X

PETIȚIE: Românii vor NEUTRALITATE față de conflictul din Ucraina

Vrei pace în România? Fă-ți vocea auzită! Semnează petiția și dă mai departe!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE Starea de Libertate:

Asta e parerea noastra – deocamdata.  Despre neutralitate in conflictul ruso-ucrainean. Despre neutralitate ca a treia cale. NATO sa ramana alianta defensiva. Care e maximul de neutralitate pe care putem sa il avem in acest caz pentru a nu fi târâți in acest conflict de ilegitimele, nereprezentativele noastre autoritati de stat?
Nu vrem sa fim impinsi in fata ca muschetarul-mutulica doar pentru a “activa punctul 5, al muschetarilor” si a porni ceea ce vor si unii si altii: un prapad local, cu arme conventionale, care in loc de zona tampon va face din coridorul Ucraina – Romania un coridor liber de vieti omenesti.
Efortul nostru este dual fata de Dulaii Razboiului (fie din NATO, din Rusia sau din provocarile Zelenskiene): acolo unde ei baga batul prin gard si arunca cu scantei intr-un lan uscat de grau, noi retragem batul si stingem, ca niste pompieri.
Neutralitatea trebuie sa fie un act de putere româneasca!


În contextul războiului din Ucraina, ținând seama de proximitatea României cu zona de conflict armat ruso-ucrainean, în virtutea experienței istorice a poporului român cu vecinii din Răsărit, pentru păstrarea și manifestarea liberă a ființei noastre naționale, cerem Guvernului României în regim de urgență următoarele:

1. Refuzul oricărui sprijin militar al vreunei tabere beligerante din conflictul militar ruso-ucrainean și oferirea de sprijin EXCLUSIV umanitar populației afectate din Ucraina. Poporul român, ospitalier, va primi vecinii suferinzi, dar trebuie să fie apărat de proprii săi conducători.

2. Anularea deplină, definitivă, imediată și fără echivoc a stării de alertă(și/sau urgență, ce se perpetuează arbitrar de doi ani) în România și a tuturor restricțiilor legate de aceasta (măști, vaccin, certificat verde, formular PLF și amenzi) și restabilirea drepturilor și libertăților constituționale.

3. Revenirea Basarabiei la România trebuie realizată numai în condiții de pace. În momentul de față, propunerea unor forțe politice din România de a înfăptui acum acest proces firesc și legitim din punct de vedere istoric este un pretext perfect, o provocare servită Rusiei, de a ocupa militar și politic Basarabia, după același scenariu din Ucraina.

4. Recunoașterea automată a cetățeniei române pentru toți etnicii români și urmașii acestora aflați în Republica Moldova și Ucraina. Este o reparație istorică față de aceste familii private forțat de cetățenia română în urma anexării Basarabiei în 1940 de către Uniunea Sovietică (entitate statală inexistentă astăzi).

Semnatarii acestei petiții își dau acordul pentru a fi contactați de noi pentru viitoare acțiuni ce privesc interesele fundamentale ale societății romaneștiDacă crezi  poți face o diferență, include și numărul tău de telefon. Subscrie și distribuie!

SEMNAȚI PETIȚIA

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Nu e razboiul nostru, Romania trebuie sa fie neutra.Nu trebuie sa facem jocurile NATO si ai Occidentalilor.

    1. De acord , asa este ! Trebuie facute proteste masive si convingatoare in fiecare judet din tara ca Romania sa nu participe la razboi !

  2. Nu (mai) conteaza (demult) ce vor romanii. Aici se realizeaza numai ce vor guvernele straine si corporatiile, casta conducatoare. Casta executanta, adica armata de ocupatie – statul roman (de la presedinte pana la ultimul trepadus de primarie) doar pune in aplicare directivele castei conducatoare.
    Uitati-va cine provoaca ursul rusesc: Romania, Polonia si Tarile Baltice. Adica aceleasi tari care au gazduit inchisorile de tortura CIA, care au suspendat in 2020 Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
    Iata deci cei mai zelosi slugoi ai SUA si cei care implementeaza mai cu naduf directivele Noului Komintern, cel cu sedii principale la Washington si la Tel-Aviv.
    Nu e ciudat cum state care au aratat ca se sterg undeva cu drepturile propriilor cetateni sunt cele mai vocale si mai saritoare in apararea drepturilor ucrainienilor?
    Iar in privinta guralivilor care cer unirea cu Basarabia, poate va prindeti macar acum ca tot de aia au fost inventati de laboratoarele securisto-masonice: ca sa provoace Rusia!

  3. Neutralitate înseamnă lașitate mai pe românește.
    Un obicei la care 70% din poporul nostru ar câștiga de departe orice premiu Dacă ar exista o olimpiada a lașității.

    Putin este pentru sec. 21 ceea ce a fost Hitler pentru secolul trecut.

    El este un bătăuș din curtea scolii care se crede tare doar pentru că încă nu și-a găsit nașul…

    De ce nu îndrăzneste să-și arate mușchii cu SUA+NATO???
    Se pretează să “demonstreze” cu niște amarasteni ca ucrainenii… Ce curaj…mda

    Hitler a prins curaj când a văzut că Aliații închid ochii tacit la re-ocuparea germana zonei demilitarizate a Renaniei și câțiva ani mai târziu Anschlussul (Austria)

    Putin are curaj pentru că occidentul nu a fost suficient de DUR în 2014 cu episodul Crimeea.
    Care nu a fost niciodată și nici nu va fi niciodată cu adevărat teritoriu rusesc.

    El a aparținut în antichitate sarmatilor și acum urmașilor tătarilor și altor migratori. Slavii nu au avut niciodată acolo cămin.

    Ivan când bea nu se împiedica de o neutralitate aruncata în vânt.
    Forța și puterea dictează bunul simț al națiunilor. Ei fac legile.
    NATO trebuie să îi dea lui Putin o palmă rapid să-și revină la realitate că a băut rea multă vodka altfel nebunul chiar se va crede napoleon sau alexandru cel mare

    1. Măi viteazule John, țara asta românească nu trebuie nici un motiv să intre în război împotriva Rusiei ACUM ȘI AICI, pentru cine ??!!! Pentru Ucraina, care au dat întotdeauna cei mai cruzi și sălbatici luptători????!!!! Ce avem noi a face cu Ucraina, inafara faptului că ne-a ocupat-cu ajutorul bolșevicilor de la Moscova- părți din Moldova veche?!
      Să ne pregătim de invazie, căci drumul rușilor spre Constantinopol si mai apoi,spre Ierusalim, trece prin Dobrogea.
      Save your breath now: You*ll need it badly later, zic ăia pe care îi slăvești acum tu !!!!!

    2. Nu uita să ții în mână o cărămidă înainte să – ți dai 2 palme să te trezești. La realitate!
      Dacă n-ai aflat până acum, România face parte din alianța NATO, Ucraina nu.
      În ultimii 30ani, de câte ori a avut ocazia, Ucraina a tot făcut mizerii, cum este scufundarea vasului Rostok în 89, a altuia în 2014 și canalul bastroie cu mutarea geamandurilor de graniță. Pe lângă traficul de țigări. Ucrainienii au doar cuvinte ” de laudă” pentru minoritatea română din teritoriile românești luate de urss și primite cadou și politica lor activă este de asimilare forțată prin interzicerea școlilor în limba română, a ziarelor și activităților culturale cu aplicarea forței pentru intimidare.
      De ce să ajuți Ucraina? Să devină puternică după care să fie nerecunoscatoare și să creadă că eram obligați să – i ajutăm și că datoria noastră este să – i slugărim în continuare?
      România are interesele ei care nu sunt nici pe departe aceleași cu cele ale Ucrainei.
      Din păcate nu înțelegi care au fost evenimentele importante la nivel global în ultimii 2ani și nici pe cele de acum. Putin este un dictator care vrea să păstreze fostul urss întreg, iar NATO este o alianță în care hotărârile se iau prin consultarea membrilor, democratic.
      De ce să se implice NATO într-un război care amenință să devină nuclear și la nivel global? Pentru că un postac să-și primească rublele pentru incitare la război mondial?
      Măi dragă, Ucraina nu există, este o țară artificială creată din teritoriile luate cu japca de la toți vecinii săi. Ucrainienii sunt ruși, împărțiți de religie, cei catolici care sunt din partea de West cu legături poloneze (Lvov a fost pentru multe secole oraș polonez) și cei din Est care sunt ortodoxi și care au legături rusești.
      România? Este o insulă latină într-o mare de slavi.
      Iar tu ești unul din acele valuri care încearcă să mai erodeze din maluri în speranța ca insula să fie înghițita de ape.

  4. Fascinant ce naivi sunt unii. Unirea cu modlova e pur si simplu imposibila, rusii nu vor lasa asa ceva niciodata. Neutralitatea exista, pt ca nu exista stare de razboi cu rusia … Dar a fi total neutru in conditiile romaniei e o sinucidere. Pozitia de neutralitate poate fi doar in cazul in care esti geografic irelevant, sau economic foarte puternic. Noi nu suntem nici una, nici alta. Neutralitatea noastra presupune direct riscul de a fi luati pe sus de rusi. Nici dracu nu se va baga pt noi, si noi contra rusilor suntem degeaba. Cu toti “patriotii” astia. Interesul nostru e sa reziste ucraina, astfel avand o zona tampon intre noi si rusi (aici incluzand moldova). Cu rusul la granita, sunt sigur ca neutralitatea noastra o sa ii induioseze …

  5. Recomand ortodoxinfo să mai dea peste bot marilor ortodocsi care comentează pe aici și în spate lor de fapt ori sunt idioți utili cum ii numea lenin sau se află în solda Kremlinului la secțiunea comment…
    Nu prostiți pe nimeni cu discursul asta pro-putin mascat.@max
    Ortodoxia și credința se află în inimi și FAPTE inclusiv de curaj.

    Mă așteptam trolii și boți proiectați de rusi pentru dezinformarea online a românilor să fie mai abili în argumente…cică drumul spre “Constantinopol” @drbadass
    Ce fumați ca să încerc și eu…
    Zici ca argumentele sunt luate fix din discursurile lui putin cu minciuna ca Ucraina e o creație artificiala…
    INCREDIBIL cata prostie și ură…pentru drama unei țări ORTODOXE care se bate singura aproape cu un tiran goliath
    Dacă Ucraina nu va fi ajutată curând s-ar putea avantajul lui ivan să fie prea mult și nu va fi diferit față de agresiunile făcute în mod repetat de Hitler când nu se mai Oprea din înghițit țări (regiunea sudeta din Cehia, Austria diplomatic, reocuparea Renaniei astfel încălcând tratatul de pace de la Versailles, și în cele din urmă toată Cehoslovacia) de abia când Polonia se pregătea să fie următoarea victimă s-au sinchisit Aliații în sfârșit să amenințe și să ACȚIONEZE

    Citiți istoria altfel se va repeta. Iar lașii pier primii. Citiți ce zice scriptura de cei “caldicei” ce soarta vor avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button