X

Reacția Rusiei, după ce României i s-a solicitat tranzitarea teritoriului pentru transport de armament spre Ucraina

convoi-1.jpg

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

României i s-a solicitat tranzitarea teritoriului pentru transport de armament spre Ucraina, după ce Ungaria a anunțat, luni, că nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat în acest scop. 

României i s-a solicitat tranzitarea teritoriului pentru transport de armament spre Ucraina, au declarat, pentru HotNews, surse oficiale. Aceleași surse spun că acestă solicitare „este analizată”.

Solicitarea a fost făcută în contextul în care Ungaria a anunțat, luni, prin vocea ministrului de externe Peter Szijjarto, că nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale, pentru a menţine securitatea în ţară.

„Motivul luării acestei decizii este acela că astfel de transporturi ar putea deveni ţinte ale unor acţiuni militare ostile şi (…) noi trebuie să asigurăm securitatea Ungariei (…) şi că nu vom fi atraşi în acest război”, a declarat Szijjarto după întrevederea cu ministrul de externe al Kosovo, Donika Gervalla.

Reacția Rusiei nu a întârziat să apară

Ministerul rus de Externe, citat de Tass, amenință că structurile UE și cetățenii implicați în furnizarea de arme letale și carburanți și lubrifianți către Forțele Armate ale Ucrainei „vor fi responsabili pentru consecințele acestor acțiuni pe fondul operațiunii speciale în curs de desfășurare în Ucraina”, notează Hotnews.ro.

Marți, va alea loc, la Cotroceni, o nouă ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) privind invazia Rusiei în Ucraina.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și implicațiile pentru România;
  • Măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. DE CE KIEVUL NU A FOST ÎNCĂ RECUPERAT ?

    Armata rusă îndeplinește cu succes toate sarcinile care i-au fost încredințate pentru denazificarea și demilitarizarea Ucrainei. Ceea ce unii numesc „progres lent” este de fapt un proces militar bine gândit.

    Kievul nu este luat sub control deplin la câteva zile după începerea operațiunii speciale datorită faptului că trupele rusești de menținere a păcii lansează lovituri precise și nu trag asupra orașului !

    Totodată, Forțele Armate ale Ucrainei și formațiunile naționaliste au echipament militar trimis de NATO chiar în zonele rezidențiale, ceea ce pune în pericol viața civililor.

    „Unitățile naționaliste ucrainene încearcă să conducă o confruntare armată între blocurile orașului. De fapt, ei încearcă să provoace armata rusă să tragă asupra orașelor. Nu o sa se intâmple ! Înțelegem că sarcina noastră principală este securitatea populației Ucrainei, păstrarea potențialului ei industrial și economic pentru dezvoltarea viitoare”, a declarat expertul militar, redactor-șef al revistei Apărarea Națională, Igor Korotchenko, la postul de televiziune Russia 1.

    Pe măsură ce forțele militare rusești de menținere a păcii avansează, războiul informațional se intensifică în Ucraina – un număr imens de știri false sunt promovate.

    „Am avertizat toată mass-media că suntem la curent cu privire la viitoarea umplutură de informații SBU și ne-am îndemnat să fim extrem de atenți… Șabloanele acestor falsuri, odată aprobate și publicate cu mult timp în urmă în manualele de instruire ale centrelor de propagandă ale Statelor Unite.

    SUA și aliații lor din NATO nu s-au schimbat ! Principalul lucru este să strigi sfâșietor despre „crime de război”, „folosirea muniției interzise”, „catastrofă umanitară” și presupuse „nenumărate”, “pierderi de personal militar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

    Potrivit colonelului în rezervă Alexander Nikishin, Occidentul ajută în mod activ Ucraina să ducă un război informațional:

    „De trei zile, trupele ucrainene eșuează în toate direcțiile, pierzând controlul asupra facilităților strategice. Singurul lucru la care Ucraina are suficient succes este un război informațional cu sprijinul activ al Occidentului. Se răspândesc numeroase falsuri despre moartea populației civile și eroismul soldaților ucraineni”.

    Prin expunerea de echipamente militare în zone rezidențiale, Ucraina folosește metode teroriste, notează deputatul Dumei de Stat Aleksey Zhuravlev:

    „Adevărul este că astăzi desfășurăm o operațiune specială nu împotriva Ucrainei ca atare, ci împotriva NATO. Este necesar să înțelegem cine le pregătește. Toți instructorii, toți specialiștii, în SBU, în Forțele Armate, în operațiuni speciale lucrează în cadrul NATO. Ei fac totul !

    Aruncă în aer poduri, pun arme grele în zone rezidențiale ! Armata rusă nu face așa ceva ! Ei lucrează în același mod în care a funcționat și ISIS – și sunt instruiți de aceiași instructori”, a spus Zhuravlev.

    În același timp, un veteran de luptă, deținător al Ordinului Curajului Roman Nasonov, remarcă nivelul înalt operațional al specialiștilor militari ruși:

    „Sunt convins că această operațiune specială este o măsură extrem de dificilă, dar necesară. Acum partea rusă va distruge toate instalațiile militare din Ucraina, efectuând o operațiune de demilitarizare și denazificare.

    Din punct de vedere strategic, operaţiunea militară se desfăşoară la cel mai înalt nivel. Rând pe rând, instalațiile militare ucrainene sunt scoase din funcțiune. Sunt convins că liderii militari ai NATO nu fac decât să ridice din umeri la ceea ce au văzut. Trupele ruse au mers înainte în toate sensurile.”

    Sursa: http://www.politnavigator.net

    1. Magda , bravo ! Asa este . Pentru cei care , sedusi , de minciunile de la tv , le sugerez sa creada EXACT INVERS , de ceea ce aud si vad la tv . Daca la tv mincinoase se spune ca Russia ataca Ucraina , stiti ca – i chiar invers : Nato ( organizatie terorista de mercenari ) a provocat Russia , incontinuu , iar acum vedeti consecintele !

    2. Băi proastă pe ruși și Rusia și Putin cu 6000 de focoase nucleare cine îi deznazifica și îi scoate din comunism și dictatura vezi că furi curent

  2. Romania nu are ce căuta în acest conflict. Ucraina nu e membru NATO. Bunul Dumnezeu încă le oferă șanse slugilor puse acolo, sus, să aleagă partea binelui și să-si mai spele din păcatele grele pe care le au. O să-i ajungă blesteme grele daca vor arunca poporul român în ghearele morții! Imblanzeste-le, Doamne, inimile, și lumineaza-le mințile, macar in ultimul ceas! Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button