X

Nevoia de AUR

Dan Barbu | Nevoia de AUR

Este foarte multă agitație pe scena politică din cauza felului în care AUR și George Simion aleg să facă politică.  Părerile sunt împărțite, există tabăra celor care critică felul în care acționează AUR prin proteste în stradă sau în Parlament și tabăra celor care spun că e nevoie de un astfel de partid. Fără să fiu neapărat subiectiv, cred că este nevoie de AUR și George Simion pe scena politică.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De 30 de ani, politica din România este dominată de cele două mari partide, PSD și PNL, care și-au împărțit sub diverse forme guvernarea. Au fost și partide, precum PRM, care au contat în ecuația politică, dar nu au ajuns niciodată să dețină puterea politică. În ultimii ani, USR s-a afirmat puternic în opțiunile electoratului, în special ca opoziție și discurs anti PSD, dar mai ales anti Liviu Dragnea. Mesajul politic al USR, dar și forța politică, s-au diluat mult însă după au intrat la guvernare și s-a dovedit că nu au suficientă experiență să știe cum să gestioneze puterea.

S-au făcut multe comparații între USR și AUR din punct de vedere al modului în care se manifestă în politică. Lucrurile aici sunt extrem de simple și am mai spus asta. AUR a pus în practică multe din metodele folosite de USR atunci când dorea să protesteze sau să se facă auziți în politică. Cine a inventat moda live-urile pe Facebook din plenul Parlamentului? USR! Cine organiza tot felul de proteste spontane, unele destul de violente în limbaj și acțiune? USR!

Felul de a face politică e pe cale să se schimbe, iar AUR și George Simion au înțeles asta. Nu spun că AUR a copiat metodele USR, ci doar că s-a adaptat noilor realități politice care înseamnă un locatar la Cotroceni extrem de slab și dezinteresat de ce se întâmplă în țara asta și o guvernare controlată de zeci de ani de aceleași partide. AUR și Simion fructifică perfect până acum slăbiciunile celor aflați la putere și reușește să mobilizeze în stradă oameni. Mulți, puțini, nu contează, dar îi mobilizează. Iar mulți dintre cei care îl urmează acum pe George Simion sunt oameni dezamăgiți de clasa politică, oameni care nu au mai votat până acum sau au fost nehotărâți unde să pună ștampila pe buletinul de vot. În asta constă forța AUR, la care se adaugă evident felul în care reușește să comunice în mediul online, dar și pe teren, printre oameni.

Este nevoie de AUR pe scena politică, care parcă a încremenit în ultimii ani în indiferență și lipsă de respect față de electorat. Rămâne de văzut dacă AUR va reuși să mobilizeze nemulțumirea socială, dar și ce discurs vor avea liderii acestui partid pe viitor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. „Este nevoie de AUR pe scena politică, care parcă a încremenit în ultimii ani în indiferență și lipsă de respect față de electorat.”

    Total de acord cu dumneavoastră, domnule Barbu. În contextul actual, nici nu cred că se poate face o altfel de politică în afară de aceasta pe care o propune AUR. Ca să atragi și să fidelizezi cât mai mulți votanți, trebuie să fii cât mai incisiv și să duci o luptă de gherilă cu vechile partide vandute oricui, numai Romaniei nu.

    Trăiască Patria!

  2. Sunt de aceeasi parere.Este mare nevoie de un partid ca AUR, care sa ne reprezinte pe noi, romanii, care sa ne apere identitatea nationala, suveranitatea, credinta ortodoxa si drepturile individuale

  3. Un lider AUR a spus la o televiziune, dupa agresarea domnului Simion, ca ei si-au ASUMAT CONSTIENT CALEA JERFEI ! A se intelege: si-au asumat calea MARTIRIULUI !
    LAUDABILA INCERCAREA CELOR DE LA AUR, chiar daca se manifesta cu unele stangacii – din cauza lipsei de experienta politica – dar in actualui context politic intern si international, MULTI AU TOATE SANSELE SA DEVINA SFINTII INCHISORILOR DIN SEC. XXI !

    PS: La una din conferintele tinute prin anul 2000 parca, arh Efrem de la Vatopep a prezis (profetit) ca Romania va mai da multi martiri in vremurile ce vor veni ! cartea Cuvant din sfantul Munte – editat Alba Iulia.
    PS2: Remarcabil gestul crestinesc si declaratitiile impaciuitoare ale domnului Simion dupa dezlatuirea de ura a SATANISTILOR USR-ISTI.

  4. A spus cineva mai sus: “ca AUR”, adica altceva decat ceilalti… da, sint diferente da’ sint si dovezi clare de “colaborationism” politic, adica de tradare a interesului romanilor.

    Un AUR cu franc-masoni si “frate cu jidanii” nu mai este nici “alianta” si nici nu promoveaza unitatea romanilor ci internationalism – deci agent anti-romanesc, bine ambalat gholo-caustic.
    I-am votat si vad cum isi arata fata pro-globalista; asta inseamna inrobirea in forma continuata cu profit in buzunarele jidanilor. -tot vanzare de Tara.

    Pomul dupa fructe se judeca… nu vedeti CUM voteaza?
    1 din 3 se opune, ceilalti sint complici – si absentii, si ne-votantii, si “abtinutii”: lasa usa deschisa hotilor…

    1. atunci stai cu bolsevicii si neo-marxistii de la PSD, PNL, USR si hunii de la UDMR… voi nu meritati nicio sansa… stati in spatele tastaturii si va dati imaculati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button