X

Nebunii sunt hotărâți să declanșeze războiul: Putin anunță SUA că va ataca Ucraina săptămâna viitoare. SUA mai trimit 3000 de soldați în Polonia, avioane de luptă în România și își cheamă toți cetățenii din Ucraina

Biden and Putin Hold Virtual Summit Over Ukraine - The New York Times

  • Vladimir Putin i-a transmis lui Joe Biden că săptămâna viitoare va invada Ucraina.
  • Oficialii americani avertizează că Rusia ar putea invada în orice moment Ucraina, chiar pe durata Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.
  • Americanii care se află încă în Ucraina trebuie să plece „imediat”, a declarat vineri Casa Albă, avertizând că Rusia ar putea lansa o invazie „în orice zi”.
  • Japonia, Letonia, Norvegia şi Olanda le-au cerut cetăţenilor lor să părăsească imediat Ucraina.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: Ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat vineri seara că ţările occidentale diseminează, cu ajutorul presei, informații false şi sugerează că Moscova intenţionează să invadeze Ucraina.

Ministerul rus de externe a publicat un comunicat pe website-ul său, în care a subliniat că ţările occidentale încearcă să distragă atenţia de la propriile lor acţiuni agresive. Statele Unite au declarat vineri că Rusia a masat trupe în apropiere de graniţa cu Ucraina pentru a lansa o invazie majoră, care ar putea începe cu un asalt aerian.


Dacă pe partea rusă se află adevărate trupe militare, cu tehnică și soldați adevărați, în partea ucrainiană vedem tineri fără experiență, vedem arme puține, vedem frică.

Rusia a mai făcut războaie dar niciodată nu a putut stăpâni ce a dobândit. Tocmai de aceea este exclusă ocuparea integrală a Ucrainei, vor fi vizate doar acele regiuni favorabile Federației Ruse. În rest se va ține probabil un război permanent cum este în regiunea transnistreană, adică un stat nefuncțional.

Ucraina va fi jefuită tot așa cum a fost jefuită Siria, Irakul sau Afganistanul.

Disproporția între cele două forțe militare este colosală. Fără ajutor extern Ucraina va ceda în câteva zile.

Când a căzut URSS Ucraina a primit garanții de securitate pentru a renunța la arsenalul nuclear. A cedat acest arsenal și acum stă fără ajutor în fața agresiunii Rusiei. Situația de față era una de așteptat, tot așa cum era de așteptat ca Rusia să atace iar occidentul să uite acele garanții.

Ucrainienii nu sunt dispuși să se lupte, nu au încredere în statul lor, occidentul nu le-a oferit nici o perspectivă reală.

Ucraina este un stat fără de încredere, cetățenii vor răzbunare după 32 de ani de chin și conducere mafiotă.

Statele Unite consideră că Rusia ar putea întreprinde acţiuni militare ofensive sau ar putea încerca să declanşeze un conflict în interiorul Ucrainei la începutul săptămânii viitoare, a declarat consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan.

„Orice american din Ucraina trebuie să plece cât mai curând posibil, în următoarele 24-48 de ore”, a declarat consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, în timpul unei conferinţe de presă.

Sullivan a menţionat că nu este sigur că preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia finală de a invada Ucraina, dar „se poate întâmpla în curând”, a spus el.

Rusia şi-a consolidat prezenţa militară în diferite puncte de-a lungul graniţei cu Ucraina. Peste 100.000 de soldaţi ruşi sunt staţionaţi în prezent acolo.

Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 150 de militari şi opt aeronave F-16 Fighting Falcon, va executa, începând de vineri, 11 februarie, timp de aproximativ două săptămâni, misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele F-16 Fighting Falcon din cadrul Forţelor Aeriene Române.

Un înalt oficial al Pentagonului a anunţat vineri că Statele Unite au decis să trimită 3.000 de militari suplimentari în Polonia pentru a “linişti aliaţii NATO”, în contextul în care Washingtonul se teme de o invazie militară rusă în Ucraina, transmite AFP.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Articol ciudat…
    Rusia e asicanata si provocata de SUA.
    Facatura ucraineana are politica de stat de tipul “vaccinare obligatorie”, rusii sint fortati sa devina “inclusivi” – pro-homosexuali si sa cedeze occidentalilor si ce mai au…
    Rusii sint peste jumatate din populatie, net majoritari – normal! – pe teritoriile de est ruse, plasate formal in republica sovietica desenata dupa 1918.
    Kievul este Rusia kieviana…

    Cine sint regii – daca “nebunii” sint hotarati…?

    Da’ calu’ – ce zicea?
    Eu cred asa – cal cu cal se va uni, patria se va intregi.

  2. Despre Romania in razboi

    https://manastireasfantulapostolfilip.blogspot.com/2022/01/mesajul-parintelui-elpidie-toti-romanii.html?m=1

    Și ce credeți ? Se va implica și România?
    -Nu ! Îmi doresc… poate puțin… vor încerca acolo, dar sper că nu vor reuși să o implice în război. Asta sper…
    Doamne Ajută!
    -Să folosească toate rugăciunile Sfinților lor pe care îi iau acolo.
    -Da.
    -Și să nu intre deloc în război. Dacă vor intra se vor distruge.
    Nu știu… să nu intre deloc în război și să se roage cu toții. Să nu intre (intervină) în contra America-Rusia, pentru că este o contră America-Rusia. Din păcate îi pun americanii… americanii sunt criminali. Vor băga multe popoare acolo de jur-împrejur, să intre în război împotriva Rusiei, pentru că se presupune că sunt în NATO.

  3. În primul rând, Putin NU va cere niciodată permisiunea Americii să se apere! În al doilea rând, președintele rus NU i-a transmis lui Biden că va invada Ucraina! Sunt dezinformări jalnice ale propagandiștilor și ale diferiților „specialiști” PSY-OPS, care colaborează în acest război informațional, menite fie să comunice diferite mesaje codificate trupelor de mercenari aflați pe linia de demarcație Donbas-Ucraina, fie spre forțarea anumitor decizii care sunt așteptate să fie luate la Kremlin.
    Las aici link-ul cu postarea corespondentului PBS Nick Schifrin de la care a pornit neînțelegerea: https://twitter.com/nickschifrin/status/1492203844155150339
    După cum se observă, omul scrie clar: „SUA CONSIDERĂ (și nu Moscova face anunțul) că președintele rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina și a comunicat această decizie armatei ruse, îmi spun trei oficiali occidentali ai apărării”.
    Acest tweet a adăugat o așa-zisă „certitudine” NEVERIFICATĂ la avertismentul anterior al secretarului de stat Antony Blinken cu privire la izbucnirea iminentă a ostilităților, despre care Bloomberg a raportat apoi că ele „ar putea începe de îndată”, publicând o mulțime de știri false în cursul acestei săptămâni prin care susținea că „Rusia invadează Ucraina”.
    De asemenea, Politico și-a citat propriile surse pentru a raporta că președintele american Joe Biden le-a spus aliaților americani că „atacul” va începe în acea zi. https://tass.com/world/1402115
    Deducem clar și fără niciun dubiu, că isteria Casei Albe este mai revelatoare ca niciodată. Anglo-saxonii au nevoie de un război. Cu orice preț! Iar multitudinea de știri false despre Rusia sugerează provocări anti-ruse iminente. Asta trebuie să pricepem și nimic mai mult! În ce constau aceste incitări ale Washingtonului, la o iminentă violență a Kremlinului asupra teritoriilor ucrainene? SUA intenționează să desfășoare rachete, inclusiv hipersonice, în regiune și chiar și-n Ucraina sub pretextul apărării, în cazul în care Kievul inițiază o a treia rundă de ostilități în cele două republici separatiste. Adică, ucrainenii au permisiunea să-i atace pe ruși, dar aceștia din urmă n-au aprobarea occidentală să se apere! E coșmarul pur al demenței, dar n-avem ce face! Sunt „aliații” și „partenerii” României, pe care populația i-a așteptat mai bine de 50 de ani! Uite, că-i are! De ce naiba ne mai plângem (unii dintre noi), că Johannis a semnat promulgarea Acordului de cooperare militară dintre România și Ucraina, prin care se constituie o viitoare armată comună româno-ucraineană? L’amour comme a la guerre, nu-i așa?! În fond cine vrea pace, să se pregătească musai de război! Că tot le place românilor să se intituleze cea mai tolerantă și mai pacifistă națiune! Fiindcă veni vorba, n-am remarcat pe nimeni agitându-se la gestul liderului de la Cotroceni! Probabil, o mai fi timp pentru o astfel de intenție și mă grăbesc eu să judec!
    Tot pe tema mercenarilor, infamul Machiavelli a cărui perspicacitate este renumită în lume de-a lungul secolelor, a scris că: „Mercenarii și auxiliarii sunt inutili și periculoși, iar dacă cineva se bazează pe ei nu va fi deloc în siguranță, pentru că sunt dezbinați, ambițioși și fără disciplină”. Kievul i-a desfășurat deja lângă linia frontului. Or, tocmai acest lucru provoacă îngrijorare: mercenarii susținuți de SUA ar putea provoca un conflict cu Rusia, în ciuda dezaprobării lui Zelenski, care, practic, nu-și mai poate controla colaboratorii. Și nici situația creată! Actorașul de comedie – șef de stat ucrainean – a înțeles pare-se, dar cu întârziere, că întreaga retorică rusofobă nu i-a servit ma nimic, că prerogativa de a iniția ostilități se află pe umerii acelor forțe mercenare care se află sub control străin. O scânteie este tot ceea ce ar avea nevoie pentru a declanșa un conflict mai mare, care ar putea evolua rapid într-o criză globală.
    Pe de altă parte, dacă Zelenski ar dori să detensioneze nebunia, atunci guvernul său ar pune în aplicare Acordurile de la Minsk, care ar înlătura pretextul pentru a declanșa planul de atac al SUA, plan despre care au avertizat informațiile ruse. De asemenea, el a pierdut în mod clar inclusiv controlul asupra dinamicii militare, după ce le-a permis mercenarilor sprijiniți de Pentagon să opereze lângă linia frontului, unde s-ar putea angaja cu ușurință în acte de sabotaj și terorism pentru provocarea unui război cu Rusia, inclusiv prin atacuri de tip false flag.
    Personal, aș încadra într-o ofensivă false flag cel mai recent atac de fake news îndreptat împotriva Rusiei, care a etalat atenției publicului global exact acest scenariu de escaladare.
    Tel Aviv-ul în schimb, și-a schimbat poziția! Chiar dacă a anunțat vineri că își evacuează majoritatea diplomaților și pe toți membrii familiei lor din ambasada lor de la Kiev, totuși evaluarea israeliană a demonstrat că NU va avea loc, în curând, o confruntare violentă. Și, după cum bine știm, Mossad-ul este recunoscut ca printre cele mai importante agenții de informații din lume. O schimbare bruscă de politică în mijlocul acestei isterii americane sugerează că ceva grav trebuie să fi influențat Israelul să-și modifice conduita. Presupun doar, n-am certitudini în acest sens!
    Ca o concluzie, analiza crizei de către administrația americană rămâne simplistă, cu căi binare ale diplomației sau ale războiului, ale invaziei sau nu. V. Putin pare angajat într-un război psihologic și face progrese lente, dar constante, în aplicarea unei presiuni din ce în ce mai mari asupra Ucrainei și prin intermediul Ucrainei asupra SUA și aliaților săi din NATO. Cu puțin noroc, atât americanii, cât și rușii vor continua să dea dovadă de reținere în folosirea forței, scutindu-ne de un conflict de mare anvergură care ar putea scăpa de sub control.
    Din toată zarva asta la nivel planetar, regretele cele mai mari le am raportate la România! Deoarece am avut și avem guvernanți, nu doar slabi pregătiți, ci dezinteresați de noi, care și-ar vinde nu doar mamele, ci și crucile de la căpătâiul lor. Iar aici, NU mă refer la muniție, rachete, ori șenile de tancuri, ci la efectele în cascadă pe care le-ar produce un conflict aproape de granițele noastre. Indiferent ce-ar zice unii și alții, NU suntem pregătiți pentru războaiele altora nici măcar ca spectatori, darămite în postura de combatanți prin asociere… Cum își protejează Ministerul de Externe minoritățile din Ucraina? Cum le asigură evacuarea? Tocmai acum când a sosit iarăși vremea marilor încercări, în care trebuie să arătăm că suntem cu adevărat O NAȚIUNE SUVERANĂ, România tot în genunchi, tot în opinci, tot cu tunuri trase de boi! În schimb, conducătorii noștri au grija măștilor medicale și a vaccinării copiilor într-un moment în care se joacă din nou și din nou destinul acestui popor. Trist!

  4. N-o sa fie nici un razbel. Sunt doar umflari de muschi si joc de glezne ca “pasaj” intre kovidenie si blue-beam/invazie ET/si alte desene animate. Nu isi permite nimeni un razboi major. Americanii (+NATO+EU) nu au nici o sansa in fata unei aliante Rusia/China/Iran… In culise isi face incalzirea “ajutorul divin” aka “invazia ET” si tot felul de… păpușele de felul acesta

  5. Hmmm…. Eu sunt aproape convins ca, Putin, ca un mare jucator de sah, ii va trimite pe toti sau aproape toti, dupa fenta numita Ucraina! Putin nu vrea sa atace militar Ucraina, pt ca ar fi in situatia unui “razboi fratricid”, ceea ce nu i-o vor ierta nici ucrainienii si nici rusii! Ar fi cam cum i-am ataca noi pe moldovenii din Republica Moldova! Ceea ce-si doreste Putin legat de Ucraina este schimbarea actualului regim cu unul rusofon, folosind serviciile, trupele de comando si cumpararea de influentza! Dar scopul esential si legitim(pt tara si poporul sau) pe care il urmareste cu adevarat Putin, este iesirea Rusiei din incercuirea NATO, iar pt aceasta va ataca fulgerator, folosindu-se de o provocare, Polonia, Tarile Baltice, Tarile Scandinave, iar la S-V, Romania si navele militare NATO din Marea Neagra, pt a ajunge la gurile Dunarii! Putin si-a asezat armata inconjurand practic Ucraina, ceea ce sugereaza invadarea imediata a acesteia, dar o sa vedeti ca in urma unui tir sustinut de rachete(posibil si cu incarcatura nucleara) asupra tarilor si entitatilor mentionate de mine mai sus, armata Rusiei se va deschide ca un evantai, inaintand spre tintele lovite anterior, cu scopul de a ajunge pe linia de granita din ’89 a Tratatului de la Varsovia, linie care reprezinta “pohta ce-am pohtit” a lui Putin ! Vom vedea si ce va reusi din ceea ce si-a propus! Evident, nu toti dintre noi, romanii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button