X

[VIDEO] UNIC în ortodoxie: ÎPS Teodosie iese din carantină chiar în timpul slujbei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru prima dată în istoria ortodoxiei românești, un ierarh a fost carantinat! ÎPS Teodosie a pățit-o, după ce s-a întors din Iordania, deși a prezentat test RT-PCR negativ.  Ierarhul tomitan a primit și 3 amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei, și a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal. După 10 zile de carantină, arhiepiscopul Teodosie a ieșit din carantină la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, în timpul slujbei.

”S-a sfârșit exilul de aici, dintr-o cămăruță din Arhiepiscopia Tomisului. Coborâm din acest paraclis micuț, dar plin de sfințenie, în Catedrală, ca să fim față către față. Mergem să deschidem ușile bisericii care, pentru mine, au fost ferecate câteva zile, după legile aceste pământești, nu cu logică. Dar, fiind de la stăpânire, ca să dau pildă credincioșilor că mă supun și unor legi vremelnice, care niciodată nu pot fi perfecte, pentru că numai Dumnezeu este perfect și Legea Lui este Adevărul Lui. V-am simțit lipsa pentru că păstorul fără oile lui nu poate fi împlinit. Sperăm ca de acum să nu se mai petreacă acestea. Am fost ca în perioada în care biserica a fost închisă frățiilor voastre.”, a spus ÎPS Teodosie, după care a mers la Catedrala Arhiepiscopală “Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

    1. Un adevărat ierarh al ortodoxiei universale, nu numai a celei românesti care ar merita pe deplin demnitatea de patriarh. Să nu uităm că în acest an rîul Iordan și-a întors cursul în urma rugăciunilor sale și nu la rugăciunea patriarhului Ierusalimului. Axiox Axiox Axiox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button