X

[FOTO] Părintele Justin Pârvu, starețul pe vecie al Mănăstirii Petru Vodă, ne trimite binecuvântarea sa cu ocazia hramului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu vrerea Tatălui, cu ajutorul Fiului şi cu săvârşirea Duhului Sfânt, cu sprijinul şi munca multor binecredincioşi creştini s-a înălţat această sfântă mănăstire cu hramul Sfinţilor Arhangheli Mihai şi Gavril, spre slava Iui Dumnezeu celui în Treime slăvit şi spre mântuirea şi sporirea duhovnicească a tuturor iubitorilor de Hristos. 

Motivele ridicării acestei mănăstiri pe aceste meleaguri sunt următoarele:

În copilărie colindând pe aceste meleaguri natale visam şi doream ridicarea aici a unui sălaş sihăstresc. După 1964 după decretul de amnistie al deţinuţilor politici am revenit pe aceste meleaguri natale şi din nou a reînviat în sufletul meu visul copilăriei şi al tinereţii mele. În 1977 am făcut un pelerinaj la Sfântul Munte Athos şi mi-am dorit ca rânduielile atonite să se pună în lucrare şi într-o mănăstire de la noi. După 1990 realizarea unei asemenea dorinţe se arată la orizont.

Un al doilea motiv pentru ridicarea acestei mănăstiri a fost acela de a menţine şi întări pe valea Bistriţei duhul evlaviei şi al trăirii ortodoxe aşa cum merită locuitorii din această zonă ca unii ce au venit din Ardeal în urma prigoanei lui Bucov de după anul 1861, având ca singură dorinţă păstrarea credinţei celei drepte.

În al treilea rând am dorit ca această mănăstire să fie înălţată pentru comemorarea tuturor celor ce s-au jertfit în temniţele comuniste, ştiuţi şi neştiuţi, pentru păstrarea fiinţei naţionale româneşti şi a credinţei stră­moşeşti nealterate, precum şi pentru pomenirea tuturor eroilor neamului căzuţi în toate timpurile şi locurile.

Părintele Justin Pârvu, 8 noiembrie 2005

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Apel umanitar pentru o familie în dificultate , o bunică și adolescenții orfani, locuiesc din nou într-o casă părăsită. Câțiva oameni milostivi i-au ajutat să închirieze 3 luni o cameră cu chirie, apoi s-au întors la casa părăsită. Părinții copiilor s-au îmbolnăvit la plămâni acum câțiva ani, după ce au fost evacuți dintr-o locuință revendicată cu legea 10.

    Rugăciune la Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul familiilor sărace și îndemn pentru cei care vor să facă pocăinţă cu fapta…

    În cazul bunicii Valerica și al nepoților săi copii orfani, fără părinți, lucrurile s-au complicat puțin. Mihaela, nepoata care are acum 16 ani a rămas însărcinată iar tatăl micuțului ce se va naște nu vrea să se mai implice în viața lor… Era un adolescent și el, coleg de clasă. Din păcate școlile de azi sunt adevărate tărâmuri ale desfrâului. Bine că Mihaela i-a acordat micuțului ei o șansă la viață și va naște, prin mila și îngăduința lui Dumnezeu în februarie. Am auzit că IPS Teodosie are in vedere să le dea un canon familiilor care au făcut avorturi să aibă grijă de mamele sărace să nu facă avort și să se implice în viitorul copiilor din familii sărace. O să încercăm să îi scriem la adresa [email protected].

    Mă impresionează acești copii adolescenți, nepoții bunicii Valerica. Deși au trăit în condiții grele își doresc foarte mult să rămână alături de bunica lor și să nu ajungă în sistemul de protecție socială. Ei locuiesc tot în locuința părăsită, câțiva frați și surori i-au ajutat să își cumpere sobă și combustibil pentru o vreme și le este bine că e mai cald… Mai sunt ceva promisiuni de la niște persoane și de sărbători ne gândim să închirieze o garsonieră pentru a fi pregătiți pentru venirea pe lume a micuțului.
    De asemenea, dacă cineva ar putea să se implice in viitorul băieților Narcis, care e la liceu acum si are tot 16 ani și Nicolas, 18 ani, care nu a fost deloc la școală, poate din cauză că familia a trecut prin multe, sărăcia, lipsa adăpostului, boala părinților și trecerea lor la cele veșnice.

    Numai bine și multă sănătate!

    Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântul Nicolae să ne ocrotească pe toți în aceste vremuri grele!
    Las și o adresă a mea de email : [email protected]

    Bunica Valerica și nepoții pot fi contactați la 0786 638 346

    Dumnezeul nu îi uită pe cei săraci!
    Să ne ajutăm unii pe alții, așa vom supraviețui duhovnicește în vremurile antihristice. Și bunica Valerica este împotriva vaccinării antihristice. Are multe icoane acasă, se roagă cu credinţă. A încercat să o învețe pe nepoata Mihaela să fie cuminte, dar se întâmplă atât de multe lucruri astăzi… Lumea de azi e in păcat și se promovează peste tot… Măcar să nu mai fie uciși prunci nevinovați și să nu ne facem părtași la ucidere prin vaccinurile acestea cladite pe suferinta celor nevinovati, pe uciderea copiilor nevinovați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button