X

Grecia, cădere după cădere: Ierarhia cere clerului și credincioșilor nevaccinați să vină la slujbe cu un test covid; îndeamnă „părintește” ceea ce nici guvernul nu aplică

Arhiepiscopul Ieronim și mesajul „pastoral” de testare (Foto: Βήμα Ορθοδοξιας)

Presiunea politicului asupra Bisericii face ca aceasta să facă noi concesii. După ce s-a transformat în organ de propagandă vaccinistă, acum Sfântul Sinod Permanent (pe noiembrie) a hotărât să îndemne pe credincioși să aibă certificat verde la intrarea în biserici sau un test covid.

Într-o scurtă Notă enciclică emisă astăzi, se spune: „…vă facem cunoscut că Sfântul Sinod, în ședința lui menționată, a decis, în plus față de Enciclicele lui aferente, să vă adreseze un apel și prin voi către tot clerul, tagmele monahale și credinciosului popor, ca la venirea la sfintele biserici și la sfintele mănăstiri să fie respectate riguros toate măsurile de protecție pentru evitarea răspândirii virusului corona, îndemnându-vă părintește la facerea vaccinului recomandat de comunitatea medicală drept măsură esențială de protecție împotriva pandemiei, precum și efectuarea unui test de diagnostic (rapid test sau PCR) de către cei care încă nu s-au vaccinat.
De asemenea, amintim obligația efectuării pe propria cheltuială a două teste (test rapid sau PCR) săptămânal de către toți cei ce deservesc sfintele biserici (clerici, cântăreți, tineri șamd muncitori) care nu au ajuns la vaccinarea împotriva coronavirusului, precum și depunerea acestor rezultate la conducerea bisericească superioară în contextul respectării măsurilor sanitare prevăzute.
În concluzie, vă amintim și obligația Consiliilor și Sinaxelor Bisericești locale de a controla respectarea măsurilor în sfintele biserici și în sfintele mănăstiri.”

Presa greacă de factură bisericească a comentat negativ aceste noi măsuri. Portalul ΒήμαΟρθοδοξιας a descris în următoarele cuvinte situația:

„În același timp în care la SuperMarket și în mijloacele de transport în comun cetățenii intră fără test rapid, de ce să fie necesar să plătească 10 euro din buzunarul lor (test rapid) ca să vină la slujbe în bisericile care sunt nevoia existențială a credincioșilor?
De altfel, măsurile de distanțare și măștile sunt respectate cu pioșenie. Credincioșii arată respect absolut și înțelegere față de măsurile contra pandemiei. […] Foarte puținii credincioși care vin la biserică se pare că vor deveni și mai puțini și mai ales prin decizia administrației Bisericii. În care altă pandemie au fost luate măsuri asemănătoare în biserici?
Sinodul a funcționat evident spasmodic sub presiunea politicului și al reporterilor TV, care, în interviul de ieri al Primului Ministru la postul MEGA, au încercat să pună presiune asupra bisericilor, care ar fi libere de covid! Credincioșii au deja o amărăciune față de poziția competențelor guvernului, acum a venit placa de mormânt!”

Este de menționat că președintele partidului Syriza, Alexis Tsipras, a avut o convorbire cu Arhiepiscopul Ieronim. Sugestia lui de a introduce testul rapid la intrarea în biserici a fost susținută astfel: „În două cuvinte, Biserica propune ceea ce nu cutează să aplice guvernul”.

În contrast, un purtător de cuvânt al Patriarhiei Ruse, Vahtan Kipsitce, a declarat că „bisericile nu cer dovada vaccinării sau codul la intrare” pentru a nu produce dezbinare etnică în popor din această cauză. La fel, Biserica autonomă Ucraineană a spus și mai clar, prin purtătorul său de cuvânt, că este adepta voluntariatului în privința vaccinării.

Este de observat că presiunea înregimentării în noua realitate covidiană este una cu mănuși, dar fără ieșire. Nu e vorba de o obligare cu forța la vaccinare, ci de constrângere, de acceptare, de consimțământ benevol sau forțat de împrejurări. Nu mai este fiecare stăpân și liber să considere ce este mai important și prioritar pentru sine, ci statul (chiar și prin Biserică) îi dictează. Slujbele nu mai sunt de necesitate vitală, ci doar nevoile trupești alimentare. Ilegal, fără logică și argumente, doar ideologic.

Suntem conștienți că lumea de astăzi nu mai are pe Dumnezeu în frunte; cum trăim în ea?

de 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. „Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.” propovaduia Domnul.
  Nu-i zicea oare Marele Inchizitor lui Hristos: „Cum as putea, oare, sa ascund de Tine taina noastra? Poate ca vrei totusi s-o auzi din gura mea. Atunci asculta: noi nu suntem cu Tine, ci cu el, asta este toata taina noastra!”? (Discursul Marelui Inchizitor in F.M. Dostoievski – Fratii Karamazov, Polirom 2011)

  Iata o marturisire valabila pentru o mare parte din Biserica Domnului, ajunsa in apostazie.

 2. Trădarea Bisericii prin slujitorii ei! Conform profețiilor!

  Capul Bisericii este Hristos, iar trupul Bisericii sunt credincioșii. Preoții și ierarhii administrează Sfintele Taine ale Bisericii. Cu toții trebuie să facem ascultare în primul rând de Dumnezeu. Niciun ierarh nu are dreptul de la Dumnezeu să smintească poporul. Cine smintește va avea parte de osânda veșnică.

  Grecilor li s-a cerut părerea? Normal că nu. (Se procedează în mod papist!) Atunci are cineva dreptul să vorbească în numele lor ca trup al Bisericii și să le impună legi antihristice? Eu cred că nu!

 3. Apel umanitar pentru o familie în dificultate , o bunică și adolescenții orfani, locuiesc din nou într-o casă părăsită. Câțiva oameni milistivi i-au ajutat să închirieze 3 luni o cameră cu chirie, apoi s-au întors la casa părăsită. Părinții copiilor s-au îmbolnăvit la plămâni acum câțiva ani, după ce au fost evacuți dintr-o locuință revendicată cu legea 10.

  Rugăciune la Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul familiilor sărace și îndemn pentru cei care vor să facă pocăinţă cu fapta…

  În cazul bunicii Valerica și al nepoților săi copii orfani, fără părinți, lucrurile s-au complicat puțin. Mihaela, nepoata care are acum 16 ani a rămas însărcinată iar tatăl micuțului ce se va naște nu vrea să se mai implice în viața lor… Era un adolescent și el, coleg de clasă. Din păcate școlile de azi sunt adevărate tărâmuri ale desfrâului. Bine că Mihaela i-a acordat micuțului ei o șansă la viață și va naște, prin mila și îngăduința lui Dumnezeu în februarie. Am auzit că IPS Teodosie are in vedere să le dea un canon familiilor care au făcut avorturi să aibă grijă de mamele sărace să nu facă avort și să se implice în viitorul copiilor din familii sărace. O să încercăm să îi scriem la adresa [email protected]. Dacă știți de asemenea familii din București care ar vrea să boteze copilul, poate ar fi de folos.
  Din donațiile de la dumneavoastră bunica și – a cumpărat medicamentul Utilbro, sac de dormit călduros și alimente.
  Mă impresionează acești copii adolescenți, nepoții bunicii Valerica. Deși au trăit în condiții grele își doresc foarte mult să rămână alături de bunica lor și să nu ajungă în sistemul de protecție socială. Ei locuiesc tot în locuința părăsită, câțiva frați și surori i-au ajutat să își cumpără lemne și combustibil pentru o vreme și le este bine că e mai cald… Mai am ceva promisiuni de la niște persoane și de sărbători ne gândim să închirieze o garsonieră pentru a fi pregătiți pentru venirea pe lume a micuțului.
  De asemenea, dacă cineva ar putea să se implice in viitorul băieților Narcis, care e la liceu acum si are tot 16 ani și Nicolas, 18 ani, care nu a fost deloc la școală, poate din cauză că familia a trecut prin multe, sărăcia, lipsa adăpostului, boala părinților și trecerea lor la cele veșnice.

  Numai bine și multă sănătate!

  Sfântul Nicolae să ne ocrotească pe toți în aceste vremuri grele!
  Las și o adresă a mea de email : [email protected]

  Bunica Valerica și și nepoții pot fi contactați la 0786 638 346

  Dumnezeul nu îi uită pe cei săraci!
  Să me ajutăm unii pe alții, așa vom supraviețui duhovnicește în vremurile antihristice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!