X

O altă găselniță de-a lui Rafila: Școlile ar putea fi închise în funcție de gradul de ocupare a spitalelor

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că Omicron afectează atât persoanele vaccinate cât şi cele nevaccinate, astfel că Ministerul Sănătăţii a fost cel care a propus ca şcolile să îşi suspende activitatea fizică în funcţie de gradul de ocupare al paturilor din Secţiile Covid din spitale. Întrebat dacă nu i se pare cinică ideea ca şcolile să funcţioneze fizic sau online în funcţie de gradul de ocupare al paturilor din spitale, în contextul pandemiei de COVID-19, Sorin Cîmpeanu a declarat, duminică, la Prima TV, că dintr-o perspectivă, acest lucru poate fi privit cu cinism.

”Mda, este greu de răspuns. Poate, dintr-o anumită perspectivă. Dintr-o singură perspectivă poate fi privit şi aşa cum spuneţi dumneavoastră, însă atâta vreme cât noua variantă a virusului SARS CoV-2, Omicron, afectează foarte mult şi persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate, atâta vreme cât vaccinarea pe care am susţinut-o şi o susţin şi în continuare nu mai protejează, nu mai poate fi o parte a soluţiei. Atâta vreme cât vedem bine, din fericire, efectele acestui Omicron sunt cu 70-80 la sută mai puţin grave, mai ales dacă eşti vaccinat, ai o protecţie suplimentară. Dacă nu ai comorbidităţi, cred că deja poţi să stai mai liniştit. Este vorba de gestiune a riscului, este vorba de a evita acele cazuri grave, pentru că se vede că nu putem să evităm multiplicarea acestui virus, dar trebuie să evităm agravarea din perspectivă medicală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.Ministrul Educaţiei a explicat că propunerea a venit de la Ministerul Sănătăţii. ”Atunci când atingi un grad de ocupare de 75 la sută din numărul total de paturi destinate pacienţilor cu COVID într-un judeţ, înseamnă că în acel judeţ ai o problemă cu presiunea pe spitale şi scade şansa de a mai trata cazurile care ar putea deveni grave. În această situaţie, Ministerul Sănătăţii a făcut această propunere, am discutat-o în detaliu şi am înţeles că într-o astfel de situaţie trebuie să plătim cu toţii un preţ”, a afirmat Cîmpeanu.

Întrebat cum i se pare ideea ca părinţii să decidă dacă orele elevilor vor fi online sau cu prezenţă fizică, Sorin Cîmpeanu a precizat: ”Este o inepţie. În şcoală, profesorul este cel care trebuie să hotărască. Oricât de mult s-ar schimba societatea, profesii precum cea de dascăl sau de medic nu vor dispărea”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ce numesc ei “booster” este exact aceeasi otrava gasita, folosita in injectiile anterioare…
    Ce este “boostat” este raul care se face in organism, din ce in ce mai mari distrugeri.
    Stiu foarte bine ca putini vor rezista mai ult timp iar planul DAVOS/SCHWABB/Coheneala merge mai departe!

  2. Sistemul se pregateste pentru EXPLOZIA de boli cardiovasculare :

    https://www.national.ro/editorial/razvan-ioan-boanchis/230-de-centre-de-diagnostic-si-tratament-pentru-infarct-brusc-asa-ca-infarctul-749300.html

    „Hotărârea de Guvern prin care se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct miocardic și accidente vasculare a fost aprobată.” Pe 9 decembrie am scris „e bun vaccinul, dar să-l mai rărim puțin, fiindcă s-au înmulțit miocarditele.” Brusc, așa, 230 de centre? E o coincidență sau cum? Probabil o fi Teoria Conspirației. Sau poate că guvernului îi pasă de popor. Dar doamna Ursula ce crede? Ce știu e că nevaccinații deja râd de noi, vaccinații. Nu-i prima dată când scriu, în 2022, că oamenii care nu s-au vaccinat până acum nu se mai vaccinează.”
    Razvan Ioan Boanchis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button