X

Acordul semnat de Iohannis care ne poate băga în războiul dintre Rusia și Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a semnat promulgarea Acordului de cooperare militară dintre România și Ucraina. Astfel că, începând cu data de 16 iulie, s-a dat verde legal la punerea în practică a ”planului nebun” al Statelor Unite ale Americii pentru această parte din Europa, prin constituirea unei viitoare armate comune româno – ucrainene.

Gata, Iohannis ”a dat cu bățul”
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un prim pas în realizarea acestui proiect fără precedent dintre un stat membru al NATO și al Uniunii Europene și unul non – UE și aflat în conflict deschis cu Federația Rusă fiind astfel realizat. Drept urmare, Armata Română și cea ucraineană vor recurge la achiziții ”la pachet” și producere de tehnică militară comună. O comisie mixtă urmând a stabili procedurile și pentru implementarea celei mai halucinante prevederi ale Acordului semnat inițial pe 5 septembrie 2020 între Kiev și București și aprobat apoi pe 22 iunie 2021 de plenul Senatului României. Fiind vorba de protecția comună și schimbul informațiilor clasificate!

112 mânuțe ridicate!

Iar gestul președintelui Klaus Iohannis vine după ce 112 senatori români au ridicat mânuțele votând proiectul de lege care a dat frisoane structurilor contrainformative românești. Cele care au tot încercat în zadar să le deschidă ochii beneficiarilor politici legali ai rapoartelor care avertizau că Armata Română riscă să fie atrasă în strategia radicalizată a actualei Puteri de la Kiev de a internaționaliza cu orice preț conflictul mocnit pe care Ucraina îl întreține cu Federația Rusă.

După retragerea din Afganistan, pe militarii români îi ”paște” o misiune în Ucraina

Mai ales că Ucraina are nevoie ca de aer ca în acest conflict să fie atras și un stat membru al NATO, în speranța că astfel va fi activat ”punctul 5” al Acordului Nord Atlantic. Numai că, după ce, rând pe rând, Bulgaria, Turcia și Polonia au refuzat cu vehemență atragerea în acest ”proiect – capcană”, uite că s-au găsit 112 senatori români care să voteze Acordul cu Ucraina, în timp ce doar 13 s-au opus!

”Acordul sinucigaș”

Acum, mai mult ca sigur, Klaus Iohannis este convins că prin promulgarea Acordului Militar Româno – Ucrainean a căpătat statutul mult râvnit de lider regional. Unul cu care îl amăgesc americanii la fel ca pe Băsescu. Și pentru care probabil că nici nu a mai citit principalele prevederi ale Acordului pe care structurile contrainformative îl consideră pur și simplu ”sinucigaș”. Principalele îngrijorări referindu-se la ”capcanele” mai mult sau mai puțin la vedere prevăzute de Acordul între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico – militar : ” Achiziția de armament și de tehnică militară; reparația și modernizarea armamentului; vânzarea de licențe de producție a armamentului și a tehnicii militare, asigurând sprijinul tehnic în producția lor; înființarea Comisiei Mixte Româno – Ucrainene de Cooperare Tehnico – Militară în scopul aplicării prevederilor Acordului; protecția informațiilor clasificate; neafectarea drepturilor și obligațiilor Părților decurgând din alte acorduri internaționale”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

  1. Șleahtă de trădători ce trebuiesc pusi la zid ca Ceaușescu. Dacă începe războiul si are efecte și în România, vor fugii ca șobolanii care abandonează corabia.Iar macelarii (mapn) plătiți din banii statului sunt o adunătură de penibili ce nu vor rezista nici o zii in fața ursului!

    1. Acum 2 zile, ambasadorul Israelului la Bucuresti declara ca tara sa a repatriat deja 400 de evrei ucrainieni si ca este pregatit sa-i primeasca si pe ceilalti 400.000 ramasi inca in Ucraina. Prin urmare:
      a) conflictul pare-se va escalada
      b) evreii alaturi de romani alcatuiesc a treia minoritate etnica din Ucraina dupa rusi.

    2. [25.02, 15:29] Dan: La urma urmei, DE CE PLÂNGEM UN STAT CARE NU RECUNOAȘTE EXISTENTA MINORITĂȚII NAȚIONALE ROMÂNEȘTI DIN TERITORIALE FURATE? Teritorii în care romanii încă reprezentau 80% la 1917?
      [25.02, 15:29] Dan: TERITORII DE CARE EI ÎNVAȚĂ LA ȘCOALĂ ȘI TRANSMIT ÎN MASS MEDIA CA NOI LE-AM FURAT DE LA EI?
      [25.02, 15:52] Dan: Când românii au fost asasinați cu zecile de mii, arestați, bătuți, depisedati de bunuri, femeile violate de către ruși /ucrainieni CARE POST DR TELEVIZIUNE DIN RUSIA, UCRAINA, VESTUL EUROPEI A PLANS, PROTESTAT PENTRU ROMANII MOLDOVENI?

  2. neica Nimeni din Cotroceni joaca tenis cu o echipa rusa care considera ca joaca ruleta rusa cu acesta.
    Contrainformatorii din articol credem ca au transmis mai sus ca poporul roman nu doreste participarea la acest circ inceput de americani odata cu Maidanul din Kiev si ca ortodoxia e inca majoritara in aceasta parte a Europei.

  3. Oare când vor înțelege cozile noastre de topor, pripășite la conducerea României, că noi NU trebuie să participăm la războiul altora implicându-ne într-o conflagrație căreia nu i-am văzut nici harta? Vai, mama noastră! Vom ajunge și victime, dar și agresori, făcuți de rușine prin tribunalele internaționale! Adesea mă întreb, dacă se găsește cineva din stafful președintelui care să-i explice că Armata Română nu este (și nici n-a fost vreodată în istoria sa) una de ocupație, că NU ne dorim să fim rampă de invazie, nici măcar miezul invaziei, că NU ne dorim nici „parteneriate” comune cu alții, nici să devenim bază definitivă a trepădușilor americani?!

    Nu cred că cineva a uitat umilința trăită la Deveselu, alături de „aliatul” strategic, la inaugurarea inutilului scut, când tricolorul a fost pus pe scaunele și la picioarele invitaților (de parcă am fi capitulat deja), iar oficialii noștri au fost repartizați în sectorul toaletelor?!

    Părerea mea este, că există o înțelegere la mijlocul unui asemenea proiect, care vizează constituirea unei armate comune cu Ucraina, că există un interes major dincolo de cel care țintește achiziția hârburilor americane în materie de armament. Iar aici intră Rusia în discuție, în sensul că ceva demersuri s-au făcut cu acordul ei. De ce afirm acest lucru? Pentru că dacă lucrurile ar fi stat altfel, rușii ne linișteau imediat înfumurarea asta de „războinici” (și-o spun cu părere de rău, nicidecum ironic, fiindcă de peste 30 de ani militarii noștri n-au acționat în teatre de operațiuni ca să capete experiență combativă, ci au primit ordin fie să stea în solda „partenerilor” pe post de paznici ai câmpurilor petroliere din Irak, fie al celor cu mac din Afganistan) în izmene zdrențuite… Mai un atac informatic masiv, mai un robinet închis de gaz și se lăsa o liniște aproape nefirească peste țărișoară… Și, probabil, în felul ăsta ne-am fi văzut de treburile noastre, așa cum fac vecinii… SUA nu s-ar lupta pentru România, pentru Bulgaria, pentru țările baltice, SUA luptă DOAR pentru propriul interes. Iar interesul său de bază este să ajungă la resursele imense ale Rusiei, adică la singurele resurse virgine de pe planetă. N-au cum altfel să lovească China și să-i suprime ascensiunea. Ce mai apucă de la români sau de la cei pe care i-a adus la stadiul de ruine (Afganistan, Irak, Libia, etc) reprezintă mizilicul. Pentru acest interes a pornit Washingtonul războiul contra „terorismului”, adică binomul format din intervenții armate și lovituri de stat. Iar ținta acestui război este învăluirea Rusiei în flancuri.

    Prin urmare, dacă Johannis a semnat decretul, s-ar presupune că gestul său are rol de distragere a atenției publicului român (inclusiv european și ucrainean) de le reașezarea liniilor, azi de front, mâine posibile granițe în Europa. E o intuiție, nu știu cât de corectă însă, dar strâns legată de comportamentul Kremlinului față de guvernul și președinția de la București. Putin n-a trecut nici la măsuri coercitive și nici la măsuri punitive împotriva conducătorilor și poporului român. Ceea ce mă îndeamnă să cred că a fost informat și că știe despre ce-i vorba. Oare vor rușii, pe de-o parte și americanii, pe cealaltă parte să aibă linii de front comune împotriva unui alt inamic? Acel „inamic” întreținut artificial în Italia, Germania și Franța? Aș zice că trebuie să avem puțină răbdare, ca să vedem ce se întâmplă în continuare, cum vor decurge evenimentele. Johannis NU face nimic din inițiativa proprie, ci doar la comandă! Intuitiv, aici, la acest capitol NU numai americanii sunt implicați! Vom vedea, însă!

  4. „Pentru oricine ar lua în considerare posibilitatea de a interveni din exterior: dacă o veți face, vă veți confrunta cu consecințe mai mari decât oricare altele cu care v-ați confruntat în istorie. Toate deciziile relevante au fost luate. Sper să mă ascultați”, a spus Putin.

    Pentru cine nu stie, Rusia si China au tehnologia pe baza de campuri MAGRAV si plasma, preluata de la Iran, asa numita tehnologie Keshe – cu care rusii au dezactivat acum cativa ani inclusiv crucisatoare americane in Marea Neagra.

    Cu alte cuvinte, Putin iti poate stinge lumina la Bucuresti, de la Kremlin…

  5. cum a mai spus si un Sfant Parinte, nu trebuie sa luam partea nimanui, ci sa ne vedem de tara noastra si tot timpul rugaciune sa fie

  6. Decât să înșirați mii de cuvinte fără rost(înjurături, judecăți sasmd) mai bine rostiti rugaciunea inimii.
    Pretențiile voastre de a vă impune propriul punct de vedere se numește mândrie și mândria nu vă va salva de la indoita moarte… Însă smerenia da
    Rugați vă și lăsați cearta!
    Mă iertați

    1. Sfânta Alypia a prevăzut dezastrul nuclear de la Cernobîl și schisma ucraineană.

      Ea a prevăzut toate relele care vor urma și a prevazut respirația teribilă a celui de-al Treilea Război Mondial care va veni.

      “Acesta nu va fi un Război, ci pedeapsa popoarelor pentru starea lor putredă pacatoasa.
      Cadavrele vor fi ca munții și nimeni nu le va lua să le îngroape. Războiul va începe cu sarbatoarea Sfintilor Petru și Pavel – pe 12 iulie calendarul vechi /29 iunie pe calendarul nou, ziua primilor mari apostoli. Acest lucru se va întâmpla atunci … Veti fi doborati: acolo o mâna, acolo un picior… Munții și dealurile vor fi pulverizate, dărâmate la pământ. Oamenii vor alerga din loc în loc. Domnul lor nu va ingadui ca ei să moară • credincioșii traitori vor putea trai numai cu anafora. Vor fi mulți mucenici care vor depune mărturie fără varsarea sângelui pentru credința ortodoxă. ».
      “Viitorul lumii este ascuns de oameni. Cine cunoaște căile Domnului? El este Singurul – Creatorul tuturor creaturilor, El poate schimba totul într-o clipă.”

      Αγία Αλυπία, η δια Χριστόν σαλή του Κιέβου: Προείδε την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ και το Oυκρανικό σχίσμα. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
      https://tasthyras.wordpress.com/2022/02/24/%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%80%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%ce%bd-%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b9%ce%ad%ce%b2/#more-45341

  7. Pai are valoare ce a semnat acolo? Ca parca statul roman era esuat in viziunea dlui Johannis. Pai atunci nimeni nu a votat nimic si nimic nu s-a semnat. Simplu.

  8. Prin toate declaratiile si masurile demente antirusesti, luate de Iudele dambovitene, suntem deja tinte sigure in razboiul altora, doar ca inca nu stim! Dupa Ucraina, urmeaza la rand Republica Moldova, iar apoi Tarile Baltice, Romania si Polonia, doar ordinea putand diferi pt ultimele 3 tari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button