X

Zelenski dispus la compromis: Putem discuta asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile nerecunoscute

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Rusiei, Volodimir Zelenski, a anunțat că este pregătit să poarte un  dialog direct cu Vladimir Putin, pentru încetarea focului. 

Oficialul Ucrainei susține că se pot face compromisuri în privința teritoriilor ocupate temporar și a republicilor nerecunoscute, dar nu se pune problema capitulării, informează stiripesurse.ro, care citează ABCNews.

Zelenski a dat de înțeles că este dezamăgit de modul în care a reacționat NATO în acest conflict militar și nu mai „ține” ca Ucraina să adere la această alianță.

„Nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a declarat Zelenski, potrivit sursei citate.

Propunerile Ucrainei sunt de a oferi garanții de securitate oamenilor care trăiesc în teritoriile pe care Rusia le-a ocupat temporar.

„Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse”, s-a exprimat Zelenski, notează sursa menționată.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a  ajuns în cea de-a 13-a zi. Oficialii Rusiei au anunțat că vor evacua civilii din orașele în care au fost lansate noi atacuri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Situaţia la zi din Ucraina pe plan militar, oferită de Ministerul Rus al Apărării (6 martie 2022)

    https://vk.com/@rusembdelhi-russian-defence-ministry-updates-06032022

    Grupul combinat de forţe ale Republicilor Populare Lugansk şi Doneţk, cu sprijin din partea Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, continuă să efectueze operaţiuni militare ofensive, cu succes.
    Unităţile Miliţiei Populare a Republicii Doneţk dezvoltă cu suces o ofensivă în Mariupol din direcţiile N-V şi E.
    Forţele armate ale Federaţiei Ruse lovesc infrastructura militară a Ucrainei.
    Pe 6 martie, aeroportul Forţelor Aeriene Ucrainiene din Vinnytsa a fost scos din uz de armele ruseşti de precizie înaltă, trase de la distanţă.
    Avioanele de vânătoare şi apărarea anti-aeriană a Forţelor Aerospaţiale Ruse au doborât încă trei avioane de atac SU-27 şi trei vehicule aeriene fără pilot, aflate în aer. În total, pentru ziua de ieri şi ziua de azi (incomplet), Forţele Aeriene ale Ucrainei au pierdut 11 avioane de atac şi 2 elicoptere.
    Aproape toată aviaţia operaţională de luptă a regimului de la Kiev a fost distrusă.
    În acelaşi timp, ştim despre avioanele de vânătoare ucrainiene care au zburat în România şi alte ţări de graniţă. Avertizăm că folosirea reţelei de aeroporturi a acelor ţări pentru a găzdui aviaţia militară ucrainiană, care să efectueze mai departe atacuri împotriva Forţelor Armate Ruse, poate fi privită ca implicare a acestor ţări într-un conflict armat.
    Armele ruseşti de mare precizie de la distanţă mare, şi echipamentul militar aflate în dotarea Ucrainei, au fost scoase din uz.
    Regimul naţionalist de la Kiev forţează angajaţii complexului militar-industrial al Ucrainei să repare echipamentul milita scos din uz, pentru a-l folosi în continuare în zonele unde se desfăşoară ostilităţi.
    În cadrul obiectivului de demilitarizare a Ucrainei, Forţele Armate ale Rusiei vor scoate din uz fabricile ucrainiene din cadrul complexului militar-industrial, folosind arme de mare precizie. Pentru a nu pune în pericol vieţile angajaţilor, noi avertizăm în avans când au loc lovituri planificate împotriva acestor clădiri. Facem apel la personalul din industria de apărare ucrainiană să nu se lase amăgit de regimul naţionalist de la Kiev, şi să evacueze perimetrul acelor clădiri.
    În timpul operaţiunii militare speciale, au fost scoase la iveală dovezi că regimul de la Kiev a efectuat o eliminare rapidă a dovezilor despre un program militar de arme biologice, finanţat de departamentul Apărării al SUA şi implementat în Ucraina. Am obţinut documentaţie de la angajaţii laboratoarelor biologice ucrainiene despre distrugerea de ugenţă a unor agenţi patogeni deosebit de periculosi, constând în bolile ciumei, antrax-ului, tularemie, holeră şi a altor boli letale. Această acţiune a avut loc pe 24 februarie. În acest moment, documentele sunt analizate de specialiştii ruşi din trupele de protecţie NBC.
    Este evident că Pentagonul a avut îngrijorări serioase privind deconspirarea experimentelor secrete cu arme biologice pe teritoriul Ucrainei. Documentele primite confirmă că în laboratoare biologice ucrainiene s-au dezvoltat componente ale unor arme biologice, în imediata vecinătate a teritoriului Rusiei.
    Pentru a împiedica divulgarea de fapte care arată încălcarea de către SUA şi Ucraina a articolului 1 din Convenţia ONU privind interzicerea armelor bacteriologice şi toxice, Ministerul Ucrainian al Sănătăţii a trimis o dispoziţie către toate laboratoarele biologice să lichideze imediat stocurile de agenţi patogeni. În viitorul apropiat vom prezenta rezultatele analizei documentelor pe care le-am primit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button