X

Studenții Universității București au obținut în instanță recunoașterea juridică a realității riscurilor vaccinurilor anti-covid

Miercuri, 19 ianuarie, Tribunalul Municipiului București (TMB) a admis acțiunea a șapte studenți, apărați de către avocatul Ana Corina Săcrieru și a suspendat decizia Consiliului de Administrație a Universității București, prin care instituția a decis să permită accesul în sălile de examene doar studenților care au certificat de vaccinare (verde) sau teste negative rapide, vechi de maximum 24 de ore.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe lângă această victorie pentru accesul neîngrădit la educație, sentința este importantă și pentru că reprezintă recunoașterea juridică a faptului că vaccinurile anti-covid prezintă riscuri.

Foarte important este și faptul că – după cum universitatea însăși recunoaște – instituția de învățământ superior nu are suficienți bani încât să asigure testarea gratuită anti-Covid, fapt ce pune o povara financiară nejustificată pe umerii studenților, mai explică magistratul, scrie Luju.

În motivarea judecătorului Petrică Erebacan, magistratul subliniază că nu există niciun studiu că vaccinurile respective ar opri transmiterea coronavirusului.

Judecătorul folosește chiar un document elaborat de Universitatea București, o analiză SWOT din Strategia de Dezvoltare a Universității în care se menționează, la rubrica ‘Puncte tari’, între altele, că „a fost întotdeauna prima tribună de promovare a democrației și libertății și ultima redută de apărare a valorilor și principiilor statului de drept”, pentru a arăta că instituția „nu a fundamentat cu argumente științifice, academice, decizia adoptată care îngrădește dreptul la învățătură al studenților”.

Motivația integrală poate fi citită aici.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button