X

JOS CENZURA! CNA a amendat cu 60.000 de lei emisiunea „Subiectiv”, realizată de Răzvan Dumitrescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, marţi, postul Antena 3 cu o amendă de 20.000 de lei din cauza neasigurării informării obiective a publicului, prin difuzarea unei serii de afirmaţii referitoare la vaccinul împotriva COVID-19 în cadrul ediţiei din 13 septembrie a emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu, relatează Agerpres.

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite şi a decis să sancţioneze postul Antena 3 cu amendă de 20.000 de lei pentru ediţia din 13 septembrie a emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu, precizează CNA.

Potrivit sursei citate, radiodifuzorul a încălcat dispoziţiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504 / 2002, conform cărora „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”.

Totodată, au fost încălcate prevederile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual („În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”).

În şedinţa CNA de joia trecută, Antena 3 a primit o amendă de 40.000 de lei pentru o altă ediţie a emisiunii „Subiectiv”, din 20 iunie, în cadrul căreia au fost făcute afirmaţii antivacciniste, încălcându-se dispoziţiile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul audiovizualului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat, în perioada iunie-octombrie 2021, 26 de sancţiuni dintre care 15 amenzi şi 11 somaţii, mai multor radiodifuzori pentru emisiuni cu subiecte despre pandemia de Covid-19 şi vaccinare.

Posturile Antena 3 (75.000 de lei), România TV (40.000 de lei), Naşul TV (160.000 de lei), Realitatea Plus (10.000 de lei), Kapital TV (10.000 de lei), Radio Dobrogea (10.000 de lei) au primit de la CNA decizii de sancţiune cu amendă pentru că au încălcat prevederi din Legea audiovizualului referitoare la informarea corectă, protejarea demnităţii umane şi xenofobie, potrivit unui comunicat CNA.

NOTĂ OrtodoxINFO

Dar emisiunile care prezintă doar opinii pro-vaccin, de ce nu sunt sancționate pentru lipsa invitaților ce au o părere contrară, pentru a informal la fel „în mod imparţial şi cu bună-credinţă”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. Sa se faca si o alta contestatie la CNA, si sa se sanctioneze drastic toate televiziunile care au MINTIT in legatura cu PS Gurie cum ca ar fi murit de covid… , au mintit in cel mai abject mod!

    Asta trebuie sa se faca, si sa se dea exemplu, sa-i usture sa mai minta alta data ..

  2. Informarea obiectivă nu presupune informarea corectă politic! Cei care îl acuză pe Răzvan Dumitrescu trebuie să revadă sensul cuvântului ,,obiectiv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!