X

Big Brother în instituţii: persoanele vor fi identificate de la distanţă prin mijloace video

Normele privind reglementarea, recunoaşterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanţă utilizând mijloace video au fost publicate în Monitorul Oficial. Procedura poate fi utilizată de instituţii şi de companiile private.
Potrivit Autorităţii pentru Digitalizarea României, decizia reglementează cadrul juridic pentru identificarea persoanelor, în interacţiunea lor la distanţă cu instituţiile publice sau cu companiile private.

Concret, cetăţenii pot să beneficieze de o serie de servicii publice direct de acasă, pot obţine semnătura electronică de la distanţă, pot accesa produsele instituţiilor bancare fără să meargă la sediul acestora şi pot să desfăşoare acţiuni de importanţă juridică la care înainte ar fi fost necesară prezenţa fizică şi identificarea cu buletinul.

Recomandare Alephnews.ro
Sunt mai multe cazuri de infectare în orașele cu rata de vaccinare mai mare. Explicația epidemiologului Marius Gilbert
Sunt mai multe cazuri de infectare în orașele cu rata de vaccinare mai ma…

Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura…
Normele publicate în Monitorul Oficial vor intra în vigoare în 30 de zile, dar operatorii economici sau instituţiile care vor folosi identificarea la distanţă prin mijloace video au la dispoziţie o perioadă de 8 luni pentru a se pune în acord cu acestea.

Potrivit regulilor stabilite de legiuitor, în procesul de identificare, cetăţeanul va avea nevoie de un dispozitiv electronic cu care să captureze imagini ale feţei şi imagini cu cartea de identitate sau paşaportul. De asemenea, acesta va trebui să fie identificat într-o bază de date.

Pe parcursul procedurii cetăţeanului i se pot adresa diverse întrebări pentru ca platforma să se asigure că în faţa laptopului sau a telefonului nu este o altă persoană decât cea din documente.

După ce aceşti pasi au fost parcurşi cu succes, ultima etapă este confirmarea cu un factor de autentificare suplimentar, prin transmiterea unui cod de unică folosinţă sau a unui link cu o durată limitată, special creat în acest scop, generat în mod individual prin e-mail sau SMS.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!