X

[LIVE] Macron își simte sfârșitul: întâmpină cu blindate, buldozere și tunuri cu apă ‘Convoiul libertăţii’ care ajunge la Paris

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Poliţia din Paris se pregăteşte pentru protestele ‘Convoiul libertăţii’, prevăzute pentru acest weekend, mobilizând 7.200 de ofiţeri şi desfăşurând buldozere şi tunuri cu apă pentru a păstra neocupate străzile, relatează vineri DPA.

Ministerul de Interne francez a interzis un convoi de camionagii şi alţi şoferi nemulţumiţi de restricţiile referitoare la COVID-19 şi de cerinţele de vaccinare împotriva coronavirusului.

Protestatarii se inspiră din modul de a manifesta adoptat de omologii lor din Canada, care practic au paralizat întreaga activitate în capitala Ottawa şi au perturbat comerţul transfrontalier cu SUA.

Organizatorii au fost ameninţaţi cu pedepse de şase luni de închisoare şi o amendă de 7.500 de euro.

Participanţii au început deja să pornească din mai multe oraşe din Franţa şi ar urma să ajungă la Paris vineri seara.

Principalul motiv al protestelor este reprezentat de regulile stricte impuse persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19. Începând din 25 ianuarie, acestea au putut participa la activităţi publice doar într-o măsură limitată.

Nemulţumirile au fost amplificate de creşterea preţurilor produselor petroliere, adaugă sursa citată.

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Revolutia frnceza a inceput de la mult mi putin si a condus la o perioada dintre cele mai atroce din istorie.
    Prevd reaparitia esafodelor si a ghilitinei in pietele Parisului, scaldind in singe caldarimul de piatra cubica de granit.
    Primul cap ce va cadea in cosul de nuiele va fi al lui Mcron.
    Atunci, militarii francezi vor pleca degraba din Romania, ca sa-si apere patronii.

    1. Orice revoluție spontană necesită ani de pregătiri minuțioase. Câteva lucruri mai puțin cunoscute. Răscoala lui Horia, Cloșca și Crișan a apărut ca urmare ale unor înțelegeri între Horia și unii înalți funcționari austrieci. Obiectivul austriecilor era recuperarea aurului extras din minele din Apuseni care nu a mai fost colectat de 3ani, iar pentru asta a fost trimis un conte francez.
      Pe lângă obiectivul principal, se mai urmarea scăderea influentei ungurilor și alte aranjamente la curtea imperială.
      Horia, prin actele primite avea ca obiectiv drepturile românilor, să fie recunoscuți egali cu ceilalți cetățeni din imperiu.
      La arestarea lor, contele francez a fost “scăpat” și înlocuit de Crișan.
      La interogatorii, Crișan a dezvăluită legătura între cancelaria imperială și izbucnirea răscoalei iar pentru a nu expune planul detaliat a fost in mod convenabil ” sinucis”, când la întrarea în celula toți condamnații sunt lăsați fără obiectele care potențial poate să le asigure “evadarea” de executarea sentinței.
      Aurul a fost transportat în siguranță și a ajutat la finanțarea revoluției franceze iar restul este istorie.

  2. “A venit vacanța(libertatea) cu trenul (Convoiul libertății) din Franța!”
    Vive la France!
    Trăiască frații noștri francezi, modelele noastre de libertate!
    Trăiască România Mare liberă și independentă!
    Oameni liberi întru adevăr(Hristos) din toate țările, uniți-vă! Zdrobiți jugul sataniștilor care conduc lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button