X

[VIDEO] Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu

supraveghere control localizare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu în Uniunea Europeană, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „noi vom operaționaliza acest lucru până la data de 20 decembrie”.  „Nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor”, adaugă ministrul.

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, înaintea ședinței de Guvern, că la reuniunea miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană, dincolo de îngrijorarea legată de noua tulpină – Omicron -, statelor membre li s-a recomandat intensificarea campaniilor de vaccinare și introducerea formularului de localizare a pasagerilor. „Va deveni obligatorie în cadrul Uniunii Europene și noi vom operaționaliza acest lucru până la data de 20 decembrie”, afirmă Rafila, relatează Mediafax.

Potrivit acestuia, înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea legii: „cred că ar trebui să ne uităm asupra cadrului legal care îi sancționează pe cei care nu respectă prevederile legale. Lucrul ăsta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea. Suntem de acord ca mai ales în această perioadă să ne putem desfășura activitatea cu măsuri ușor relaxate și aduse la un numitor comun, adică s-a introdus în certificatul COVID și accesul pentru persoanele care sunt testate, dar să fie foarte clar pentru toți operatorii economici care trebuie să respecte legislația că nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor”.

„Ideea este că noi trebuie să ținem lucrurile sub control și să nu avem cumva un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile”, menționează Rafila. Conform acestuia, în acest context este evaluată capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nimeni nu i-a votat pentru introducerea urmaririi electronice legalizate si a penalitatilor. Nici un partid nu a fost ales si nu a primit voturi pentru asa ceva, deci nici un partid nu trebuie lasat sa faca asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button