X

Ungaria „conservatoare”: Certificatul de vaccinare, condiționat de doza a treia. Doza a patra, disponibilă la recomandarea medicului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cetățenii maghiari vor fi eligibili, începând din 15 februarie, pentru un certificat de vaccinare doar dacă au primit o a treia doză („booster”) sau doza a doua le-a fost administrată cu cel mult șase luni în urmă, a anunțat joi Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MTI, citat de Agerpres.

„Semnificația trecerii prin boala Covid-19 se va modifica după varianta Omicron. Vaccinul este cel care asigură protecție, mai degrabă decât trecerea prin boală. (…) Oricine poate primi o a patra doză de vaccin împotriva Covid-19 după consultarea unui medic, un decret în acest sens va fi publicat în cursul săptămânii”, a spus domnul Gulyas.

În Ungaria, peste 6 milioane din cei 10 milioane de locuitori au primit cel puțin două doze de vaccin, iar 3,3 milioane au luat chiar și a treia doză. Totuși, acest lucru nu-i împiedică pe guvernanți să sporească presiune chiar și pe cei deja vaccinați.

Totodată, zilele care se impun în cazul carantinării/ izolării sunt flexibile. „Guvernul a mai decis să scurteze perioada de carantină de la zece zile la șapte zile”, anunță reprezentantul cabinetului prim-ministrului Orban.

La începutul lunii aprilie (3) a anului curent, vor avea loc alegerile parlamentare și, probabil, referendumul pe teme legate de comunitatea LGBT. Sondajele plasează coaliția condusă de partidul Fidesz, a lui Viktor Orban, pe prima poziție. Situația este mai echilibrată decât la alegerile precedente, întrucât opoziția de stânga s-a coalizat împotriva actualei guvernări.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button