputincioasă ? Desigur, noi (ruşii) vom încerca să facem toate eforturile pentru a-i salva pe copii şi pe bătrâni. Dar Putin nu va permite să suferim pierderi grele, acesta nu-i un astfel de război.

  3. Rugăciune pentru Pogorârea Duhului Sfânt

    1. Preasfântă Treime, dăruiește-ne Pogorârea Duhului Sfânt.

    2. Preasfântă Treime, dăruiește-ne Duhul Înțelepciunii care rodește dragostea.

    3. Preasfântă Treime, dăruiește-ne Duhul Înțelegerii care rodește seninătatea.

    4. Preasfântă Treime, dăruiește-ne Duhul Bunei Credințe care rodește sfințenia.

    5. Preasfântă Treime, dăruiește-ne Duhul Cunoștinței care rodește smerenia.

    6. Preasfântă Treime, dăruiește-ne Duhul Tăriei care rodește biruința.

    7. Preasfântă Treime, dăruiește-ne Duhul Temerii de Dumnezeu care rodește înfrânarea.

    8. Preasfântă Treime, dăruiește-ne Duhul Sfatului care rodește pacea.

    9. Preasfântă Treime, dăruiește-ne Darurile Sfântului Duh.

    10. Preasfântă Treime, dăruiește-ne rugăciunea inimii în Duh și în Adevăr.

    Rugăciune către Preasfânta Treime pentru smerenie

    1. Preasfântă Treime, iartă greșelile noastre și ale greșiților noștri.

    2. Preasfântă Treime,dă-ne să iertăm greșelile greșiților noștri.

    3.Preasfântă Treime, dăruiește-ne scutul postului și lancea rugăciunii.

    4. Preasfântă Treime, fă să nască, să crească și să rodească pomii credinței, nădejdii și iubirii noastre întru Tine.

    5. Preasfântă Treime, dă-ne să lucrăm pentru mântuirea poporului român creștin de pretutindeni.

    6.Preasfântă Treime, dăruiește-ne înțelegerea și lucrarea Sfintelor Scripturi.

    7.Preasfântă Treime, ceartă, leagă și alungă de la noi demonii și dușmanii.

    8.Preasfântă Treime, fă din rugăciunea noastră tămâia și smirna Ta.

    9.Preasfântă Treime, zidește în noi sălașul Tău.

    10. Preasfântă Treime, miruiește cu uleiul faptelor bune viața, inima, mintea, casa și țara noastră.

    Rugăciune către Domnul Iisus Hristos pentru trăirea Sfintei Evanghelii

    1. Doamne, Iisuse Hristoase, săvârșește în noi minunea nașterii Tale.

    2. Doamne, Iisuse Hristoase, dăruiește-ne Buna Vestire.

    3Doamne, Iisuse Hristoase, împărtășește-ne învățătura Ta.

    4. Doamne, Iisuse Hristoase, fă cu noi minunile Tale.

    5. Doamne, Iisuse Hristoase, dă-ne să trăim schimbarea Ta la față.

    6. Doamne, Iisuse Hristoase, dă-ne să ducem cu Tine crucea Ta.

    7. Doamne, Iisuse Hristoase, dă-ne să trăim învierea Ta.

    8. Doamne, Iisuse Hristoase, dă-ne să trăim Înălțarea la Tine.

    9.Doamne, Iisuse Hristoase, primește-ne la Cina ce de Taină.

    10.Doamne, Iisuse Hristoase, dă-ne să scriem cu viața noastră Evanghelia Ta.

    Rugăciune către Maica Domnului pentru mântuire

    1. Maica Domnului, fă din rugăciunea noastră tămâia și smirna ta.

    2. Maica Domnului, așază asupra noastră Sfântul tău omofor.

    3. Maica Domnului, alungă de la noi demonii și dușamnii.

    4. Maica Domnului, veghează împreună cu Sfinții Îngeri viața și adormirea noastră.

    5. Maica Domnului, roagă-te să ne ajute Dumnezeu să punem început bun pocăinței noastre și să facem voia Sa.

    6. Maica Domnului, roagă pe Domnul secerișului să trimită mulți secerători.

    7. Maica Domnului, dăruiește-ne răspunsul cel bun când în fața Domnului vom sta.

    8. Maica Domnului, dăruiește-ne smerenia, curăția, milostenia, cumpătarea, blândețea, îndelunga răbdare și hărnicia.

    9. Maica Domnului, vindecă-ne de mânie, mândrie, zgârcenie, lăcomie, desfrânare, invidie și lene.

    10. Maica Domnului, preaslăvește numele tău prin faptele, gândurile și cuvintele noastre.

    Rugăciune pentru certarea, legarea și alungarea demonului

    1.Preasfântă Treime, ceartă, leagă și alungă pe Antihrist, pe toți demonii și dușmanii noștri, ai poporului român și creștin.

    2. Bunule Părinte al Vieții, ceartă, leagă și alungă pe Antihrist și ia toată puterea lui care lucrează împotriva poporului român și creștin.

    3. Doamne, Împărate Ceresc, Duh al Tăriei Cel Care toate le plinești, ceartă, leagă și alungă pe Antihrist, pe toți demonii și dușmanii care lucrează împotriva poporului român și creștin.

    4.Sfântă Cruce, apără de Antihrist, de demoni și de dușmani pe toți românii și creștinii vii și adormiți, acum și pururea și în vecii vecilor.

    5. Maică Preacurată, Doamnă a Cerului și a Pământului, apără de antihrist, de demoni și de dușmani pe toți românii și creștinii, vii și adormiți, acum și pururea și în vecii vecilor.

    6. Sfinților Serafimi, Heruvimi, Arhangheli, apărați de Antihrist, de demoni și de dușmani pe toți românii și creștinii, vii și adormiți, acum și pururea și în vecii vecilor.

    7.Sfinți Îngeri ai Scaunelor, Stâpâniilor, Puterilor și Domniilor, ocrotiți cu puternicele voastre rugăciuni poporul român și creștin de demoni și de dușmani.

    8. Sfinților Îngeri ai Cerului, ocrotiți poporul român și creștin.

    9. Sfinților Apostoli, Ucenici, Mucenici, Ierarhi, Cuvioși, Părinți, apărați cu puternicele voastre rugăciuni poporul român și creștin.

    10.Sfinți Îngeri păzitori, ajutați-ne cu ale voastre, sfinte rugăciuni.

    Rugăciune plină prescurtată ( cu câte trei metanii):

    1.Milostive fiți cu noi Preasfântă Treime și Maica Preacurată Născătoare de Dumnezeu. 2.Milostive fiți cu noi toate Puterile Cerești și Îngerii din Ceruri. 3. Milostivi fiți cu noi Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil, Rafail, Iegudiil, Selafiil (Salatiil), Uriil, Varahiil și tot soborul Sfinților Arhangheli. 4. Milostivi fiți cu noi Toți Sfinții Cerului. 5. Milostivi fiți cu noi Toți Îngerii noștri păzitori.
    Sursa: cartea ,,Puterea rugăciunii”, Orhei, 1994

    1. Referitor la satana asta oana popescu, e o alta iuda descoperita de DUMNEZEU…
      E plina tarisoara de astfel de tradatori…oare cand vom scapa de ei ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button